Страница 1 от 1

Портативен радиоприемник

Публикувано на: 10 Сеп 2008, 16:32
от pchel
Колеги, някой може ли да ме насочи от къде мога да си закупя качествен портативен радиоприемник, който да хваща средни (евентуално дълги) вълни и който по възможност да е удароустойчив (защото ще го ползвам когато ходя на походи в планината). Предварително благодаря.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 11 Сеп 2008, 16:20
от moni9307
Има едни радиа, не са чак портативни, малко големи, 3 инча зцялото, за в раницата може, хваща средни, къси вълни в 7те му под обхвата, укв стария руски, японски и европески формати, приемника работи с 3 големи батери кръгли, които може и да се зареждат ако са алкални, също има си и кабел за връзка с ел.мрежа 220-240 V, уредът е на фирмата Panasoanic, черен има го по тези будки за предмети, карти, играчки и др. Виждал съм да го продават за 5-10лв. на сп.Окръжна болница София в посока Центъра, на Цариградско шосе, до Мосю Бриколаж, моито е от Битака.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 11 Сеп 2008, 17:46
от liubo
Такова държах в ръцете си миналата неделя, телефона ми се справи доста по добре с по слабите сигнали а той не е нещо особено. За силни сигнали става. Мисля че бях гледал в Техномаркет преди време някакъв радиоприемник, някъде 10 на 20 см със сгъваема антена но мисля беше доста над десетина лева.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 11 Сеп 2008, 19:47
от Bobi MW
Тези радиа дето ги продават за 10-15лв можеж да хванеш най силните предаватели в средновълновия обхват и месните станци в УКВ, ако си любител потърси някакво по скъпичко дигитално радио със сигурност ще останеш доволен.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 12 Сеп 2008, 09:34
от pchel
Може да е по-скъпичък радиоприемника, но искам да ми върши работа - да е портативен, по-здравичък (удароустойчив) и да лови MW/AM и LW. Не смея да кажа, че ми се иска да работи и на слънчеви батерии :D .

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 12 Сеп 2008, 14:11
от moni9307
имаше едни клипове с едно радио цифрово и аналогово, ама май в българия няма да намериш такова.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 13 Сеп 2008, 00:00
от R R П
Е, то се знае, удобен е Sangean, ползват го и най-добрите dX- ери в България.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 15 Сеп 2008, 10:40
от pchel
Някой ще може ли да даде повечко информация за радиоприемник Sangean (портативен, противоударен, хващаш средни и дълги вълни). Признавам си, че от скоро се интересувам от "радиовтемата" и не съм познавач на тази техника. Интересувам се и от друго - туристическите радиостанции (май се казват локи-токи) могат ли да хващат радиостанции, които излъчват на средни вълни (един вид дали могат да се използват за радиоприемници).

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 24 Сеп 2008, 00:58
от lili88
pchel написа:Някой ще може ли да даде повечко информация за радиоприемник SangeanИзползвай търсачката на сайта и ще получиш отговор! Търси "Sangean цена купя" или задай други критерии за търсене.
Търсачките са за това, да отговарят на въпроси- ако знаят отговора разбира се, а ние сме длъжни да проверяваме! :D

Успех! :)

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 24 Сеп 2008, 09:46
от Lupus
pchel написа:...............
Интересувам се и от друго - туристическите радиостанции (май се казват локи-токи) могат ли да хващат радиостанции, които излъчват на средни вълни (един вид дали могат да се използват за радиоприемници).

Казват се уоки-токи и служат само са двупосочна връзка на близко разстояние. Не може да ги ползваш за слушане на радио.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 28 Окт 2009, 22:19
от Playbob
Колеги, можете ли да ми препоръчате магазин в София от който да купя едно добро портативно радио. Искам да е нещо качествено направено и да работи добре :-D така да се каже. Нещо от сорта на Филипс, Сони или Sangean. Цената да е около 40-50лв максимум.
Искам да го подаря на баща ми, че скоро има РД и да има с какво да си слуша музика като отиде на вилата, че вмомента ползва някаква китайска глупост дето едвам хваща Дарик и Хоризонт, пък да не говорим за другите...
Благодаря предварително. :Bounce

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 30 Ное 2009, 05:58
от bubic
Боби,взел съм ти вече такова нещо,само ще трябва да почакаш за да ти го изпратя,скоро изпратих на един колега,получи го вече. При това,твоя приемник е стар,много оригинален и го няма в България. При това,качествен.Ако искаш стационарен,ще получиш и такъв,ще гледам да е лампов,защото са много чувствителни,но ще трябва да му монтираш външна антена. За района,в който ходи баща ти,ще осигури приемане на повече от 60 радиостанции.Ще се чуди какво да слуша.

Re: Портативен радиоприемник

Публикувано на: 19 Май 2010, 16:14
от yaesu47
GRUNDIG SATELLIT 700 - препоръчвам ти този приемник.