Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Работеше си много добре, покриваше навсякъде. Модернизираха го. Идиотите го спряха защото харчел много ток. 250KW. А македонците, които са много по-малко от нас си поддържат 2MW.
Жалко е наистина .Успях да заснема тези уникални кадри благодарение на бивши колеги които ми казаха.От доста време този обект на който работех беше изключен и това събитие беше очаквано но все се надявах че ще остане поне този символ от 1955 година.Германците са го построили с много труд а ние го гътнахме за 20 секунди
Ето и едно сборно клипче от последните минути на мачтите. :( Част от материала е сниман с телефон и има известно скъсяване на височината от ротацията на файла >:( Музиката на ЕНИО МОРИКОНЕ ми пасна точно като послание за тези кадри.Все едно сме си на дивия запад :-[
В понеделник Янкулов отчете, че се работи усилено по въпроса с разрушенията, които ще продължат под формата " за по-правилно преразпределение на мощностите " ! "Работят" хората - нема лабаво !
Поне веднъж седмично пътувам по пътя Плевен-Пордим. Почти винаги, особено нощем се виждаха антените на Згалево. От там се излъчваше програма "Хоризонт" на 594 kHz./506м./. Антените бяха две, една основна и една отражателна за да не може сигналът да навлиза в Румъния. И о чудо. Един ден гледам антените липсват. Ако не греша антените бяха полувълнов вибратор с височина малко над 250 м. Сигурно са щастливи тези които ги свалиха на земята.
Сашо с мое уважение към теб, преди време попаднах на видео материите качени от теб в вобкс7 канала и изпитах гняв в буквалния смисъл на думата към комисията взела това решение! Липсата ми на посещение все още я има! Ако това е е апаратура с която съм работил както в други кули, поставяйки се на твое място, изпитането е неописуемо!