fox написа:ЖОРО написа:
Не дейте да смествате УКВ обхвата с цифровизацията няма нищо общо..
Аз не засягам ИЗОБЩО цифровизацията! Говоря за FM-88-108! А това, колко ще инвестира една електронна медия (в случая радио), колко ще спечели и как ще се наложи на пазара - НЕ Е РАБОТА НА КРС. КРС просто трябва да и даде шанс и да направи оптимално възможното в ограниченият честотен ресурс да се поместят възможно най-много радиостанции - нещо което КРС НЕ ПРАВИ! Основната задача на българският регулатор е, да прави сметки без кръчмар, като хипотетично изчислява приходите на дадена медия, за да знае, колко парички може да "ощипе" от тях, я за завишена девиацийка, я за нещо друго, затова господин ЖОРО сте на този хал! Не работите за хората а за собственото си благо (визирам институцията КРС) Естествено ако някой новоизлюпен оператор се появи на пазара и тръгне по тромавия път на лицензирането и регистрирането, бива отсвирен от КРС, защото според тях е неплатежоспособен! Мисля, че е редно да дадете шанс на всеки да се пробва, а който успее - успее! Ако не - прекратява дейност и на негово място идва друг! По този повод за финал само ще дам пример, който взимам от многоуважаваният от мен форум на предавател ком, като посочвам проблема зародил се в този раздел на форума и касаещ радио Менци! Там обаче, "врътките" се правят явно от другият "бирник" СЕМ!
Ние само даваме честоти както и точка и мощност на излъчване вече кой как издава лицензии и на какво основание това се проверява в СЕМ !