Приемам забележката за клетка и базова станция - лапсус

Doktora написа:В по-гъсто населени места - 5-10 Вата.
gakal написа:Ето и моя съвет:
Ако си в блок с няколко входа и има възможност да се монтира клетката на съседен вход- по добре приеми.Когато си под антената полета е сравнително слабо.По лошо е когато си в съседен на антената вход- тогава хем полето бие в теб, хем друг взима парите.Ако си в едновходов висок блок и наоколо няма удобно място за монтаж на клетка- по добре откажи.За сега никой не може да каже каква е вредата от излъчването.А когато се разбере...
Ако можеш пазари се за повече пари!
Lupus написа: А GSMа ти праща директно в мозъка 4W, когато говориш и връзката е през отдалечена базова станция. Кое според теб е по-вредно?
gakal написа:П.П И аз мисля че вече апарати над 2W няма, но съм съгласен ,че 2 W до главата не е добре.Само че това за 2 вата за около 1-2 часа на ден ( зависи колко говориш )А клетката е 24 часа на ден
Ако си във висок блок и пуснеш 1 мобилен оператор след него ще дойде 2-ти, 3-ти заедно с техните релейки, макстелеком с "точка до много точки", уплътняване на полето за 3G и разни други факири за които сега не се сещам.В един момент ще се окаже, че живееш под една мощна приемопредавателна станция.
Ако клетката може да отиде на съседен вход или блок така ,че да попадаш директно в полето и - по добре да е върху тебе.Това мисля,че е ясно.Под съседен разбирам нещо в обхвата поне 200-300 метра.
За мощността съм съгласен, чукнал съм грешния клавиш...П.П И аз мисля че вече апарати над 2W няма, но съм съгласен ,че 2 W до главата не е добре.Само че това за 2 вата за около 1-2 часа на ден ( зависи колко говориш )А клетката е 24 часа на ден
gakal написа:Разбира се, че всичко тука са предположения! Ние ( или поне аз ) не даваме готови решения ,а разсъждаваме върху поставената тема.Решението взима този който пита и отговорността си е негова!
Ако се вгледате обаче, ще забележите , че във всеки по-голям град има по 2-3 високи блока върху които това за което говоря вече е реализирано.Вакарелския предавател все още не е преместен там, но в движение се сещам за 2 града в които по жилищните блокове съм виждал УКВ предавателни антени- София и Кърджали.Сигурно има и още но не ги знам.В Пловдив имаше такива предаватели на 2 блока, но вече ги махнаха.
martintzvetomirov написа:Както бях писал в една друга тема, от половин година на 40 м по права линия от стаята ми има 100 ватов ФМ предавател, но до сега оплаквания нямам
gakal написа:П.П И аз мисля че вече апарати над 2W няма, но съм съгласен ,че 2 W до главата не е добре.Само че това за 2 вата за около 1-2 часа на ден ( зависи колко говориш )А клетката е 24 часа на ден
After_Dark написа:2 Вт са само при първоначално включване и търсене на мрежа и то е само за секунда-2-5,
по-продължително време работи на висока мощност само ако си на място със слаб сигнал
ако не вярвате си направете една много проста сметка:
приемаме че имаме постоянна излъчвана мощност от 2 Вт
КПД на крайното стъпало е около 70%
другите чарколяци и те хабят ток, НЧУ-то и то - да приемем че телефона гълта от батерията 4 Вт - при напрежение около 3,6-4 В това прави 1А консумация нали така ?
е моя телефон е с 1000 мАч батерия - след по-малко от час би трябвало да спре
а карам 10 дена с него и разговори около 3-4 часа с едно зареждане ...
та не вярвайте на всичко написано от незнайно кой в нета
Doktora написа:After_Dark написа:2 Вт са само при първоначално включване и търсене на мрежа и то е само за секунда-2-5,
по-продължително време работи на висока мощност само ако си на място със слаб сигнал
ако не вярвате си направете една много проста сметка:
приемаме че имаме постоянна излъчвана мощност от 2 Вт
КПД на крайното стъпало е около 70%
другите чарколяци и те хабят ток, НЧУ-то и то - да приемем че телефона гълта от батерията 4 Вт - при напрежение около 3,6-4 В това прави 1А консумация нали така ?
е моя телефон е с 1000 мАч батерия - след по-малко от час би трябвало да спре
а карам 10 дена с него и разговори около 3-4 часа с едно зареждане ...
та не вярвайте на всичко написано от незнайно кой в нета
За да излъчва телефона на пълна мощност трябва сигнала е супер слаб.. Ако си някъде в града само при набиране излъчва между 0.5 и 1 вата. По време на разговор мощността пада на 100-200 миливата. Така че когато набирате не си дръжте GSM-a до главатаМеждувпрочем в Москва има цял институт който се занимава с излседване как влиaят мобилните телефони на човека. Данните са засекретени. Но има някои неща които се знаят от други изследвания - за около 40 секунди ако държите мобилен телефон до тестисите убива половината сперматозоиди...
; излъчването влияе най много на меките тъкани - напр. очите; след време може да доведе до глаукома; рак; тумори. Най-страшно е едно изследване за влиянието върху плода в майката - при по продължително облъчване води до генни мутации и други проблеми. Споко - иначе нищо не било доказано...даже някъде пишеше че дори било полезно
Аз обаче си ползвам handsfree.
Doktora написа:даже някъде пишеше че дори било полезноАз обаче си ползвам handsfree.
Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта