Подсилен кино ефект на цветовете на BTV.
Re: Подсилен кино ефект на цветовете на BTV.
При мен уискито разваля баланса на бялото, но оправя контраста. Бургаска мускатова пък оправя баланса, но разваля контраста. Ще взема да ги смеся... 

Роси, бих ти "лайкнал" мнението, но форума няма такава възможност 

От два дни забелязвам отново претопляне на картината,отначало си помислих,че е от моят телевизор,но се оказа,че не е снощи бях в един приятел и забелязах,че и при него е така. Започвам да си мисля,че от bTV четат форума,ако е така моля ви оправете си апаратурата! Сега е още по зле,лицата на хората особено когато се излъчват филми са оцветени в жълто-червено,като повече доминира зеленият цвят!
-
- 100+
Stani написа:Две години след като пуснах темата от едната крайност сега е в другата,забелязва се прекалено оцветяване в червено на някой предавания като "Лице в лице", "Фермата", "bTV НОВИНИТЕ", сутрешният блок и други.
Зависи от осветлението(и декорите) в студиото в което се снима предаването.
ЖОРО написа:Нова има проблеми с контраста.. а не с цвета.. оня ден гледах Диема Спорт ХД .. леле лошо ми стана .. нищо общо с това което трябва да е ХД
Така е от години....Явно там работят хора, които са членове на съюза на слепите в България.
popovp написа:Ако е било кратковременно не е голям проблем. Не съм забелязал подобно явление досега,
На ТВ-то ми Блаупункт съм задал Цветова температура "Студен".
Много добър образ на Diema Sport HD, нямам забележки: цвят, контраст, естествен образ... при МСАТ кебл.
Смени режима на Кино, и евентуално цветовата температура на топъл.
Картината на телевизорите с Led подсветка бие в студената област, а с течение на времето самите светодиоди светят все повече в синьо(студено) и за компенсиране през 2-3 години се налагат корекции в настройките.
hristoslav2 написа:Зависи от осветлението(и декорите) в студиото в което се снима предаването.
Зависи от неграмотността на режисьора в апаратната! Забелязвам,че имат проблем с яркостта,бялото е на моменти като замазано,когато се излъчват филми са леко бледи,а тъмните сцени са прекалено оцветени,наситени с цвят и това е от две седмици,преди това всичко си беше добре. Опитали са се да направят корекции и направо са се престарали!
hristoslav2 написа:Смени режима на Кино, и евентуално цветовата температура на топъл.
Картината на телевизорите с Led подсветка бие в студената област, а с течение на времето самите светодиоди светят все повече в синьо(студено) и за компенсиране през 2-3 години се налагат корекции в настройките.
Не съм съгласен,с времето светодиодите започват да светят по слабо,тоест намалява само светлината им.
От известно време се забелязва обратен ефект, прекалено студен нюанс, забелязва се предимно в предаванията: Сутрешен блок, Преди обед, Лице в лице и Централните новини, явно са се престарали с корекцията
Снимка от предаването "Лице в лице"

Снимка от предаването "Лице в лице"

- ЖОРО
- 1000+
Stani направи си корекция на тв то .... При мен БТВ е ок ..с подходящите настройки е ок ..
Да, телевизорът е настроен на топло бяло, но на снимката (изтеглена е от тяхната фейсбук страница, но я изрязах за това е с влошен фокус) ясно се вижда студеният баланс, лицето на Овчаров е в лилаво.
Роси написа:При мен уискито разваля баланса на бялото, но оправя контраста. Бургаска мускатова пък оправя баланса, но разваля контраста. Ще взема да ги смеся...
Алкохолик!