5G предаване на ЕЕ и BT Sport

Техника и технология
Аватар
popovp
1000+
1000+
Мнения: 2085
Регистриран на: 29 Сеп 2011, 00:02
Местоположение: Варна

5G предаване на ЕЕ и BT Sport

Мнениеот popovp » 22 Ное 2018, 22:18

BT Group EE и BT Sport демонстрираха първото двупосочно предаване на живо с дистанционно производство чрез 5G, доставено от стадион Уембли в ексклузивния център ExCeL в Лондон.

Това, отбелязват те, е подходът, който BT Sport ще използва, за да увеличи обхвата, достъпен за зрителите с повече мачове и по-бързи показвания.

Финалът на FA-известния EE Wembley Cup 2018 сега ще бъде първото в света спортно събитие, което ще се излъчва чрез 5G, използвайки дистанционно производство. Събитието с най-големите футболисти на YouTube, заедно с международни футболни легенди, ще бъде излъчено по мрежата на EE на живо от стадион Уембли по канала на звездата на YouTube Спенсър Оуен в неделя, 25 ноември в 14:00 часа.

Коментирайки развитието, Джейми Хиндъу, изпълнителен директор на BT Sport, каза: "BT Sport има богата история на най-новите иновации в областта на теле-радиоразпръскването, независимо дали е с ултра-висока разделителна способност с Dolby Atmos или 360Virtual Reality. 5G през следващия сезон ще позволи на BT Sport да развие най-модерното дистанционно производство на всеки телевизионен оператор. Това ще ни позволи да обхванем повече мачове от повече лиги и състезания , и да предадем на феновете важните моменти до последния съдийски сигнал, отколкото някога във Великобритания. "

Излъчването на 5G от стадион Уембли, използвайки тестовата мрежа на EE на стадиона, показва възможностите на 5G. Тестовата мрежа използва 3,4 GHz спектъра на EE от първата си 5G антена на стадиона, свързана с 10Gbps backhaul връзка.

Марк Алера, главен изпълнителен директор на бизнеса на БТ, добави: "Това изпитание е още една демонстрация на това, което може да направи нашата мрежа от 5G и е голяма част от продължаващата ни инвестиция в използването на 5G в цялата група BT. Финала на EE Wembley Cup 2018 ще бъде първото в света спортно събитие на живо, което ще се излъчи чрез 5G и това е част от непрекъснатия ни ангажимент към иновации за нашите клиенти. "

За излъчващите оператори EE ще разгърне технологията за 5G мрежово предаване, за да създаде мрежа за излъчване, осигуряваща гарантирана латентност, честотна лента и качество, изисквани за предаване на живо. 5G ще им позволи да изпратят материали за мача обратно в базата в рамките на няколко минути, като ще открият повече възможности за покритие и ще намалят разходите, като намалят броя на необходимите техници за всяка игра. Чрез добавяне на 5G към неговата 4G мрежа, EE ще създаде по-надеждна връзка за данни и ще увеличи надеждността и скоростта.

Кликнете, за да споделите във Facebook (Отваря се в нов прозорец) Кликнете, за да споделите в Twitter (Отваря се в нов прозорец) Кликнете, за да споделите в LinkedIn (Отваря се в нов прозорец) Кликнете, за да споделите в Google+ (Отваря се в нов прозорец)

Източник: https://www.broadbandtvnews.com/2018/11 ... e39c92c514

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта