Fm transmitter forever

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 2926
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Stani » 31 Авг 2019, 12:53

Аватар
nvr
1000+
1000+
Мнения: 1303
Регистриран на: 06 Яну 2013, 22:02
Местоположение: Дупница/София

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот nvr » 01 Сеп 2019, 08:42

Пълен боклук радио Албана е по-добро
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
Аватар
nvr
1000+
1000+
Мнения: 1303
Регистриран на: 06 Яну 2013, 22:02
Местоположение: Дупница/София

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот nvr » 01 Сеп 2019, 10:08

Иначе NRJ ми повече харесва от Сити.
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
Аватар
nvr
1000+
1000+
Мнения: 1303
Регистриран на: 06 Яну 2013, 22:02
Местоположение: Дупница/София

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот nvr » 02 Сеп 2019, 11:25

Всъщност легално ли е притежанието на FM Transmitter?Ако от КРС разберат само с глоба ли е санкцията?
Подкрепям стартирането на DAB+ излъчването в България
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Петър Томов » 02 Сеп 2019, 15:03

По припцип-да! Това не е нито дрога, нито взрив, че да е незаконно да го притежаваш! Незаконно е да излъчваш извън разрешения обхват, който мисля, че е 10 м. Но ако пътуваш с влак, нямаш проблем, макар и да го превърнеш в антена, както направих аз! Единственото, което изисква от теб превозната бригада е да имаш билет! Друго нищо не я интересува!
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 2926
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Stani » 05 Сеп 2019, 22:51

Петър Томов написа:По припцип-да! Това не е нито дрога, нито взрив, че да е незаконно да го притежаваш! Незаконно е да излъчваш извън разрешения обхват, който мисля, че е 10 м. Но ако пътуваш с влак, нямаш проблем, макар и да го превърнеш в антена, както направих аз! Единственото, което изисква от теб превозната бригада е да имаш билет! Друго нищо не я интересува!

Нещо си се объркал, закачаш ли му антени, дори и в превозно средство подлежиш на санкции!
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Петър Томов » 05 Сеп 2019, 23:15

Да, но само ако спра влака с внезапната спирачка-тогава ще трябва да платя 100 лева, защото умишлено забавям влака, а тази злоупотреба се наказва с глоба! Вече имаше такъв случай за една клиентка на БДЖ която без да иска, спряла влака принудително и я глобиха! Казали й, че е трябвало да обърне внимание, когато спуска стълбата, да не закачи червената ръчка, но каквото е станало-станало! Жената е вече глобена! Случая го даваха и по телевизията! Въпроса е, че човек трябва да поема отговорност и да не забравя, че не винаги може да се оправдае за грешките си, поради което не трябва да ги допуска! Защото хората гонят график и не биха си позволили някой безпричинно да ги бави! А и превозната бригада не може и копче да ми каже, щом не нарушавам забраните във влака! Пускам музика ефирно-поне знаят, че съм си намерил някакво занимание, за да стане пътуването ми по-интересно и забавно!
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 2926
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Stani » 05 Сеп 2019, 23:20

Абе човече, ако излъчването е извън разрешената мощност подлежиш на санкции, било то на свободна честота или върху някоя заета!
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Петър Томов » 05 Сеп 2019, 23:27

Във влака няма опасност! Нито на отиване, нито на връщане!
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Петър Томов » 18 Сеп 2019, 00:03

А ето и цялата случка:
Разказ от първо лице: Арогантно, грубо, унизително - БДЖ
OFFNEWS | 31 януари 2017 в 06:45 | 33464 |5

Докъде може да достигне издевателството на БДЖ спрямо клиентите на компанията?

През последните години нивото на летвата непрекъснато се вдига, но този разказ на Христина Николова от прокуратурата във Варна определено е повече от шокиращ.

Ето го:

Искам да споделя какво може да получите, ако си купите най-добрите места във влак, както направих аз. Първа класа, спален вагон, самостоятелно купе.

Искам да разкажа за нечовешките условия, които са принудени да търпят пътуващите с БДЖ.

За арогантното поведение на служителите им.

За изнудване във влака.

За ужаса да си безпомощен и пред хипотермия.

За това как можеш да се качиш здрав и да слезеш болен от влак.

На 03.01.2017 г. закупих за мен и сина ми, който е на 13 години с ТЕЛК - 81%, ученик, билети за пътуване. Намаление за него не ми направиха, въпреки, че поисках.

Закупих билети на стойност 80 лв. за 06.01.2017 г. , влак 3636, вагон 36, кабина 9, места в спален вагон 91 и 92. по маршрут Варна -София, през Карлово ,с час на заминаване 22,20 часа.

На 06.01.2017 г. след около 21,50 часа пристигнахме на жп гара –Варна.

На информация попитах дали влакът ще пътува. Казаха ми, че през Горна Оряховица ще пътува, но този през Карлово – не. След като бях звъняла през деня неколкократно и ми беше давана информация, че всички влакове пътуват по разписание, поисках да ми заменят билетите за влака, който все пак ще пътува до София.

„Не можело, тъй като съм за спален вагон“.

Изпратиха ме при ръководител движение.

Господинът любезно обясни, че влакът все пак ще пътува, но не се знае кога:

„До полунощ ще тръгне, но ще пристигне ли и кога, Божа работа.“

Започнах да търся къде да чакаме, защото явно щеше да е дълго. Спомних си надпис „Топла стая за майки с деца“. Казах си - за там сме.

Реалността: Не беше стая, а коридор и не беше топла, а ледена, както и цялата чакалня на гарата. Никакво отопление не работеше, радиаторите бяха напълно студени. А навън -16 градуса.

Зачакахме. В 22 часа гишето „Информация“ затвори.

За да видиш дали някой влак ще тръгне, трябва да застанеш пред перона т.е. да излезеш навън. На студено и хлъзгаво и така хиляди пъти, за да не изпуснеш влака все пак.

Тоалетната беше заключена. Ти не си човек и нямаш нужди, при това часове наред.

Някой каза, че са изписали на всички коловози „отменен“.

Излязохме навън. Вече имаше тълпа пред стаята на ръководител движение.

Една дама, излязла да пуши, с усмивка и недоумение питаше „какъв бил проблемът".

Мъж й обясняваше, че трябва да ни дават информация какво се случва, защото не може непрекъснато да ходим до перона. Последва отговор:

„Не знаем дали ще пътуват влаковете. Има проблем. Не знаем кога и дали ще бъде разрешен. Не сме длъжни да ви даваме информация, ще разберете когато ще пътуват.“

Последва спор. Стана ясно, че стрелките били замръзнали. От стая за служители на БДЖ излезе мъж по тънка риза. По-късно разбрах, че е машинист.

Развика ни се:

"Къде сте тръгнали, бе? Бедствено положение е обявено!".

Обясних му, че само влакове се движат до София, всички „гоним“ полети искаме да знаем кога се очаква тръгване. На което той отговори:

„Ходете си на Лондон или там, от която майна сте. Какво сте дошли тука да се разправяте. Мен цяла нощ път ме чака.“

Бях изумена, ние плащахме чрез билетите си заплатата на този човек, а той ни гонеше. Затова може би скоро няма да има заплата.

Никаква информация. Около полунощ, след два часа закъснение, влакът потегли за София. Температурата в спалното купе беше 7 градуса. В спален вагон, ПЪРВА КЛАСА.

След двучасово стоене на студа на гарата и още поне 25 минути в купето ме втресе. Синът ми видя одеяла, поставени най-горе в купето и реши да ги вземе, за да се завием. За да стигне до тях премести металната стълба. Както казах, той е с увреждане и борави само с една ръка - лявата.

При връщането на стълбата на мястото й тя не стигна до земята, а остана във въздуха. Казах му да я вдигне нагоре и после да я издърпа надолу, за да опре пода и зад шкафчето. При това движение нагоре - надолу стълбата вероятно се е закачила за аварийната спирачката и вероятно я е преместила.

Нито той, нито аз сме разбрали, че това вече се е случило. Завихме се с одеялата и зачакахме да се стоплим, защото стояхме с шаловете, шапките, ръкавиците и всички якета, както бяхме навън. Ръцете и краката ни бяха премръзнали.

Влакът спря. Шафнерът мина няколко пъти през купето като влиза вътре и излиза, както и други служители, които влизаха по всички купета и оставяха отворено. В един момент влязоха повече хора, мериха нещо и казаха „от тука е“.

Шафнерът попита дали сме местили стълбата. Отговорих му, че сме я местили. Тогава той ми се развика защо сме я местили и защо съм вдигнала средното легло, кой ми бил разрешил.

Обясних, че съм платила цялото купе. Никой не ме е инструктирал какво мога да правя и какво не. В този момент машинистът на влака - младият мъж с ризата, с когото спорих вече на перона, каза, че няма какво да се разправяме да вадя 100 лв. да си платя глобата, защото влакът няма да тръгне докато не платя.

В следващия момент видях, че пипат аварийната спирачка и разбрах от шафнера, че затова искат да ни глобят. Обясних няколко пъти на няколко човека, в това число на шафнера, на контрольора и машиниста, че не сме натискали аварийната спирачка. Че вероятно това е станало със стълбата и то неволно. Обясних, че бързаме за полет, както и всички във влака, неизвестно е кога ще пристигнем и не е нужно да задържат влака.

Машинистът застана на вратата и каза:

"Влакът няма да тръгне докато не платите 100 лв. Сега връщам влака обратно, ще пишем един час обяснения и ще видите какво ще стане!"

Разбрах го като заплаха, че пътниците ще ме „нападнат“ като причината за ново забавяне.

Почувствах се ужасно неудобно. ИЗВИНИХ СЕ НЯКОЛКО ПЪТИ, ЧЕ НЕ СМЕ РАЗБРАЛИ КАКВО Е СТАНАЛО, защото нищо не се промени преди и след местене на стълбата. По нищо не разбрахме, че сме задействали нещо. Нито светеше, свиреше или алармираше.

Този влак беше единственият възможен транспорт от Варна до София заради бедственото положение и затворените пътища. Закъснявахме с часове. Не беше ясно кога ще стигнем, беше адски студено, а машината беше спряла и отново нямаше топлина.

Изборът бе да си браня правата и да държа целия влак заради 100 лв. или да платя?

Ами ако нямах 100 лв.? Един час още закъснение! Машинистът стоеше и чакаше да платя.

Според Вас това не е ли изнудване?

Не исках да платя, защото не сме задействали спирачката умишлено, за което се предвижда глобата. Напълно случайно, неволно при движение на стълбата се е задействала, без дори да може човек да предположи, че това може да се случи.

Извадих парите и ги поставих на леглото. Взеха ги и след 5 минути влакът тръгна.

Шафнерът каза, че се чувал шум, когато се задейства спирачката и трябвало да му кажа. Попитах го, той като е влизал няколко пъти, чул ли е нещо. Защото, ако се чуваше, веднага щеше да го чуе, а не 5 пъти да минават различни хора. Попитах защо аварийната спирачка не е обезопасена така, че да не може при движение на стълбата да се задейства, а той ми каза че била червена, което било достатъчно.

За взетата от мен сума от 100 лв. ми беше издаден билет с № 721425, на който никъде не пише какво нарушение съм извършила, нито че това е глоба, нито как може да се обжалва.

Категорично заявявам, че чрез принуда и заплаха от машиниста на влака бях принудена да платя 100 лв., за нарушение, което не е извършено умишлено.

След около 20 минути влакът отново спря и чакахме часове някакъв влак да мине, за да продължим пътя си. Служителите са знаели, че ще чакаме дълго време, но въпреки това ме накараха да се чувствам виновна и причина на допълнително забавяне, като с това ме изнудиха да платя глобата.

Тоалетната беше запушена. Топлина нямаше, машината била спряна. Ток в купето - да, но не и в контакта за зареждане.

Отново студ, може би час. Шафнерът си беше легнал да спи. Будих го два пъти. Да пуснат топлина. Развика ми се, че само аз съм се оплаквала и само на мен ми било студено. Каза да слизам, щял да върне парите за билетите.

Лъхаше на алкохол още от качването. Казах му, че сигурно, ако и аз бях пийнала, и на мен щеше да ми е топло и да ми се спи.

Топъл чай нямаше. Нямаше дори и вода. Други пътници питаха защо, а отговорът бе:

„За да не замръзне“.

Пристигането в София беше около 12,20 ч. По разписание трябваше да сме там в 07,20 часа.

Изпратих сина ми до летището и трябваше да се върна.

На 07.01.2017 г. си купих билет за влака в 22,50 ч. за Варна през Горна Оряховица. Втора класа.

Защо първа и защо втора никой не обяснява. Казват ти цената, плащаш.

За билетите касов бон не се издава. Само билет, това е!

Те отчитат ли се изобщо на НАП колко билета са продали, защото без касов бон ми се струва, че няма отчетност?!?

Този път закъснение от близо 3 часа. Чакалнята сравнително топла, информация тече постоянно по високоговорител.

Канят ни да се качваме. Напълно умишлено от страна на служителите на БДЖ, влизам при -2 градуса в спалния вагон. Абсурдно!!! От първата гара ужасяващ студ. Напитката ми стана на ледчета. Снимала съм го.

Колко ли време може да издържи човек на този студ?

Шафнерът каза само, че знае колко е студено.

Моля се да не заспя, за да не замръзна.

Влакът спира, осветление няма, топлина също. Така и топло не е задухало от парното.

Час престой на Чирпан и пред хипотермия. Ток няма, нито по контактите. Звъня на 112, че ще замръзнем с последните проценти от батерията на телефона. Шафнерът обяснява, че ходил пеш до машиниста, машината била повредена. Чакали друга. Кога - неизвестно.

Заложник на БДЖ по принуда. Студено, тъмно, ужасно. Избор никакъв.

Тоалетна през ЕДИН ВАГОН.

Купето не се заключва. Сама съм. На риск отиваш до тоалетна. Може багажа ти да го няма, когато се върнеш. Вода няма, още по–малко обещания чай за пътниците. Затова пък студ има до премръзване.

Пристигаме във Варна около 12.30 часа.

След пътуването съм болна. Седем дни антибиотично лечение, пет дни болничен. А за 4-годишното ми дете трябваше да се грижат родителите ми. Бях на легло. Преди пътуването бях здрава. С години не съм ходила при личния лекар. За себе си болничен не помня да съм ползвала.

Нечовешки условия! Никакъв контрол върху железопътния транспорт. Трябва да бъдат затворени, докато не предлагат нормален пътнически
, докато не предлагат нормален пътнически превоз.
1 КОМЕНТАРАКОМЕНТИРАЙПрофил на rational72 rational72Рейтинг : 101001.02 2017 в 00:175
+ 0- 0Вече всички знаят какво стана на 9ти декември 2015та - кукловодите показаха на Баце едни снимки и записи, опънаха до кръв и той клекна. Свърши се със съдебната реформа..
Профил на THE OBSERVER THE OBSERVERРейтинг : 106731.01 2017 в 15:324
+ 1- 3То се вижда че от БДЖ файда няма, писна ми да ги субсидират от държавния бюджет...С тая 70годишна инфраструктура сме за посмешище всички ни се смеят и коментират че само в Индия има по-стари и бавни железници :) Да вземат да приватизират товарните и да ликвидират пътническите превози преди да е станала нова трагедия...Пък ако има пътници все някой ще си направи частна железница. С Индия, Бангладеш и Русия сме единствените държави в света в които влаковете са по-бавни от автобусите. Срамота в 21 век, в държавите от които искат да ни откъснат има влакове на магнитна левитация. Долу БДЖ,страх и срам ме от това допотопно посмешище! За арогантния им персонал със селски матналитет няма какво да говоря, само моля ви тествайте ги за алкохол тия тарикати не само преди,но и след абсолютно всеки курс,даже на всяка гара ги тествайте тъпите алкохолици!
Профил на toristo toristoРейтинг : -14331.01 2017 в 11:383
+ 3- 3Препатилата госпожа от варненската прокуратура да е наясно, че голяма вина за лошото състояние на БДЖ има и структурата, в която работи.
Хайде точно пък тия да не се жалват много.
Профил на mendi mendiРейтинг : 424631.01 2017 в 10:372
+ 2- 4По-добро БДЖ минава през приватизация.
Профил на Tabadatko TabadatkoРейтинг : -23231.01 2017 в 09:241
+ 2- 18Много тъжна история. Особенно тъжно е, че тая жена не знае какво направиха депутатите на 9ти Декември, 2015. :) Всъщност това е най-тъжното - тая жена няма акъл за 5 стотинки и затова не заслужава по-добро БДЖ. Как знам, че няма акъл? Не изглежда да разбира, че по-добро БДЖ минава през по-добра държава.
Никой няма да се разправя с мен, ако си предавам музика ефирно! Но да спреш влака принудително се наказва!
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3760
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот ЖОРО » 18 Сеп 2019, 08:39

Петър Томов написа:Да, но само ако спра влака с внезапната спирачка-тогава ще трябва да платя 100 лева, защото умишлено забавям влака, а тази злоупотреба се наказва с глоба! Вече имаше такъв случай за една клиентка на БДЖ която без да иска, спряла влака принудително и я глобиха! Казали й, че е трябвало да обърне внимание, когато спуска стълбата, да не закачи червената ръчка, но каквото е станало-станало! Жената е вече глобена! Случая го даваха и по телевизията! Въпроса е, че човек трябва да поема отговорност и да не забравя, че не винаги може да се оправдае за грешките си, поради което не трябва да ги допуска! Защото хората гонят график и не биха си позволили някой безпричинно да ги бави! А и превозната бригада не може и копче да ми каже, щом не нарушавам забраните във влака! Пускам музика ефирно-поне знаят, че съм си намерил някакво занимание, за да стане пътуването ми по-интересно и забавно!


И това какво ни интвресува ? според теб тая тема за този форум ли е ?
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Петър Томов » 18 Сеп 2019, 21:43

Не, само ти припомням, че да спреш влака принудително те наказват със 100 лева глоба, а да не говорим, ако ги нямаш, а не това дали предаваш музика с предавател! Ако ще и караоке да си правиш-никой не го е грижа!
Аватар
ЖОРО
1000+
1000+
Мнения: 3760
Регистриран на: 06 Апр 2006, 09:04
Местоположение: http://www.abbro-bg.org
CONTACT:

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот ЖОРО » 18 Сеп 2019, 22:20

Петър Томов написа:Не, само ти припомням, че да спреш влака принудително те наказват със 100 лева глоба, а да не говорим, ако ги нямаш, а не това дали предаваш музика с предавател! Ако ще и караоке да си правиш-никой не го е грижа!Ахаам ,И докога мислиш да гнявиш простотии ?
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 206
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Петър Томов » 19 Сеп 2019, 17:27

Докато не се срещна с представител на БДЖ и не му покажа това тук! Или не разбираш, че който спре влака, го глобяват 100 лева, но ако излъчва музика, никой няма да му каже нищо!
Аватар
Kwazimodo
100+
100+
Мнения: 133
Регистриран на: 02 Яну 2009, 11:43
Местоположение: Велинград
CONTACT:

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот Kwazimodo » 22 Сеп 2019, 22:05

Честно, не знаех до сега че тук се хоства и форума на БДЖ
Радиослушател :)
dido_paynera
Нов
Нов
Мнения: 58
Регистриран на: 25 Сеп 2006, 18:37

Re: Fm transmitter forever

Мнениеот dido_paynera » 26 Сеп 2019, 08:05

аз съм си купил от китайски сайт aliexpres за 80 лева ,който е стабилизиран и е с мощност 0,6в при по добра височина покрива около 500 метра Ако е в ръцете ми до 100-200 м .има опция за карта памет от която пускаш мп3 има си еквалайзер и стабилизирана честота от 65 фм мисля,че беше до 108.0 .

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта