Кое радио се хваща най-добре във вашето село
- Meloman № 1
- 500+
Re: Кое радио се хваща най-добре във вашето село
Хм, 66 км северно от София предполага, че селото ти е в Северна България. И въпреки това на 104.1 приемаш Belle Amie, а не румънския сигнал то Кощиля. Странно.
- >>> FM STEREO <<<
- 1000+
Аз нямам село,но имаме вила във вилна зона край Ямбол.Там естествено най-добре се приемат радиата на БНР от Карандила,както и Дарик.Прави впечатление и доста добрият прием на радиата от връх Costila,най-вече Muzical Stereo с RDS и Actualitati с малко по-непостоянен сигнал.
- Meloman № 1
- 500+
UGLY_BOY написа:Хм, 66 км северно от София предполага, че селото ти е в Северна България. И въпреки това на 104.1 приемаш Belle Amie, а не румънския сигнал то Кощиля. Странно.
Извинявам се, би трябвало честотата да е 104.00 MHz и да се улавя JAZZ FM, а не Folk Radio Belleamie. Съжалявам за грешката и благодаря, че ме поправи!!
- Meloman № 1
- 500+
Това е класация на най-добре улавящите се в селото ми радиостанции.
От таблицата се вижда, че радио Благоевград с 1 kW от връх Виден в Кюстендил надделява над радио N-JOY, което се хваща от София, но с тези 500 вата няма как да се чува добре и да присъства в таблицата. Иначе, подреждането не е изненадващо - както винаги мощните предаватели на Хоризонт, Дарик и Христо Ботев са на върха.
От таблицата се вижда, че радио Благоевград с 1 kW от връх Виден в Кюстендил надделява над радио N-JOY, което се хваща от София, но с тези 500 вата няма как да се чува добре и да присъства в таблицата. Иначе, подреждането не е изненадващо - както винаги мощните предаватели на Хоризонт, Дарик и Христо Ботев са на върха.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Meloman № 1 написа:Това е класация на най-добре улавящите се в селото ми радиостанции.
С какъв приемник постигаш тези резултати? Нещо подобно постигнах в Трънско. Там изскочиха (освен Хоризонт и носещата на Хр. Ботев за Трън) и всички други от списъка ти, без 96.3 и с малко македонски и сръбски програми, но със слаб сигнал. И спокойно бих поставил Белами на 104.4 в Топ 3 ! И също така учудващ беше факта, че въпреки меко казано странната ми локация имах невероятна смесица от целия (да, целия!) Софийски ефир, всичко от Перник без ПрофМ и описаните от теб приеми.
FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
- Meloman № 1
- 500+
Радиоприемникът ми е Hitachi TRK (не помня по-нататък марката). Антената е телескопична УКВ, както вметнах и по-горе в темата. Не можеш да уловиш Хоризонт на 96.3, защото се излъчва от Лакатник с ниска мощност.
- Meloman № 1
- 500+
А това е подреждането на радиостанциите с най-голямо присъствие на село.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
В София най-силен сигнал има "Хоризонт", от Копитото на 103.0. "Христо Ботев" на 92.9, също от Копитото, колкото и да е обявяван за 10 кВ мощност, според мен, далеч не излъчва с такава мощност. По-бързо затихва от "Хоризонт"-а, когато се отдалечавам от София с колата, на скалата на тунера вкъщи винаги е по-слаб от него с всякакви включени антени. 

Моето село е Ново село,там приемам следните станции;
88,2 Хоризонт Боровец
89,7 Дарик Боровец
92,2 Христо Ботев вр.Ботев
100,9 Хоризонт вр.Ботев
100,0 радио София Боровец
106,5 Веселина Пловдив
88,2 Хоризонт Боровец
89,7 Дарик Боровец
92,2 Христо Ботев вр.Ботев
100,9 Хоризонт вр.Ботев