Както казах вече преди-Едно си баба знае, едно си баба бае!

Само май JukeBoxHero ме разбра за какво говоря, въпреки, че го обясних като за малките деца, и това, че говоря за нещата
ПО ПРИНЦИП още от първият ми пост по темата-по-дебело не мога да го подчертая, и не визирам нито моята локация, нито какво приемам, нито покритието на двата стандарта с конкретни мощности, а просто правя елементарна съпоставка. На ръба на приемането (ПО ПРИНЦИП) понякога и най-добрата техника не помага, и се получават нещата от клипа–абстрахираме се от конкретния случай и това, че мощността в момента е мижава, и като се увеличи тя няма да се получава, пределно ми е ясно това. BTW, не слушам радио с шум, имам достатъчно качествена техника, приемници, усилвател, голяма антена, добър коаксиален кабел, които се използват само за конкретна локация. Не зная защо намесваш други диапазони, далечните приеми са ми ясни при тях, само, че те нито са устойчиви, нито постоянни през цялото денонощие. Да не говорим, че страдат най-много от съвременнато ни общество, така да се каже, с многобройни електромагнитни шумове, най-вече в градска среда.
P.S. Примера с математиката кърти миФки! Как ще слушам радио сега, хич не я владея таки наука!