Страница 1 от 1

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 12 Яну 2007, 21:31
от Bate_La4ko
Защо радио АТЛАНТИК няма RDS? В София като бях преди да го пуснат за Пловдив на mp3 playera ми не го изписва а самият плеър поддържа RDS,а на радио ВЕСЕЛИНА от както му промениха честотата на излъчване няма RDS.Дали някога ще се изписва на дисплеите имената на Атлантик и Веселина?

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 12 Яну 2007, 21:55
от B-92
да ти имам проблемите :)

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 13 Яну 2007, 14:16
от Bate_La4ko
B-92 аййй да не се заяждаш само.Кво не мога да имам проблеми ли?Ми имам си ги тия проблеми да и тва което сам писал ме интересува кво ся ще ми забраниш да говоря ли?Мислех че живеем в свободна страна ама то маи е обратното.Си жив и здрав тогава.Явно с теб не може да се говори като нормален човек ами трябва да се заяждаме тука кат цигани.Ми така да бъде тогава ще се заяждаме и ще се каним има ми ICQ номера в профила включи ми се и ме наливай колкото искаш.

Ами прав е човека

Публикувано на: 13 Яну 2007, 17:25
от михаил
Каквото сте се затъжили за тоя RDS бе хора? АКо не е той май няма да знаете какво слушате ли? Наистина да ви имам проблемите...

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 13 Яну 2007, 18:36
от TRT
абсолютно. Години наред сме слушали радио не от дигитален тунер, а ...на стрелка. И пак е важно това, което чуваш, а не това, което гледаш. Нито в колата имам РДС на тунера, нито у нас- Не ми и трябва. Голямата работа, че ще ми пише 103.0, а не Horizont. Светът свършва просто !

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 15 Яну 2007, 14:52
от UGLY_BOY
В Сливен на уредбата си нямам RDS, само изписва честотата на дисплея, тъй като е модел 97-а година. В София карам с обикновен уокмен Philips, който също само изписва честотата... И изобщо, за какво ти е RDS, след като редовно влизаш в тоя сайт? Ако не знаеш наисзуст всички радиостанции в даден град по честоти, влизаш в сайта и си готов.

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 18 Яну 2007, 12:53
от Bate_La4ko
Ех хванахте ме натясно :da: прави сте :D

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 18 Яну 2007, 17:10
от MARTO_1(djmartoone)

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 18 Яну 2007, 18:52
от ЖОРО
НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ ГРАМОТНО ЧЕ МЕ Е СРЕАМ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 19 Яну 2007, 20:39
от C.R.U-TO
абе хора кво ви грее нали се чува пък кава друго ви интересува как се излъчвало

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 19 Яну 2007, 23:48
от Пламен
По коментарите ви разбирам, че не знаете възможностите на RDS. Може би причина за това е, че няма радиостанция която да ползва нещо повече от изписването на PS (обикновенно името на станцията), някакъв текст, който е или името на станцията, или сайта им и рядко часът (почти винаги неточен). Вярно и алтерантивни честоти, но това само за тези които пътуват извън дадения град.
Добре би било да се изписва на дисплея на приемника коя песен звучи в момента или кое предаване, телефоните за връзка, темата на предаването..., а не да чакаш да минат рекламите (или някой от водещите да повтори) за да чуеш какво се коментира в момента и какъв е телефона за връзка. FM+ се опитаха в Пловдив да изписват името на песента и изпълнитела но го спряха (защо ли). Системата има възможност да се излъчва и текст (т.нар. Rdio Paging), с който да се изписват най важните новини и какво ли още не. Да не споменавам и възмоността да се предават данни (да речем DGPS) съвсем нямащи нищо общо с радиото.
ей сега направих един преглед на радиата в Пловдив и констатирах, че всички са зле с RDS. Едно предва час, пък той неточен, друг PI му е като за френско радио, трети се изкарва международно радио... Единствено Z-ROCK имат точен час, но за това пък RDS сигнала е изключително лош.

На края да отбележа, че нито един радиоприемник вкъщи няма RDS (нито този в колата) и това не ми пречи да знам на кое радио съм го настроил. Дори и скала със стрелки да нямаха пак бих бързо пренастройвал на станцията която искам. Но въпреки това тази система е един вид екстра, която не е толкова трудно осъществима за една радиостанция и ТРЯБВА да я има и да се ползват колкото се може повече от нейните възможности.

Колкото вас не ви е грижа за RDS толкова аз искам да има такъв(такава) на всякъде.

RDS на радио АТЛАНТИК и радио ВЕСЕЛИНА

Публикувано на: 21 Яну 2007, 00:31
от UGLY_BOY
Ами, в София "Сити" имат дата, час, времето в момента, песен (ако не са го махнали, де).