Как да си направим собствено Интернет Радио :
Re: Как да си направим собствено Интернет Радио :
интернета ми е на бтк но няма общо с въпроса ми
-
- 100+
При мен радиото си зарежда и си работи безпроблемно от сайта, явно проблемът е някъде другаде. Ако трябва пробвай да слушаш радиото си от друг плеър...примерно Windows media player, само за да установиш дали и там го има този проблем...
Предполагам, че излъчваш с Winamp и нищо чудно...програмата прави проблеми от време на време. Дори ако трябва я преинсталирай. Има една програма Sam Broadcaster, доста по-професионално би ти станало радиото, но ти си знаеш...
Предполагам, че излъчваш с Winamp и нищо чудно...програмата прави проблеми от време на време. Дори ако трябва я преинсталирай. Има една програма Sam Broadcaster, доста по-професионално би ти станало радиото, но ти си знаеш...
аз незнам дали ти ми разбра въпроса но идеята ми е да вкарам радиото в сайта си и обяснявах че радиото си работи и има слушатели но само в уинамп когато се опитам да го кача ... в сайта не работа а относно сам да знам за тази програма но никога не съм я ползвал предполагам ще ми е доста трудно да работя с нещо с което незнам как се работи
Докато не си смениш доставчика, каквото и да правиш, радиото няма да има слушатели. БТК предлагат "уникален" ъплоуд. Едва ли пряко сили ще могат да те слушат повече от 20 човека.
голямо шоу от моя комп като отворя адреса http://radioruse.co.nr плеъра изобщо не започва отидох в едни приятели и там всичко беше ок .. и в уинамп и в сайта както и по-горе се казва че започва съвсем нормално радиото и на когото дадох адреса казва същото ок тогава щом навсякъде всичко е ок .. защо при мен не започва радиото в сайта
п.с. извинявам се за последващите въпроси
п.с. извинявам се за последващите въпроси
Не знам защо се получава така при теб. При мен всичко е OK. Радиото свири и в сайта. Зареждам го от София.
Трябва ли да спамиш целия форум с линкове за тази еднодневна манджа с грозде?!
- radiomanbg
- 1000+
За съжаление, за да пускаш музика по интернет, като свое интернет радио, трябва да имаш разрешение за това и после да си плащаш здраво на Мюзик аутор и Профон
- radiomanbg
- 1000+
Всичко до време , защото нали знаеш иима нужда от пари.
Бе, не е точно така. Събирате си пари с няколко приятелчета, наемате си за 30 евро на месец готин сървър в Холандия, теглите си музиката и поддръжката на радиото ви струва най-много 10 кинта на месец... Паралелно с това се гаврите яко с контролните ни органи, защото не стриймвате от територията на България.
- radiomanbg
- 1000+
Е да но си на територията на Евросъюза, рано или късно ще те хванат че излъчваш музика без права. Не бъди толкова наивен, нещата не са толкова свободни колкото преди.
Ако нямаш приходи и си в Холандия, където е разрешено да си правиш радио за кеф, без да плащаш, ако не печелиш от него, колкото и оплаквания от чужди страни да дойдат, холандците отговарят, че в тяхната държава това е разрешено. Най-много американците да те баннат от мрежите си, за да не могат много слушатели в САЩ да те се закачат за теб.
radiomanbg написа:Е да но си на територията на Евросъюза, рано или късно ще те хванат че излъчваш музика без права. Не бъди толкова наивен, нещата не са толкова свободни колкото преди.
Напротив, няма да те спрат, освен, ако не нарушиш доста сериозно разни международни закони. Точно за някакъв си плейлист трудно ще ти направят проблем. Дори да се направиш на съвестен гражданин и да сезираш всички възможни институции, по-скоро ще затворят the pirate bay, от колкото радиото ти

И ... да поправя UGLY_BOY, 30 euro са добро начало за някакъв VPS, но няма да са достатъчно, трябва да са малко повечко

FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
WiFi RX/TX:
Събирате се пет човека, плащате сто евро, правите си 5 станции с по 100 слушатели и сте супер. В Холандия права за радиостанции, негенериращи печалби, не се плащат.
Виж, така вече може.
FM-RX:
WiFi RX/TX:
WiFi RX/TX:
Уау, от кгоа търся такава тема! Благодаря ви много. Сега ще пробвам да си направя да видим какво ще стане
И пак поздравления за създателя и целия му положен труд!

Преди имах, беше посещавано, имаше и DJ-и, които говориха, ставаше интересно.
Въпроса е да е качествено и устойчиво във времето.
Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходния пост
Edit: Георги
Премахнат ненужен цитат на предходния пост
Трябва твърде много пари за да е конкурентно способно