Не знам колко е актуална информацията в уикипедия но тя наистина се отнася само за аналогова телевизия (информацията).
"The signal is placed in line 23 (PAL) and lines 20/283 (PAL-M and NTSC) and has 14 bits of information"
Това че в аналоговия сигнал са вкарани цифрови добавки (телетекст, WSS) не го прави цифров, още повече DVB-T. Както вече бе отбелязано, PAL и NTSC са стандарти за кодиране на цвета в аналоговата телевизия и нямат нищо общо с DVB-T.
Какъвто и да е сигнала за пропорции в DVB-T, мисля че родителя му трябва да е самия източник - камера или плеър. Ако плеъра или камерата не пускат такъв сигнал в самия стрийм, едва ли някой ще седне ръчно да го превключва. С това си обяснявам, че понякога по BNT2 има несъразмерни предавания. А тя си е от край време с автоматичен aspect. Не знам защо това толкова затруднява другите телевизии. BNT1 първоначално имаше набит фиксирано 16:9, едва тия дни започна да сменя пропорциите според предаването.
radiomanbg написа: Освен това все още не са настроили инфото за текущото предаване да се актуализира на всеки час.
Да не говориш за текущото и следващото предаване в инфо барчето което се появява при смяна на канала? Защото приемниците с ALI чипсет (Strong, NotOnlyTV и т.н.) имат вроден бъг, изчитат предаванията при включване и после си показват само първоначално изчетените данни. По-сериозните производители вече пуснаха коригиран фирмуер за своите устройства.