Радио Вероника - Ритъмът на сърцето

Всичко за българските радиостанции - УКВ честоти и покритие, водещи и музикални редактори, сутрешни, следобедни блокове и нощни блокове и други ефирни емоции
Публикувай отговор
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Has thanked: 394 times
Been thanked: 266 times
Обратна връзка:

Re: Радио Вероника - Ритъмът на сърцето

Мнение от BestRadio »

Не се касае за изменение на параметри по предавателната станция. По лицензия обхватът е местен - гр. Пловдив. Усилване на мощности с цел по-голямо покритие води и до изменение на обхвата в регионален. Със сигурност биха се получили и смущения на съседни честоти. Белово/Септември по въздух отстоят на ~ 60 км. от Пловдив.
Преди години Радио Деж инициира конкурси за голяма част от общинските центрове в област Пазарджик, но поради липса на ресурс такива не бяха проведени.
R1B1
500+
500+
Has thanked: 50 times
Been thanked: 127 times

Мнение от R1B1 »

BestRadio написа: 17 Дек 2025, 18:31По лицензия обхватът е местен - гр. Пловдив.

Ако е така, тогава защо се хваща извън град Пловдив? Не трябва ли мощността да бъде намалена до 50 вата (или по-малко), за да покрива от табела до табела? :Hmmm
Или е сбъркана мощността, или е сбъркана лицензията, или е сбъркано административното деление в страната. Вторият по големина град в България Пловдив, пък предградието му Пазарджик е отделна област? :Hmmm

BestRadio написа: 17 Дек 2025, 18:31поради липса на ресурс такива не бяха проведени.

Ресурс има колкото си искат.
Ако бяха използвали едни честоти за по-големи райони, нямаше да замърсяват радиоефира с отделни предаватели за всяко щяло и нещяло градче. Такива лицензии в другите държави са аматьорски (в Англия се наричат "small-scale"), и трябва мощността да им е значително по-ниска, за да покриват няколкото квартала, за които уж имат лицензия.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Has thanked: 394 times
Been thanked: 266 times
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

Видяхме, че СЕМ е слугинаж на RadioPlay... за тях има всичко! Както каза едната членка - води ме в някоя квартална кръчма в Горубляне 🤣
ShukiBG
1000+
1000+
Has thanked: 615 times
Been thanked: 254 times
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Едночасовият ретро микс “6 без 10”, който по график се излъчва всяка събота от 17:50 с повторение в неделя по същото време, не се излъчва в момента. Обаче друго нещо прави впечатление - липсва информация за излъчените песни днес между 16:44 и 17:49 часа, което по принцип е знак за излъчено предаване. Дали по погрешка не се е излъчило изданието с час по-рано :D ? Някой случайно да е слушал Вероника в този часови отрязък? Аз си пуснах радиостанцията малко след 17:50 и за жалост съм изпуснал.

Още по темата - секцията “Предавания” на страницата на радиостанцията вече липсва, а и вече в ефир не минава реклама на отдавна преустановилото излъчване поздравително предаване “Искам”.

Яснота по въпроса за изненадващия възход и рязкото сгромолясване на радио Вероника до първоначалното му състояние, в което беше оставено от Комюникорп, до момента няма (надали и ще има) :'(
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
alex2510
100+
100+
Has thanked: 97 times
Been thanked: 50 times
Обратна връзка:

Мнение от alex2510 »

ShukiBG написа: 18 Яну 2026, 18:24 Едночасовият ретро микс “6 без 10”, който по график се излъчва всяка събота от 17:50 с повторение в неделя по същото време, не се излъчва в момента. Обаче друго нещо прави впечатление - липсва информация за излъчените песни днес между 16:44 и 17:49 часа, което по принцип е знак за излъчено предаване. Дали по погрешка не се е излъчило изданието с час по-рано :D ? Някой случайно да е слушал Вероника в този часови отрязък? Аз си пуснах радиостанцията малко след 17:50 и за жалост съм изпуснал.

Още по темата - секцията “Предавания” на страницата на радиостанцията вече липсва, а и вече в ефир не минава реклама на отдавна преустановилото излъчване поздравително предаване “Искам”.

Яснота по въпроса за изненадващия възход и рязкото сгромолясване на радио Вероника до първоначалното му състояние, в което беше оставено от Комюникорп, до момента няма (надали и ще има) :'(
За събота не знам как беше, но вчера се излъчи с час по-рано. Даже по едно време се бях объркал колко е часа... :D Нещо пак са го оставили това радио на самотек...

А иначе за "Искам" и за "Вероника Хот 10", дето ги рекламираха, без реално тия предавания да се излъчват, бях писал и на СЕМ и на радиото. От регулатора ми върнаха отговор, че нямало как да се намесват в програмната политика на станцията, а от радиото нищо не ми отговориха, но за сметка на това пък не след дълго спряха да ги рекламират. Демек някак си ме бяха чули...
-> Социалните ми мрежи
#ГледамИНеВярвамНаУшитеСи :o
:bg:
Радиото у дома: JVC TH-S11 с антена жица.
Радиото на телефона: Nokia G60 5G

Ако нещо не е счупено, не го поправяйте!

От Сливо поле, Русенско :D
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

alex2510 написа: 19 Яну 2026, 08:48 За събота не знам как беше, но вчера се излъчи с час по-рано. Даже по едно време се бях объркал колко е часа... :D Нещо пак са го оставили това радио на самотек...
В събота се излъчи нормално от 17:50. Иначе да..и аз вчера се зачудих за часа, да не би аз да съм в грешка нещо :D

Относно самотека - той продължи докъм края на ноември/началото на декември. Дотогава почти нямаше значително освежаване на плейлистата, но след имейл това се промени. Аз лично останах леко разочарован от микса след полунощ на Нова година, който доста рано приключи (минути преди 01 часа). Предните години продължаваше до 02, че дори и до 03 часа и наистина имаше много добри различни попадения (кеф да се слуша), докато тази година не се чу кой знае какво. Миксът след 19 часа на 31-ви декември преди това беше добре, между ретро хитовете се появяваха фолк хитачки от последните 10 години..

Интересно е още, че от страницата на Енерджи беше качена новина, че най-предпочитани в новогодишната нощ (според онлайн стриймовете) са били фолк радиостанциите, а лидер по слушаемост е било именно радио Вероника. Същата новина на страницата на радио Вероника така и не се появи.
alex2510 написа: 19 Яну 2026, 08:48 А иначе за "Искам" и за "Вероника Хот 10", дето ги рекламираха, без реално тия предавания да се излъчват, бях писал и на СЕМ и на радиото. От регулатора ми върнаха отговор, че нямало как да се намесват в програмната политика на станцията, а от радиото нищо не ми отговориха, но за сметка на това пък не след дълго спряха да ги рекламират. Демек някак си ме бяха чули...
Може би за радиостанциите със специализиран профил 20-45 години липсват изискванията, които СЕМ има към тези с общ профил?!? Липсата на отговор от радиостанцията е очаквана, иначе имейлите категорично се четат. В доста случаи угаждат на слушателя :D , но мълчаливо (тоест без да отговарят).
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Преди малко беше качено интервюто на радио Вероника с гръцката звезда Деспина Ванди. Много ми беше интересно да чуя кое лице ще вземе интервюто от нея.

Хем за изненада, хем не - интервюираща е водещата Деси от отдавна преустановилия излъчване поздравителен блок “Искам”. Явно водещ налице има, но защо поздравителен блок няма, лично аз логично обяснение не намирам..
Доста поздрави имаше, имаше и реклами, беше прилична алтернатива.
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

elman22
1000+
1000+
Has thanked: 336 times
Been thanked: 122 times

Мнение от elman22 »

Може да са я извикали специално по повода.
Аватар
newdx-burgas
Нов
Нов
Has thanked: 14 times
Been thanked: 23 times

Мнение от newdx-burgas »

О чудо! След над 2 години звука на радио Вероника в Бургас е намален и не криви! Поздрави на слушателите.
Nedyalko
500+
500+
Has thanked: 66 times
Been thanked: 88 times

Мнение от Nedyalko »

newdx-burgas написа: 01 Мар 2026, 10:58 О чудо! След над 2 години звука на радио Вероника в Бургас е намален и не криви! Поздрави на слушателите.
Да и забелязах го, дано всичко е наред!
ShukiBG
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Вероятно става дума за някакъв бъг/отклонение, но песента “За награда” минава през ефира на Вероника през половин час :D чак такава ротация все още не съм засичал по радиостанцията..

Освен това - по-миналата седмица ретро микс “6 без 10” се излъчи с час по-рано (от 16:50, вместо от 17:50 часа), което и в началото на годината се случи, но и тогава не беше за първи път мисля.
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)

Публикувай отговор