Шлагер радио: Има ли нещо, което да е наред при вас?
Re: Шлагер радио: Има ли нещо, което да е наред при вас?
Това скучно радио свири ли още?
- ShukiBG
- 1000+
viliqnko.petkov написа:ShukiBG написа:Аз предпочитам радио Вероника пред Радио 1 и радио Шлагер. На първо място, заради покритието. Вероника с един предавател от Русе се слуша в цяла североизточна България с страхотен сигнал (дори на връх Ботев, заради страхотната си честота, която не бива пресичана), докато Радио 1 88.9MHz бива пресичано от Радио ZU 89.0MHz от Букурещ, а Радио Шлагер заради трагичната си точка се държи само около Русе. Колегите от Североизточна България, могат да го потвърдят.
Нима тази чалга с 100 W се хваща чак до Варна и вр. Ботев? Слушам и не вярвам на очите си...
Ако съм с по-сериозна техника на некой баир има шанс. От Силистра в посока Добрич преди съм го хващал, а и за какво им е Вероника от Русе във Варна (във Варна си бичи 97,3MHz) ? Хващал съм го и в Търговище, Попово, между Попово и Велико Търново, дори и в Шумен (преди Веселината 98.9 от Шумен да пресече сигнала) В Разград нямаме и помен от Попово, който е само на 30км. Интересното е, че в цял Разград се хващат станциите от Тутракан, докато Попово, Търговище и Шумен ги няма

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

Може вместо него да излъчва Magic FM много хубаво радио пускат много хубава музика.Радио 1 рок също не е зле.Може City или The Voice да пуснат на негово място.
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
- ShukiBG
- 1000+
Колегите от Русе дали могат да кажат, дали се излъчва някаква програма с водещи по това радио ? До едно време през това лято слушах техните новини на кръгъл час и следобеден блок, но после не забелзязах нито новини, нито програма (какви гафове правят само и се смеят, ако търсите забавление - препоръчвам
). Добре, че беше Диана Димитрова (единствения водещ в това радио
с още доста младо момиче понякога ) - явно и тя си е подала оставката
Сега има, ли предавания - кога и колко са и в кои часове, има ли новини (понеже сега съм в Разград и при мен няма никакъв сигнал на Шлагер, всъщност не съм срещал пробив на това радио в града - явно трябва да търся локации, където излиза, но в облсатта дори излиза доста по-зле спрямо Левента) ?
Музиката иначе не е лоша, чесотата е доста добра, звукът сякаш идва добре ми се струва, не ми дразни ухото (доста меко и приятно ми звучи) - поне на Левента да се качат, че едни регионални новини да слушам поне в Разград....

Сега има, ли предавания - кога и колко са и в кои часове, има ли новини (понеже сега съм в Разград и при мен няма никакъв сигнал на Шлагер, всъщност не съм срещал пробив на това радио в града - явно трябва да търся локации, където излиза, но в облсатта дори излиза доста по-зле спрямо Левента) ?
Музиката иначе не е лоша, чесотата е доста добра, звукът сякаш идва добре ми се струва, не ми дразни ухото (доста меко и приятно ми звучи) - поне на Левента да се качат, че едни регионални новини да слушам поне в Разград....

Представител от

Има програма. Диана е след 14 часа до 18.
Август месец се почива целия.
Излъчваме от изч. център ниско в града се пада.
Няма как да се качим на кулата поради причини...
Поздрави и 73!
Август месец се почива целия.
Излъчваме от изч. център ниско в града се пада.
Няма как да се качим на кулата поради причини...
Поздрави и 73!
nvr написа:Може вместо него да излъчва Magic FM много хубаво радио пускат много хубава музика.Радио 1 рок също не е зле.Може City или The Voice да пуснат на негово място.
Румънското Magic FM е много по-добро от нашата пародия, която постепенно Домузчиев ще превърне в подобие на Радио 1, а може и да закрие. Телевизията като селекция превъзхожда дори VH1.
Но да се върнем към Шлагер Радио - едно интересно радио, което когато се излъчваше онлайн, личеше че напълно се вписва във формата Oldies. Предполагам, че все още няма предаване по интернет, а ако има такова - моля, някой да посочи връзка.
Привет!
Няма онлайн излъчване, няма и да има...
Поздрави !
Няма онлайн излъчване, няма и да има...
Поздрави !

- ShukiBG
- 1000+
Достъпът до хубавите неща е най-труден 
Добре, че е кабелната телевизия и интернета на Делта - явно приходите от тях са достатъчни и могат да поддържат радиото, което е на минус за жалост, както повечето други местни радиостанции. Както се вижда, институциите имат проблем с нещото наречено ,,разнообразие”, затова в целия ни ефир цари познатото ни еднообразие - нищо, по-добре да няма онлайн излъчване, важното е че в ефир положението е под контрол и аз съм доволен от това, което слушам сега, макар и с леко пръщене..

Добре, че е кабелната телевизия и интернета на Делта - явно приходите от тях са достатъчни и могат да поддържат радиото, което е на минус за жалост, както повечето други местни радиостанции. Както се вижда, институциите имат проблем с нещото наречено ,,разнообразие”, затова в целия ни ефир цари познатото ни еднообразие - нищо, по-добре да няма онлайн излъчване, важното е че в ефир положението е под контрол и аз съм доволен от това, което слушам сега, макар и с леко пръщене..
Последна промяна 3 на ShukiBG, променена общо 10 пъти

Представител от

Еее, ти пък.... 
проблема с онлайн излъчването е от години, дължи се заради инстанции в БГ.
питаме ги тези инстанции, какво може, какво не може да се излъчва, да дадат списък с кое е позволено, забранено... няма нищо адекватно от тяхна страна, но глобите адекватно идват и си ги прибират... таксуват ни като националните радиа. какви са приходите на националните радиа, какви са нашите приходи на локално ниво...
Единият шеф казва така:
Ще се радвам да дойде време когато да съм на 0 лв. печалба от радиото, отколкото на минус всеки месец...
73 !
пс:
Шуки, много хубаво писмо си ми драснал на лс, ще ти отговоря скоро...
Поздрави!

проблема с онлайн излъчването е от години, дължи се заради инстанции в БГ.
питаме ги тези инстанции, какво може, какво не може да се излъчва, да дадат списък с кое е позволено, забранено... няма нищо адекватно от тяхна страна, но глобите адекватно идват и си ги прибират... таксуват ни като националните радиа. какви са приходите на националните радиа, какви са нашите приходи на локално ниво...
Единият шеф казва така:
Ще се радвам да дойде време когато да съм на 0 лв. печалба от радиото, отколкото на минус всеки месец...
73 !

пс:
Шуки, много хубаво писмо си ми драснал на лс, ще ти отговоря скоро...
Поздрави!
На какво законово или друго основание третират Шлагер радио като национално, що се отнася до приходи в случая? Определена музика ли се забранява да излъчва по интернет? Защо други местни станции излъчват онлайн, а Шлагер не? Разбирам, че не е само до пари и техническо обезпечаване. А откъде всеки месец радиото е на минус? Ще се радвам да получа повече конкретни отговори. Хубав ден!
- ЖОРО
- 1000+
БайСашо написа:На какво законово или друго основание третират Шлагер радио като национално, що се отнася до приходи в случая? Определена музика ли се забранява да излъчва по интернет? Защо други местни станции излъчват онлайн, а Шлагер не? Разбирам, че не е само до пари и техническо обезпечаване. А откъде всеки месец радиото е на минус? Ще се радвам да получа повече конкретни отговори. Хубав ден!
Местна програма няма как да се пише Национална ..
какво толкова ли не може да плати 1680лв на година за онлайн излъчване