Директор на БНР: 2016-2019

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 27 Май 2016, 00:27

Излючително показатено интервю за намеренията на новия директор на БНР:
----------

http://bnr.bg/hristobotev/post/100693958

Александър Велев, генерален директор на БНР: Прозрачност, правила, диалог
публикувано на 21.05.2016
Автор: Николета Атанасова

Изображение
Николета Атанасова и Александър Велев в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов

Днес в „Мрежата“ гост е Александър Велев, генерален директор на БНР. С него говорим за промените, които предстоят в радиото. В предаването звучат и въпросите на колеги от програмите: „Хоризонт“, „Христо Ботев“, Радио София, Радио Бинар.

Какво ще е бъдещето на Радио България и Радио София? Ще се запази ли уникалната характеристика на програма „Христо Ботев“ и от какви промени се нуждае тя?

Каква „кадрова реформа“ предстои в БНР и как ще бъдат привлечени млади хора, които да работят в него?

Как ще се „възроди диалогът и доверието вътре в радиото“?

От какви нови правила за работа има нужда БНР и кои са пътищата за диалог и прозрачност в управлението на радиото.

Как БНР ще се развива, за да бъде слушано и от по-млада аудитория?

play
Чуйте разговора с Александър Велев
radioMW
500+
500+
Мнения: 716
Регистриран на: 20 Авг 2015, 19:39
Местоположение: на село

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот radioMW » 30 Май 2016, 16:44

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100697348

На среща с членовете на Управителния съвет на Българското национално радио генералният директор Александър Велев поиска техните оставки, за да състави собствен екип в кратки срокове. Анюта Качева, Калин Катев и Кристиян Бояджиев отказаха. Четвъртият член на УС Христин Стрижлев не присъства на заседанието, тъй като е в отпуск.
Според договора на Александър Велев за управление той трябва да предложи новите членове на УС в 15-дневен срок. Те се одобряват от Съвета за електронни медии.
Настоящите договори на членовете на УС изтичат на 7 юли. За оставките им призова преди дни и Съветът за електронни медии, след като УС отказа лично да представи отчета за цялостната дейност на обществената медия.
Първото заседание, свикано от новия генерален директор, беше заснето и ще стане достояние на всички служители в радиото. С това Александър Велев спазва обещанието си за пълна прозрачност на действията си.

Еййй, не си тръгват тези кучета! А Стрижлев се изпокрил чак в Плевен! То жалби до съда ли не бяха, декларации за СЕМ...
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 30 Май 2016, 23:03

Кризата в управлението на БНР изглежда ще продължи още поне месец и половина, защото УС предложен от Радослав Янкулов смята да остане до края на мандата си ...

Ще бъдем и занапред зрители на взаимни обвинения, подмятания, саркастични забележки, хвърляне на кал и др. под. циркове, предавани от медиите. За изппълнение на другите им функции, като обществени медии, явно пак няма да стигнат време, сили и средства ... :Tease :o
----------------------------------------

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/05/ ... a/?print=1

Изображение
Ръководството на БНР обвини председателя на медийния регулатор в непознаване на закона
От Дневник

Последна промяна в 15:28 на 25 май 2016

Председателят на Съвета за електронни медии Мария Стоянова беше обвинена от директора на Българското национално радио Радослав Янкулов и управителния съвет на медията в непознаване на Закона за радио и телевизия и склонност към разчистване на лични сметки чрез манипулиране на административните правила, описани в него. Констатациите са посочени в декларация, изпратена от медиите и разпространена от БТА.

Поводът е позиция на СЕМ от 20 май, с която се иска оставката на директора и членовете на управителния съвет. Техният мандат изтича в края на месеца, като за нов ръководител на БНР през миналата седмица беше избран Александър Велев.

В днешната декларация от радиото не приемат твърденията, че отчетът за дейността на БНР не е бил предоставен навреме (20 май) в СЕМ. Той бил даден в деловодството на съвета заедно с придружително писмо в уговорения срок, но не е занесен лично от генералния директор, който имал здравословни проблеми, се казва в нея.

В документа се посочва също, че никъде в закона не е записано, че ръководителят на БНР трябва лично да внесе отчета в регулаторния орган. "Недоглеждане, манипулация или просто неправилен прочит, чрез който г-ца Стоянова (Мария Стоянова, председателят на СЕМ - бел. ред.) заменя думата ПРЕДОСТАВЯ с ПРЕДСТАВЯ!", се пита в декларацията.

Призивът на СЕМ ръководството на БНР да си подаде оставката пък е тълкуван като "вероятна амбиция за административна намеса на регулаторния орган в дейността на радиото. "За разлика от правомощията по отношение на генералните директори, които избира, по отношение на управителните съвети правата на СЕМ се ограничават до "утвърждаване". Следователно т.нар. призив на СЕМ към УС на БНР да подаде оставка е над и извън правомощията, разписани по закона", се казва в декларацията.

В документа се подчертава още, че непознаването на закона и своеволното му прилагане личали и от факта, че се използва формата призив, която не е уредена и разписана в Закона за радио и телевизия.

В края на декларацията се припомня, че основното задължение на СЕМ, посочено в ЗРТ, е в дейността си да се ръководи от интересите на обществото, като защитава плурализма и свободата на словото и информацията и независимостта на електронните медии. В нея се изказва и мнението, че поведението на ръководството на съвета е съществена пречка за отстояването на основните задължения на регулатора.
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 05 Юни 2016, 23:54

Новият директор, ако не друго, то поне правилно констатира много от въпросите, които има да се решават в БНР. Дано и да се справи с тях... :)
----------------------------------------


http://www.capital.bg/printversion.php?storyid=2771422

Ще засилим интернет присъствието на БНР
Обясни генералният директор на БНР Александър Велев в интервю за "Капитал"

От Весислава Антонова
3 юни 2016


На 30 май започна тригодишния ви мандат като генерален директор на БНР. Кое е първото нещо, което направихте, когато влязохте в кабинета си?

Поисках щатното разписание на радиото, за да разбера колко и какви хора работят в БНР. Оказа се, че възрастовата пирамида в него е преобърната - хората до 30-годишна възраст са само 70 души, което е много малко, а застаряващите са много повече. Открих, че има много хора, които познавам и са в радиото от времето, в което и аз съм работил тук. Важно беше да знам с какви хора ще работя, защото качествената програма на медиата се прави от екипа.

Второто, което направих, е да проверя какво е финансовото състояние на радиото. В медиата има пари, но средствата за капиталови разходи (за ремонти, закупуване на техника и съоръжения, компютри и т.н.) са изхарчени почти 75%. Разгледах обявените обществени поръчки. Около тях се вдигна много шум още преди да вляза в радиото. Чух твърдения, че някои от тях са спорни и са за големи суми. Предстои да спра една поръчка за компютри, за да мога да я преразгледам и да преценя дали е добра за радиото. Тя е за 600 хил. лв. Направи ми впечатление също, че много от обществените поръчки са направени дори след като вече имаше избран нов генерален директор. Мисля си, че тези договори можеха да изчакат две или три седмици, за да мога да ги разпиша аз и да преценя заедно с моя екип дали те са необходими на БНР.

После започнах да се срещам поотделно с всеки екип в радиото. С огромна болка констатирах влошените взаимоотношенията между хората. Много от тях ми казаха: "Ние не си говорим помежду си. Чувстваме се зле." И в "Христо Ботев", и в "Хоризонт" го казаха. Това положение зададе първата ми най-важна задача. Да положа всички усилия да подобря климата в медиата. Една от първите стъпки към положителната промяна е назначаване на ново ръководство, което да поеме задачите си и да започне да работи по приоритети.

Открихте ли човек с нужния авторитет и професионален опит, който да ръководи програма "Хоризонт" и да върне доверието у служителите, да ги мотивира?

В момента няма да кажа името му. Другата седмица ще стане известно. Посоката е човек, който има безспорни качества и няма да има трудност да влезе в програмата и да започне да работи. Екипът, който ще предложа, ще бъде на високо професионално ниво и ще успеем да променим ситуацията в радиото. А и аз по природа съм оптимист. Ако не бях такъв, нямаше изобщо да се явя на конкурса. Вярвам в собствените си сили и съм убеден, че имам добри идеи за развитието на радиото. Имам воля да променя нещата.

Трябва ли директорът на "Хоризонт", пък и на другите програми, да бъде избран с конкурс? Така направи предшественикът ви.

Това категорично е неработеща формула. Показва единствено липса на идея и точна преценка на генералния директор кой да управлява програмата. Генералният директор избира хората в екипа си, включително и директорите на програми, защото те ще изпълняват концепцията, с която той е защитил избора си. Естествено хората на тези позиции ще работят по детайлите, ще зададат посоката и ще правят предложения за развитие на програмите. Ще имат свободата да помагат в процеса на планиране и изграждане на програмната схема, но глобално визията е на генералния директор.

Харесва ли ви програмата на "Хоризонт"?

В момента "Хоризонт" се състои от едни програмни блокове, които сякаш функционират сами за себе си без никаква връзка помежду си. Това не може да продължи да бъде така. Ще ви дам следния пример. Една тема може да присъства в сутрешния блок, после да се доразвие с още гледни точки в "12+3" и накрая да бъде анализирана в "Нещо повече". В програмата в момента тази последователност и свързаност между отделните блокове е нарушена. Важно е да се разбере, че във всяка програма има ценни продукции и те трябва да могат да се ползват във всички програми на БНР. Трябва да има сътрудничество между програмите там, където е възможно и подходящо.

Предстои да се направи подробен анализ, за да се каже какво липсва и какво не на радиото, но първо трябва да се върне отборният дух в БНР. Радиото има нужда от нормални ръководители на екипи, които заедно с журналистите да следят и да задават важните теми от дневния ред на обществото, да се грижат те да присъстват в програмите на радиото. Цялостната криза в радиото се е отразила върху хората, а оттам и върху звученето на програмите. Журналистите са демотивирани - това е основното. И държа да подчертая, че те са демотивирани не само защото им липсват пари, напротив, мотивацията е и в това да ти кажат "слушах ти предаването - направи нещо добро" или да ти кажат: "тук сгреши... следващия път опитай това, за да стане по добре". Когато липсва вътрешна оценка и анализ на работата на журналистите, те не знаят за какво работят.

Ще запазите ли хора от стария управленски екип в своя?

Зависи какво разбираме под екип. Ако говорим за управителния съвет, от него никого няма да запазя. Имам свой екип. Ако става дума за директорите на програми, отговорът също е - не. Няма да остане нито един. Аз ще има свой отбор, с който да покажа какво мога да направя. Предишният екип вече е имал своя шанс и е показал нивото, на което може да се справи. Ако говорим за нивата по-надолу, естествено, че има хора, които ще останат. Те са работили в БНР години наред и са се доказали като утвърдени специалисти.

Най-чувствителният въпрос за държавните медии е големият брой служители. Ще успеете ли да направите съкращения и в същото време да подмладите екипа, както ви се иска?

В радиото работят 1350 души. Това не са малко хора, но от тях 250души са музикалните състави. Имаме симфоничен оркестър от изключително висока класа, тяхното присъствие в радиото е част от обществената мисия на радиото да подпомага и утвърждава българската култура. Около 400-500 души създават всички програми на радиото: "Хоризонт", "Хр. Ботев", "България", радио "София" и онлайн радио "Бинар". От тях може би половината са журналисти, останалата част са технически екипи и служители. Има хора в пенсионна възраст, които ще си отидат и това е естествен процес. Има възможност да се назначат нови млади хора. Внимателно ще разгледам щатното разписание и ще преценя.

Една от силните идеи в концепцията ви беше тази за преструктурирането на новинарското звено. Кога ще започне то?

Искам нещата да се случват бързо, но не съм магьосник. Няма как да махна с вълшебна пръчица и всичко да се промени на мига. Идеята ми е да се създаде общ новинарски център, който да бъде самостоятелна структурна единица, където да са съсредоточени всички усилия и източници на собствена информация. Това не е толкова трудно, но е важно това звено и пространствено да е разположено добре. Да дава възможност хората от всички програми да комуникират лесно помежду си. Това ще се случи, защото не бих искал в един ден трите програми със свои репортери едновременно например да правят темата за поскъпване на билета за градския транспорт в София. Това е тема, която може да бъде направена спокойно от един екип с различни модули и допълнителна информация по темата. Не е нормално на едно и също събитие да ходят трима души. Затова трябва да има централизирано ръководство, което да каже къде как ще бъде отразявана темата и колко души е необходимо да работят по нея.

Хората много промениха навиците си за потребяване на информация. Особено младите хора са основно онлайн. Как БНР ще увеличи аудиторията си и как ще опита да си върне младите хора?

Като започнем да правим предавания с теми, които интересуват хората. Това важи за хората от различните поколения. Ще си върнем младите, когато млади хора започнат да правят продукт за други млади хора. Затова и първите промени, които направих, са в най-младата програма на БНР - "Радио "София". Там ще се обърнем към проблемите на младите хора и ще се стремим да защитим регионалната тематика, защото то се слуша само в София. Бих направил опит програмата му да се разпространява в бъдеще и в национален ефир, но това не зависи само от екипа на БНР. Ще развиваме радиото и в интернет и вярвам, че така ще започнем да привличаме и младежка аудитория. Като излезем извън студията, правим и подкрепяме събития за младите хора, те ще почнат да ни разпознават. Можем да правим съвместни инициативи с работодателите и бюрата по труда, за да помагаме на младите да си намират работа. Това е само един пример. Можем да въведем рубрики къде има свободни работни места. Ето с това можем да бъдем полезни. Естествено с музика, подходяща за младите хора, която звучи съвременно и модерно. Освен това младите хора харесват кратките и динамични формати. Ще се радвам те да ходят със слушалки и да слушат нашето радио - "София". Това няма да стане лесно в никакъв случай. А и не си представям млад човек денонощно да слуша радио - няма такъв. За мен е важно и в ефир, и онлайн на нашата платформа те да откриват неща, които са полезни и интересни за тях.

Какви са плановете ви за сайта на БНР?

Ще обявим нова обществена поръчка и ще създадем нов сайт, който да е по-добре подреден и хората лесно да откриват това, което ги интересува. Ще засилим интернет присъствието ни чрез уебсайта - като изнесем новините на радиото там и като текст в съкратен вариант, и като подкаст, така че всеки, който иска да чуе емисията новини, да може да го направи, когато поиска и му е удобно. Важно е също да научим хората да използват нашия мобилен плеър - на него могат да се чуят всичките ни програми. Eдинен център ще се занимава с нашето присъствие във Facebook и останалите социални мрежи. В момента всяка програма и предаване си има Facebook страница и прaви там каквото си иска. A трябва да имаме обща политика за присъствие в мрежата.

В силните си години радиото се сравняваше с развитите пазари в Германия, Великобритания. Сега с кои се сравнява и какъв модел за развитието си ще следва?

Радиото на всички пазари отбелязва спад в слушаемостта. Причината е все по-трайното ориентиране на аудиторията към потребление на онлайн медийно съдържание. В България този спад се дължи на доминацията на телевизиите. Сутрешните телевизионни блокове през годините в голяма степен копираха модела на сутрешното предаване на БНР "Хоризонт преди всички". Днес освен в тв ефир сутрешните блокове на телевизиите звучат и по радиото. Така е и с bTV, и с Nova. Това няма как да не се отрази на радиото.

Аз обаче искам да ви обърна внимание, че обществената медиа не се мери по това какъв брой хора я слушат, тя се мери по съдържателната част на програмите си и доверието, с което се ползва. Според едно от последните проучвания на Евростат, радиото се откроява с най-голямо доверие в медийната среда в Европа. Социалните мрежи, които за пръв път са част от изследването на организацията, не се ползват с голямо доверие в нито една от изследваните страни, които са 33 на брой. Тази тенденция ни показва, че доверието в традиционните медии остава високо и има възможност да се разшири и чрез присъствие онлайн. Важно е да се отбележи, че на пазарите, които споменавате - Германия, Великобритания и дори Австрия, на радиопазара има в пъти по-малко частни радиостанции, отколкото в България. Конкурентната среда там е по-различна.

Интервюто взе Весислава АНТОНОВА
radioMW
500+
500+
Мнения: 716
Регистриран на: 20 Авг 2015, 19:39
Местоположение: на село

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот radioMW » 06 Юни 2016, 02:03

Боже, този говори като бг политик...
radioMW
500+
500+
Мнения: 716
Регистриран на: 20 Авг 2015, 19:39
Местоположение: на село

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот radioMW » 06 Юни 2016, 18:19

Извънредно! Натириха Лили Маринкова от БНР!
http://www.blitz.bg/news/article/417887
http://www.blitz.bg/news/article/417899
Аватар
a69
1000+
1000+
Мнения: 1299
Регистриран на: 09 Апр 2005, 19:45
Местоположение: Добрич
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот a69 » 06 Юни 2016, 18:37

Какво лошо има. Жената е навършила години за пенсия. Да не говорич, че по нейно време "Хоризонт" тръгна надолу във всяко отношение. Предавания и музика - колкото и грубо да звучи бе "Манджа с грозде". :) ,
radioMW
500+
500+
Мнения: 716
Регистриран на: 20 Авг 2015, 19:39
Местоположение: на село

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот radioMW » 06 Юни 2016, 18:47

Не, не! Не казвам лошо или добро е това! Само констатирам. Факт е обаче, че стана директор на Хоризонт точно когато в Радиото кипеше от протести. Факт е и че по никакъв начин не защити водещия на едно доста слушано предаване, а позволи да го спрат!
Аватар
fraxinus
Нов
Нов
Мнения: 34
Регистриран на: 25 Сеп 2015, 21:35

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот fraxinus » 06 Юни 2016, 20:50

Не знам . Ясно че новият директор трябва да си избира екипа , но можеше да я остави в Неделя150 примерно. Така губи радиото според мен. Удисваха и доста политици да станат в неделя сутрин да ги разпитва. А иначе Маринкова от много панаири е връщана , ще си намери и сега работа.
lz1yae
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3778
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот ЖОРО » 07 Юни 2016, 08:39

Айде без пенсионери ...Жигулин сигурно ще е следващия .мен лично ме интересува Данчо стълбицата и Жени Монева да изчезнат !
Аватар
GIF
1000+
1000+
Мнения: 2510
Регистриран на: 11 Мар 2009, 13:33
Местоположение: ЮЦР

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот GIF » 07 Юни 2016, 08:53

Доста хора трябва да изчезнат от БНР. Маринкова прие директорска длъжност за да си увеличи пенсията. Новият ГД на БНР започна много да говори, остава да видим какво ще направи.
Обещанията за "уволнение" на пенсионери и назначаване на млади хора са приказки, които сме ги слушали многократно ! За добрите специалисти и качествените хора няма възраст, когато всеки си е на мястото ! Примерите са много !
Начинът по който беше уволнена Маринкова е гаф, който напомня за номерата на Радко ! :D
Ха дано този път БНР да се "оправи" ! Ха дано, ама ..... :Drunk
stivan
100+
100+
Мнения: 194
Регистриран на: 14 Ное 2008, 16:05
Местоположение: Плевен

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот stivan » 07 Юни 2016, 20:08

Във връзка с новия директор да попитам знаещите колеги от форума , БНР Плевен пада ли в канала или само е замразено?
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 23 Юни 2016, 23:45

Новият директор наистина е предложил, и СЕМ е одобрил, един по-необичаен състав на УС на БНР. Дано наистина се направят необходимите подобрения, защото БНР сякаш затъва все по-надолу ...


http://bnr.bg/aboutbnr/post/100703336

СЕМ одобри новите членове на Управителния съвет на БНР
публикувано на 14.06.2016

С четири гласа "за" Съветът за електронни медии одобри предложения от генералния директор Александър Велев нов състав на Управителния съвет на Българското национално радио.

Съгласно договора на Александър Велев за управление той трябва да предложи новите членове на УС в 15-дневен срок. Те се одобряват от Съвета за електронни медии.

В новия Управителен съвет на БНР бяха избрани Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, доц. д-р Момчил Георгиев и Свилена Симеонова.

Мандатът на новия Управителен съвет започва на 8 юли 2016 година.

Виктор Серафимов е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“, завършил e двугодишна специализация по „Английско и европейско право“ в Университета Кеймбридж, Англия, а към настоящия момент е докторант по „Международно право и международни отношения“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Отличаван е многократно с различни награди от местни и международни организации. През 2014 година е удостоен от министър-председателя с почетна грамота за развитието на правото в Република България. Специализира в областта на авторското и медийното право. Взема участие в създаването на редица аудио-визуални произведения, излъчени в ефира на Нова телевизия, BTV Медия груп, Българската национална телевизия и ТВ7.

Член е на различни работни групи към Постоянната комисия по културата и медиите в 43-тото Народно събрание.

Екатерина Борисова е бакалавър по „Стопанско управление“ и „Туризъм“ в СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по „Управление на инвестициите“ от Университет Сити, Касс Бизнес Скуул, Лондон и магистър по „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство.

Професионалния си опит започва като експерт в Политическия кабинет на министъра на икономиката и туризма. Продължава професионалното си развитие в Делойт, Мексико като мениджър на отдел „Финансови консултантски услуги“. След завръщането си в България работи за няколко частни финансово-консултантски компании. В последните години консултира редица компании, опериращи в сферата на медиите, дигиталните и медийни иновации, експериментални аудио-визуални решения.

Доц. д-р Момчил Георгиев е доктор по „Музикознание“. Образованието му е в областите на изкуството и културните политики - като флейтист и музиколог. Специализирал е в САЩ, Великобритания и Унгария в областта на теорията, историята и икономиката на културата. Към настоящия момент е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”.

Професионалната му кариера съчетава опит на високо и средно управленско ниво с аналитични и консултантски дейности и преподавателски опит. Бил е съветник на министъра на културата, директор на Дирекция "Музикална продукция и състави" в Българското национално радио, главен музикален експерт, продуцент и член на Програмния съвет на БНР, директор на Националния център за музика и танц в Министерството на културата, административен директор на Държавния музикален театър – София, преподавател във Висшия институт за театър и музика в Дамаск (основател на флейтовата школа на Сирия), журналист и музикален редактор във вестник „Култура“. Автор е на две книги и няколко сборника с материали, сред които „Тишина. Запис“, посветена на БНР и значението му за развитието на българската музикална култура. Ръководител е на магистърската програма "Мениджмънт на музикалните индустрии" в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“.

Свилена Симеонова е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има специализация по европейски въпроси в Колежа на Европа, Брюж, Белгия, и допълнителни квалификации в областта на управлението, вътрешния контрол, вътрешния и външния одит.

Има над 10-годишен опит в системата на Министерството на финансите. В момента е директор на дирекция „Вътрешен контрол” в министерството. Специализира в областите управление, контрол и одит. Професионалният ѝ профил включва разработване на проекти на закони и подзаконови актове в областта на финансовото управление и одита. Активно участва в преговорния процес за присъединяване на България към Европейския съюз. Дългогодишен преподавател, асистент и главен асистент в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство по дисциплините „Основи на правото“, „Финансово право“, „Правен режим на финансовия контрол“. В периода 1999–2001 година е консултант на ръководството на БНР по правни въпроси. Познава добре структурата и управлението на Националното радио.
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 28 Юни 2016, 22:47

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100708653/g ... tor-na-bnr

Генералният директор на БНР започна поредица от срещи с колективите на регионалните радиостанции
публикувано на 27.06.2016

Изображение
Радио Бургас

Генералният директор на Българското национално радио Александър Велев започна поредица от срещи с колективите на регионалните радиостанции на Националното радио.

Едно от първите му посещения беше в Радио Бургас, което през месец май отбеляза четвъртия си рожден ден, давайки добър пример за ефективност в съотношението: брой хора-бюджет. Радио Бургас излъчва 15-часова програма с подчертано регионален и информационно-музикален характер и е пилотната радиостанция на БНР, където беше въведена и успешно системата Далет + . На срещата в Бургас беше съобщено за предстоящи промени в ръководството. Генералният директор ще предложи на Управителния съвет на БНР кандидатурата на инженер Кирил Костадинов за директор на регионалната радиостанция. По покана на Александър Велев досегашният ръководител Мартин Минков ще се върне на работа в София в Програмна дирекция, за да допринесе с богатия си журналистически и управленски опит за подобряване на програмните схеми и слушаемостта на БНР.


Кирил Костадинов е инженер по видео-звукотехника. Завършил е Държавния университет за кино и телевизия в Петербург. Специализирал е в Центровете за обучение и квалификация на Холандското национално радио и Радио Дойче Веле. Бил е технически директор и режисьор по монтажа в Рент ТВ. Като главен инженер на Радио „Гларус“ е реализирал проект за цифровизация на първото изцяло цифрово радио в България.

Кирил Костадинов е главен инженер на Радио Бургас от самото му създаване, където под негово ръководство беше изграден един от най-модерните апаратно-студийни комплекси на БНР.
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 03 Юли 2016, 19:12

Продължават промените в ръководството на БНР, последната от която ми навява "предпазлив оптимизъм"... :)

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100710305/m ... tor-na-bnr

Мартин Минков встъпва в длъжност Програмен директор на БНР
публикувано на 01.07.2016

Снимка: Борис Димитров

Мартин Минков встъпва в длъжност Програмен директор на БНР. Преди четири години той сформира екип и създаде програмната схема на Радио Бургас. Новата радиостанция стартира през 2012-а година с 12 часова програма и бе първата, която въведе системата Далет +. От 1-ви юли той се връща в София с длъжност Програмен директор. Мартин Минков е завършил журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В БНР започва през 1979-а г. като репортер и продължава да работи като редактор, водещ на информационни и обзорни предавания, външнополитически коментатор, главен редактор на програма „Хоризонт“ , заместник-генерален директор на БНР през 1997-а г. и дългогодишен кореспондент на БНР в Скопие. Носител е на творчески награди на БНР, СБЖ и Наградата за цялостен принос в развитието на радиожурналистиката на фестивала „Сребърна вълна“ в Албена през 2002-ра година.

Нови ръководители на Златен фонд и Мултимедийни програми

Силвия Емирян работи в радиото от 35 г., последните 12 от които като директор на Дирекция "Архивен фонд". От края на юни тя излиза в пенсия, а нейното място ще поеме Антон Митов, който трябва да продължи с дигитализацията на Златния фонд. Митов е завършил журналистика в СУ „Св.Климент Охридски“. В БНР работи от 1977-а г като репортер в програма „Хоризонт“, водещ на предавания и главен редактор на програма „Христо Ботев“. Бил е директор на „Радио НЕТ“ и новинар в университетското радио „Алма Матер“. Има многобройни публикации в централния печат.Бил е преподавател по журналистика в СУ „Климент Охридски“ и НБУ. През последните три години ръководеше Мултимедийни програми на БНР.

От началото на този месец неговата длъжност заема журналистът Валери Ценков – автор на аналитични коментари, познат от страниците на авторитетни издания. Ценков завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Започва през 1981-ва г. в БНР като литературен сътрудник, преминава през в. „Стандарт“ като отговорен редактор, после е заместник главен редактор на в. „Кеш“ и на сп. „Тема“, главен редактор на Businessweek България. Като главен редактор на Temadaily.bg организира цялостната работа на електронното издание. Владее английски, немски, руски и италиански език. Преминал е обучение в редакцията на Businessweek в Ню Йорк.
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 09 Юли 2016, 19:52

Интересно е, че седмици след встъпването в длъжност на новия директор на БНР, всяка сутрин ок. 07:30 по "Хоризонт" продължава да се излъчва песен на Битълс ... :Hmmm

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100712517/n ... taven-dnes
Изображение
Новият управленски екип на БНР ще бъде представен днес
публикувано на 07.07.2016
Автор: Светослава Кузманова
Снимка: Ивайло Михайлов

Новият управленски екип на Българското национално радио ще бъде представен официално днес. На събитието са поканени депутати от парламентарната комисия по културата и медиите, СЕМ, Министерството на образованието, както и представители на Столичния инспекторат по образование и Столичната община.

В 17.30 часа във фоайето пред Първо студио на Радиото генералният директор Александър Велев ще представи Управителния съвет и новите директори на програми.

От днес започва мандатът на новия Управителен съвет на БНР. Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, доц. Момчил Георгиев и Свилена Симеонова са членовете му, които Съветът за електронни медии одобри по предложение на генералния директор. От началото на юли в длъжност встъпиха Мартин Минков като програмен директор, Валери Ценков като директор "Мултимедийни програми" и Антон Митов като директор на "Архивния фонд". Васил Велев и Светослав Костов вече оглавяват програмите "Хоризонт" и Радио София от началото на мандата на Александър Велев.

В рамките на събитието ще бъде открита и благотворителна изложба на ученици от столичното 143-то училище "Георги Бенковски", на която БНР е домакин. С продажбите на картини малките художници ще подкрепят кампанията "Повече българчета за България".
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3778
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот ЖОРО » 10 Юли 2016, 10:28

Atlantique написа:Интересно е, че седмици след встъпването в длъжност на новия директор на БНР, всяка сутрин ок. 07:30 по "Хоризонт" продължава да се излъчва песен на Битълс ... :Hmmm

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100712517/n ... taven-dnes
Изображение
Новият управленски екип на БНР ще бъде представен днес
публикувано на 07.07.2016
Автор: Светослава Кузманова
Снимка: Ивайло Михайлов

Новият управленски екип на Българското национално радио ще бъде представен официално днес. На събитието са поканени депутати от парламентарната комисия по културата и медиите, СЕМ, Министерството на образованието, както и представители на Столичния инспекторат по образование и Столичната община.

В 17.30 часа във фоайето пред Първо студио на Радиото генералният директор Александър Велев ще представи Управителния съвет и новите директори на програми.

От днес започва мандатът на новия Управителен съвет на БНР. Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, доц. Момчил Георгиев и Свилена Симеонова са членовете му, които Съветът за електронни медии одобри по предложение на генералния директор. От началото на юли в длъжност встъпиха Мартин Минков като програмен директор, Валери Ценков като директор "Мултимедийни програми" и Антон Митов като директор на "Архивния фонд". Васил Велев и Светослав Костов вече оглавяват програмите "Хоризонт" и Радио София от началото на мандата на Александър Велев.

В рамките на събитието ще бъде открита и благотворителна изложба на ученици от столичното 143-то училище "Георги Бенковски", на която БНР е домакин. С продажбите на картини малките художници ще подкрепят кампанията "Повече българчета за България".Правят се на интересни .. и това ще е до края на Август .. ще има много уволнени .. това е със сигурност и свалени предавания. мухала от БНР трябва да си ходи ..
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 18 Юли 2016, 21:48

Ръководният състав на БНР изглежда е вече напълно подменен. Сега очакваме и някакви резултати от дейността на новия екип на генералния директор ...

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100715700
Кирил Калев е новият директор на програма „Христо Ботев“
публикувано на 15.07.2016
Снимка: Борис Димитров

Нов директор поема програма „Христо Ботев" от понеделник,18 юли 2016 г. Управителният съвет на БНР реши това да бъде Кирил Калев, който има дългогодишен медиен стаж, включително в програма „Христо Ботев", както и богат опит в комуникациите и управленското развитие. Досегашният директор на програмата Стефан Димитров вече има придобито право за пенсиониране.
Управителният съвет на БНР реши изпълняващият досега длъжността директор Теодосий Спасов да бъде преназначен като титулярен директор на Музикалната къща на БНР. Досегашният и.д. директор на Радио София Светослав Костов с решение на УС на БНР заема длъжността като титуляр.

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100715338/h ... -na-novini
„Хоризонт“ с нов главен продуцент и продуцент на „Новини“
публикувано на 14.07.2016
Снимка: Ивайло Михайлов

Спасиана Кирилова е новият главен продуцент на Програма „Хоризонт“.
Тя е филолог по образование с международна специализация по мениджмънт на електронните медии.
Има богат професионален опит в печатни и електронни медии и административен опит в медийния регулатор. От 2001 до 2005 г. е била директор на Програма „Христо Ботев“.
Ивайло Василев е новият продуцент на „Новини“ на Програма „Хоризонт“. Завършил е Френската гимназия в София и Славянска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има дългогодишен професионален опит като редактор и водещ в печатни и електронни медии.
В продължение на четири години е бил кореспондент на Българското национално радио в Белград.
Аватар
Atlantique
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 28 Яну 2013, 22:27
Местоположение: София / Сандрово, Sofia / Sandrovo
CONTACT:

Re: Ръководство на БНР: мандат 2016-2019

Мнениеот Atlantique » 25 Юни 2018, 21:18

Някой има ли конкретни очаквания от тази хубавица, и от това назначение в БНР ?! ::)


----------------------------------------

Изображение

http://bnr.bg/aboutbnr/post/100987107/i ... ipa-na-bnr
bnr.bg/aboutbnr/post/100987107/iva-doichinova-se-prisaedinava-kam-ekipa-na-bnr

Ива Дойчинова се присъединява към екипа на БНР
публикувано на 22.06.2018 в 18:38

Ива Дойчинова се присъединява към ръководния екип на БНР. От 1 юли известната журналистка ще бъде зам.-главен редактор на сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“.

„За мен е чест поканата от ръководството на БНР да съм част от екипа на програма „Христо Ботев“. „Интелигентният избор“, който обединява журналисти и аудитория към темите, които вдъхновяват в областта културата, науката и знанието, е и моят избор днес“, заяви пред репортер на БНР Дойчинова.

Нейният професионален път в радиожурналистиката започва в програма „Хоризонт“ на БНР. Впоследствие Дойчинова е поканена от създателите на първото частно Радио ФМ+ да се присъединя към екипа му. В продължение на 14 години там тя е водеща на предаванията „Трамвай желание“, „Ива и Джон“ и „Закуска с Ива“.

От 2000 до 2006 г. Ива Дойчинова е „Програмен мениджър“ на петте основни екипа на частната медия: София, Бургас, Варна, Благоевград и Стара Загора. „Имах честта да работя с изключителните професионалисти Петър Пунчев, Кирил Калев и Константин Тилев, които запалиха у мен страстта към радиото още в студентските ми години. Като част от групите на GWR (Великобритания) и Emmis – САЩ, имах възможността да пътувам много във водещи европейски радиостанции и честта да се уча от консултанти в бизнеса като Питър Синклер, Майк Уитингтън, Майк Хаас, Стиви Мюзнер, Волфрам Тех и др.“, споделя новият зам.-главен редактор на „Христо Ботев“.

През 2006 г. Дойчинова се присъединява към сутрешния екип на БНТ „Денят започва“ с продуцент Асен Григоров, където води теми , свързани с образование, екология, здраве и културната част на блока.

От 2007 до 2011 г. е част от екипа на btv като водещ на предаванията „Часът на мама“ и „Денят е прекрасен“.

В телевизионния ѝ опит още са: „Хит – 1“, първото музикално риалити на БНТ, „Искам работа“ по Нова и „Супердоктор“ в България он еър.

Наскоро приключи и оригиналният формат „Обещанието“ на БНТ – политическо риалити, в което бе водеща заедно с Асен Григоров.

Дойчинова е основател на кампанията „Будител на годината“, която през 2018 г. ще има своето пето издание.

Посланик е на UNICEF в кампанията „Един пакет, една ваксина“, посветен на борбата срещу тетануса в най-бедните страни по света.

Ива Дойчинова е омъжена с две дъщери.

За БНР Събития
Аватар
prassyo
500+
500+
Мнения: 595
Регистриран на: 19 Ное 2006, 11:48
Местоположение: София

Re: Директор на БНР: 2016-2019

Мнениеот prassyo » 26 Юни 2018, 12:33

Аз нямам очаквания, а и не вярвам някой да има. Не слушам "Хр. Ботев", пък и не е тайна, че Ива е човек на Калев. Хубавото е, че така поне ще си получава цялата заплата и на време (за разлика от Оберон). Другото хубаво е, че и да прави, и да не прави нещо за програмата, никой няма и да разбере. Така хем е на щат, хем и ще може да си движи останалите ангажименти, а по-хубаво от това, здраве му кажи. ;)

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 4 и 0 госта