Страница 1 от 1

Каква ТВ Антена за кола

Публикувано на: 24 Сеп 2019, 13:01
от valiosport
Здравейте на всички и поздравления за страхотния форум. Първо искам да се извиня ако темата не ми е в правилния раздел.
От скоро се запалих да си вкарам цифрова ефирна телевизия в колата и понеже ГПС навигацията ми няма ТВ тунер си купих външен декодер ДВБ-Т/Т2 за кола. Свързах всичко работи, но на места сигнала де губи, а на село изобщо не ловя и искам да сложа по хубава антена понеже сега съм с една от 5 лева.
Спрял съм се на T2 Wave Home fix 62, с усилвател на 5 волта който се захранва от декодера.
Вие какво ще ми препоръчате колеги?

Re: Каква ТВ Антена за кола

Публикувано на: 24 Сеп 2019, 13:08
от Stani
Регистрирай се и попитай тук:
https://www.dxing.org/viewtopic.php?f=10&t=29

Re: Каква ТВ Антена за кола

Публикувано на: 24 Сеп 2019, 18:39
от gakal
Каквато и антена за кола да сложиш не ще ти гарантира уверен прием навсякъде. Нашата система за ефирна телевизия е проектирана за постигане на такава напрегнатост на полето, че теоретически би трябвало да имаш мобилен прием само в няколко големи града, но това практически не става поради сложната урбанизиране среда. В малките населени места е предвидено приема да става с външна антена, разположена на няколко метра над земята.
Правил съм проби с обикновена магнитна антена на покрива на колата, на магистралата около Пловдив ( с пряка видимост към мощния предавател на Копривките ) и до около 70 км/час приемах добре. Въпреки това прекъсванията и пукането правят приема в движение доста неприятен.Ако това ти е целта - откажи се.
Относно антените с усилвател - те не приемат по добре там където няма сигнал :)