Мнениеот veli » 15 Май 2018, 20:28
Някои размишления относно XHDATA D-808, радио което наблюдавам отдавна, но което се отказах да купувам поради няколко причини. Първо-извинявам се, но копчето за регулиране на звука е от грешната страна! Звука се регулира от ляво на повечето нискобюджетни портативни приемници като Sony ICF-SW10/11. Лявото разположение на колелото за звука е неудобно за често боравене едновременно с него и с настройката с една ръка, или когато приемника се държи на ръка, а не е поставен някъде. Пак добре, че има отделно колело за звука, за разлика от един много хвален DEGEN, радио, което не бих си купил никога именно поради тази причина, независимо колко добро е то. Китайците не спират да изумяват с извратеното си чувство за ергономика. Явно XHDATA е правено повече за къси вълни. Второ-индикатора за силата на сигнала. Много по-добър и интуитивен начин за изобразяване е класическата скала с деления, а не с числа, които скачат постоянно нагоре-надолу, независимо дали знаем какво означават те. Също така часовника не е постоянно видим на дисплея едновременно с индикатора за сила. Трето-типа на батерията. Лично аз съм постигнал унификация-един тип батерии (АА Ni-MH) за всички мои устройства-радио, скенер, дори фотоапарат. Лесно се намират качествени такива, както и добри и смарт зарядни за тях. Да не говорим, че могат да се намерят обикновени батерии АА под път и над път, когато ти свършат акумулаторните. Плюс е, че радиото е малко като размери и има авиодиапазона, но лично за мен недостатъците му са повече като цяло, а и едва ли е кой знае колко по-добро от Sangean ATS-909, 909X, особено на FM разликата не е съществена, че да кажа "Уау!" и да си го купя. А и да не забравяме, че Sangean определено имат по-добър звук!