Страница 1 от 1

Въпрос за антена

Публикувано на: 13 Мар 2010, 15:29
от PatrioT
Нека първо да уточня ,че не съм много навътре по темата и моля да бъда извинен ако объркам нещо или не го кажа както трябва .
Имам еднакъща в едно село на около 50км. южно от Ямбол в посока Елхово , имам малък 14 инчов ТВ Елит и една външна антена от този тип
Изображение
само ,че в задната част е една черна малка чиния , и моята има усилвател пдобен на този в горния комплект . На кутията и пише, че усилва сигнала на 30dB ако не се лъжа или около толкова беше ..Обаче не ми излизат ПроБг и Тв7 от Бакаджика , та въпроса ми е може ли да ми препоръчате друг вида антена или пък усилвател с ,които мога да хвана сносен сигнал на двете телевизии . Да кажа ,че другата най-близка точка на излъчване на ПроБг и ТВ7 е Бургас-90км. или Средец -ако започнат да излъчват е на 60км. .
Искам да ме посъветвате за антена не желая нито Булсатком или Айтвпартнер -казвам го просто за да избегна такива съвети :Icecream . Ако може помогнете :)

Re: Въпрос за антена

Публикувано на: 13 Мар 2010, 16:04
от gakal
Монтирал съм преди време такава антена и имам добри впечатления за нея ( като изключим много слабата пластмаса ).Но по принцип въпроса стои така : Ако с нормална 5-7 елементна дециметрова ( ако такива са каналите ) антена ,правилно монтирана ( ориентирана към предавателя ) , и правилно свързана със здрав кабел към телевизора, не можеш да хванеш относително добре сигнала, т.е да получиш цветна картина със "снежинки" и звук, то не очаквай чудеса при използването на антена с усилвател.От дългите теми за тези телевизии изписани във форума останах с впечатлението, че нещо сериозно не им е в ред при вас в Ямбол.

Re: Въпрос за антена

Публикувано на: 18 Мар 2010, 17:41
от elektrik
Не искам да отварям нова тема, но ако искам да си изработя антена, откъде мога да си закупя дебел алуминиев проводник за елементите или съответно алуминиева тръбичка???

Re: Въпрос за антена

Публикувано на: 20 Яну 2011, 20:43
от ste_fun
elektrik написа:Не искам да отварям нова тема, но ако искам да си изработя антена, откъде мога да си закупя дебел алуминиев проводник за елементите или съответно алуминиева тръбичка???

едно време режехме алуминиевите кабели на енергото... виж във вторични суровини, или пробвай в магазините за топлотехника. Знам, че в някои тръби има алуминиева вложка. :Hmmm