Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Телевизиите в България - за телевизионните канали, кабелните мрежи, сателитните оператори, телевизионните кули, телевизионните звезди, сериали и шоу програми
Gogo82
100+
100+
Мнения: 111
Регистриран на: 18 Яну 2011, 21:36
Местоположение: София

Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот Gogo82 » 19 Яну 2011, 01:56

Дата: 18.01.2011; рубрика: Btv; автор: Бисерка Борисова
ОТ 21 януари някогашната политематична ефирна телевизия Pro.bg тръгва с ново име, нова концепция и нов начин на излъчване.
Каналът, собственост на компанията Central European Media Enterprises (CME) е преименуван на bTV Action. Ще включва основно футбол и филми. И ще се разпространява по кабел и сателит.
Какво ще стане с ефирните честоти на Pro.bg, които осигуряваха на медията покритие върху над 60% от територията на страната, като по този начин й гарантираха качване без конкурс на мултиплекс при въвеждането на цифровизацията у нас?
"168 часа" потърси официален коментар от bTV Media Group (медийната група, създадена, след като СМЕ закупи телевизиите на Мърдок в България, б.а.). Засега отговор оттам не дават. Неофициално от bTV Media Group заявиха, че това е въпрос на


договорки с конфиденциална клауза

и не може да се оповестяват публично.
Pro.bg притежава 27 ефирни честоти и право да ги ползва до края на 2012 г., когато би трябвало България да премине на цифрово излъчване.
РОКАДА: Ако някоя кабелна телевизия закупи от Гергов и СМЕ честотите на Про.бг, тя ще бъде качена на мултиплекс без конкурс.
Сега шефовете на bTV Media Group, сред които е и рекламният бос Краси Гергов, могат да върнат честотите на КРС или да ги продадат. През последните години открито се говори, че поддържането на ефирни телевизии е излишен лукс - предвид високите такси, които медиите трябва да плащат за разпространение на БТК. В случая с честотите на Pro.bg не е точно така.
"Ако сега някоя от настоящите кабелни телевизии изкупи честотите на Pro.bg, то тя вече ще има ефирно покритие в над 60% от територията на страната. При това положение тази телевизия - която и да е тя, ще кандидатства при нас за правото да бъде качена на мултиплекс, без да участва в конкурс. И за да спазим буквата на закона, ние


ще бъдем длъжни да одобрим това"

- коментира пред "168 часа" председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов.
Дали ще се стигне до продажба, от bTV Media Group не коментират. Намекват само, че няма логика една медийна компания да притежава две ефирни телевизии. По този повод неофициално вече се говори, че две кабелни телевизии проявяват интерес към освободените от Pro.bg ефирни честоти.
ФАКТ: Меси и останалите чужди звезди ще гледаме вече само по кабел и сателит.

"Идат избори...Това би бил единственият мотив някой да иска да ползва тези честоти за една-две години, поддържането на които се оказва по-скъпо от приходите им. Дори Pro.b, въпреки многото пари, които в началото се изляха там, накрая се задъхваше", обясняват в медийната гилдия.
БИСЕРКА БОРИСОВАШампионската лига и БГ първенството стават платени!

ПОЧИТАТЕЛИТЕ на българското футболно първенство и на Шампионската лига вече ще трябва да плащат, за да гледат мачовете.
Досега двубоите вървяха на ефирните честоти на Pro.bg, считана за четвърта национална телевизия, тъй като покриваше над 60% от територията на страната. Мачовете ще останат в ефира и на наследника на телевизията - bTV Action, и няма да бъдат прехвърлени към националната Би Ти Ви, научи "168 часа". Тъй като новият канал ще се разпространява по кабел и сателит, това означава, че отсега нататък, за да гледат мачовете, зрителите ще трябва да се бръкнат за такса за доставчик.
"168 часа" потърси официален коментар от "Би Ти Ви медия груп". Засега оттам не коментират тези въпроси, нито детайлите по програмната схема. Неофициалният коментар бе, че не виждат никаква драма в това, че Шампионската лига и родният шампионат няма да се разпространяват ефирно, а само срещу такса за съответен кабелен или цифров оператор.
"Преди да предприемем такава стъпка, направихме проучвания и те показаха, че 95% от целевата аудитория на този канал има кабел в дома си. За нея промяната няма да е проблем", обясниха от медия групата и допълниха: "Каналът не е предназначен за бабите пенсионерки, които гледат "Листопад" и трябва да им се осигури безплатен достъп до ефира, а за по-динамична аудитория."
Разбира се, всеки зрител има свое мнение по този въпрос, но така или иначе, връщане назад няма. Засега програмата на новия канал все още не е ясна, но ако се вярва на неофициалните информации, освен футбол по него ще вървят филми и някои актуални предавания. Говори се, че разследващото "Код криминално" също ще остане в ефира на bTV Action.Стартира като ТВ 2

Преди да се преименува на Pro.bg, пратената в небитието телевизия започна съществуването си като ТВ 2.
Тя се появи през 2007 г. - чрез обединяването на дружествата ТВ2 и CTN. Едното притежаваше програмен лиценз, а другото разрешения да излъчва на регионални ефирни честоти в 27 града в България. Далекосъобщителните лицензи бяха на "Техностийл". През 2008 г. телевизията стана собственост на Central European Media Enterprises, сделката бе за 172 млн. долара.Вече са върнали временните честоти
Чрез изпратено писмо от Pro.bg до КРС от дружеството са настояли да бъде прекратено действието на 12-те временни разрешителни за ползване на ефир с местно покритие, които телевизията ползваше. Медията се сдоби с тях през пролетта на 2010 г., но през есента на същата година ползването им от Pro.bg вече е било прекратено от честотния регулатор.
http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=739487
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3127
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот BestRadio » 19 Яну 2011, 18:20

Gogo82 написа:СМЕ закупи телевизиите на Мърдок в България...
Ако някоя кабелна телевизия закупи от Гергов и СМЕ честотите на Про.бг, тя ще бъде качена на мултиплекс без конкурс.

"Преди да предприемем такава стъпка, направихме проучвания и те показаха, че 95% от целевата аудитория на този канал има кабел в дома си. За нея промяната няма да е проблем", обясниха от медия групата и допълниха: "Каналът не е предназначен за бабите пенсионерки, които гледат "Листопад" и трябва да им се осигури безплатен достъп до ефира, а за по-динамична аудитория."

Засега програмата на новия канал все още не е ясна, но ако се вярва на неофициалните информации, освен футбол по него ще вървят филми и някои актуални предавания. Говори се, че разследващото "Код криминално" също ще остане в ефира на bTV Action.


Есенцията от целия материал - ту буди смях, ту ни кара да заплачем...
1. Кога Мърдок имаше телевизии в България, освен в мечтите на Гергов?
2. Малко по-долу и малко по-горе става ясно какво е мнението, а и отношението на тази компания към зрителите - хем ефирът е тънка сметка за големиТЕ игри, хем зрителят е бедна "баба пенсионерка" или глупак, готов да си плаща кабеларката, за да гледа "приватизираното" - или по-скоро частна собственост - излъчване на българското първенство... Ако изключим "Листопад" и безинтересното ни футболно първенство, логично ли е и Шампионската лига да е в програмата на поредната гергова партенка?! Шампионската лига, подобно на Световните и европейски футболни първенства, е за масовия зрител - т.е. за ефирно и все по-неограничено разпространение, а не целесъобразност спрямо поредните комерсиални и предубедени изследвания на "медийната групичка"...
3. Какъв беше този шум, каква е тази "манджа с грозде", отговаряща на потребностите на "динамичните'" зрители, която все още е с неясна програма?!
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот UGLY_BOY » 19 Яну 2011, 19:45

А ако с тези честоти не бе свързан Гергов, а Узунов, нямаше да буди смях, въпреки че Узунов е същият капут, нали? Даже бас държа, че ако Узунов правеше същите простотии като Гергов (а не се съмнявам, че той ги прави), ти щеше най-тенденциозно да го защитаваш. Ако питаш мен, всички са НАПЪЛНО ЕДНАКВИ. Просто гледай отстрани и се смей. Коментарите са излишни, защото и без това те си вихрят игричките, без да им пука, че ние двамата с теб съществуваме, камо ли пък да им пука за нашето мнение.
Всъщност, мисля, че Мърдок наистина е имал телевизия в България. Както знаем, Мърдок навсякъде работи с подлоги и обича във всяка държава, в която оперира, да работи с местни играчи, свързани с властта и да дава парите си на тях, за да оперират те с тези пари на локална територия.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3127
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот BestRadio » 19 Яну 2011, 21:35

Манджуков изпра паричките, а другарят Гергов се оттърва с нелоша сума от поредния си изтърсак... Сега на ход е ББТ - поредната авантюра на мадам Кръстева...
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот UGLY_BOY » 19 Яну 2011, 22:21

Разбира се. Какво очакваш от България? Коментираш така, сякаш се възмущаваш от някакви прецеденти, случващи се в нормална държава, само дето България нито е нормална държава, нито в България това са прецеденти.
fetish_mi
Нов
Нов
Мнения: 53
Регистриран на: 03 Яну 2007, 08:30
Местоположение: Ruse
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот fetish_mi » 05 Мар 2011, 14:51

В Русе от 1-2-3 седмици ББТ не се излъчва ефирно - някой знае ли защо и как е в другите градове?
adolf
100+
100+
Мнения: 186
Регистриран на: 03 Яну 2007, 20:01

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот adolf » 05 Мар 2011, 15:08

Нещо подочух, че ББТ вече формално не била на Кръстева. И, май, наистина някой е кихнал много пари за тези честоти.... ;)
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот GIF » 05 Мар 2011, 16:49

UGLY_BOY написа: Коментираш така, сякаш се възмущаваш от някакви прецеденти, случващи се в нормална държава, само дето България нито е нормална държава, нито в България това са прецеденти.

За да коментираме дали България е нормална или ненормална държава, трябва да има държава.
newto
1000+
1000+
Мнения: 1299
Регистриран на: 02 Фев 2011, 23:13

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот newto » 05 Мар 2011, 16:58

adolf написа:Нещо подочух, че ББТ вече формално не била на Кръстева. И, май, наистина някой е кихнал много пари за тези честоти.... ;)

Да не би тази личност да е К.Г.? :Hmmm
adolf
100+
100+
Мнения: 186
Регистриран на: 03 Яну 2007, 20:01

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот adolf » 05 Мар 2011, 17:09

Не, по-скоро за някакъв банкер....
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот UGLY_BOY » 05 Мар 2011, 18:30

GIF написа:За да коментираме дали България е нормална или ненормална държава, трябва да има държава.

Много адекватно изказване, колега.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3127
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот BestRadio » 07 Мар 2011, 00:33

adolf написа:Не, по-скоро за някакъв банкер....

Цветан Василев - КТБ (скоро стана акционер в ПФК Ботев Пловдив)
Gogo82
100+
100+
Мнения: 111
Регистриран на: 18 Яну 2011, 21:36
Местоположение: София

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот Gogo82 » 07 Мар 2011, 01:36

Да разбирам ли че "Корпоративна банка" е купила ББТ ? :Hmmm
Аватар
PatrioT
500+
500+
Мнения: 663
Регистриран на: 28 Ное 2006, 23:47
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот PatrioT » 07 Мар 2011, 01:46

Взаимотношенията са сложни , много сложни, дейноста минава през ошфорки , с две думи ББТ се свърза с КТБ и с Ирена Кръствеа и Делян Пеевски (Телеграф , Монитор , Меридиан Мач и т.н.)
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3127
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот BestRadio » 08 Мар 2011, 11:01

Gogo82 написа:Да разбирам ли че "Корпоративна банка" е купила ББТ ? :Hmmm

Правно и фактически КТБ не е купила ББТ, нито останалите печатни и електронни медии на мадам Кръстева... Публична тайна е, че всички покупки на въпросната госпожа са кредитирани от тази банка. И Кръстева, и банката са близки до обръчите на Доган - освен прането на пари, овладяването на позиции в 4-тата власт; основна цел е опазването на собствеността върху придобитото - чрез привидно кредиторане.
Аватар
simeon.bg
100+
100+
Мнения: 292
Регистриран на: 12 Мар 2008, 11:23
Местоположение: София
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот simeon.bg » 21 Мар 2011, 04:23

Абе тоя няма ли да се пенсионира, деба и червената антена, ако не е някое полит синче, де пана. Не стига, че държи телевизии, рекламния сектор, сега и голф.
newto
1000+
1000+
Мнения: 1299
Регистриран на: 02 Фев 2011, 23:13

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот newto » 25 Мар 2011, 18:22

Про БГ имала все още лиценз за осъществяване на аналогово радиоразпръскване на територията на градовете София,Гоце Делчев и Перник? :Hmmm
Според това решение на СЕМ,би трябвало да излъчват отново.Някой има ли повече информация?
http://cem.bg/download.php?id=2803
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Мнения: 3127
Регистриран на: 30 Мар 2005, 15:12
Местоположение: България
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот BestRadio » 18 Апр 2011, 11:10

Ръководството на "BTV Аction" отказа да премести началния част на двубоя между ЦСКА и Литекс за Купата на България в сряда.
"Не можем да се съобразяваме с всички желания и да местим всеки мач у нас, когато се засича с европейски двубой. Тогава би настъпил страшен хаос. Освен това всичко става в последния момент. От ЦСКА за мача от две седмици, но едва в неделя решиха, че срещата ще започне късно. Може би 21:00 не е най-подходящият час, но bTV action иска да наложи този часови пояс само за футбол"...

Жалка картинка - някаква си телевизия си прави програмна схема, по която трябва да се ръководят останалите...
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Мнения: 2941
Регистриран на: 09 Авг 2010, 13:27
Местоположение: Сливен
CONTACT:

Re: Краси Гергов продава ефира на Pro.bg

Мнениеот UGLY_BOY » 18 Апр 2011, 13:34

Телевизията на 21. век явно трябва да бъде автоматизирана и биороботска. Всичко трябва да е строго синхронизирано по план, да почва точно в даден час, хората да свикнат с еднообразието и да залиняват, докато не се превърнат в зомбита, прехвърлящи каналите.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта