Мини FM предавател
Мини FM предавател
Ето тук http://www.dobrikit.dir.bg/page7b.htm#fmpred1 намерих маломощни FM предаватели и бих искал да знам дали могат да се свържат със CD player или друга техника и да предават музиката, която пускам и колко е покритието на такъв предавател.
Може ли някой да даде компетентомнение по въпроса ?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Re: Мини FM предавател
[quote=""Anonymous""]Ето тук http://www.dobrikit.dir.bg/page7b.htm#fmpred1 намерих маломощни FM предаватели и бих искал да знам дали могат да се свържат със CD player или друга техника и да предават музиката, която пускам и колко е покритието на такъв предавател.
Благодаря предварително.[/quote]
Виждал съм токва 'животно', но не останах очарован от сигнала. Може би човека дето го е измайсторил нещо не е направил както трябва. Ако ще те задоволи да покрие района на един блок, без да привлича внимание от СЕМ
Благодаря предварително.[/quote]
Виждал съм токва 'животно', но не останах очарован от сигнала. Може би човека дето го е измайсторил нещо не е направил както трябва. Ако ще те задоволи да покрие района на един блок, без да привлича внимание от СЕМ
Вече има mp3 плеъри с вграден FM предавател. Този дето го пробвах беше някаква разноводност на iPod. И на 20-30 m качеството е супер.
Мини FM предавател
Аз продавам Предавателче !!! с инпулсно захранване 14V
Цена 80лв
Предавателчето е с собствено покритие 200-250м , може да работи и с отделно крайно стъпало до 5w
Има си Стерео Кодер >30
Работи в Обхвата 88-108MHz
Цена 80лв
Предавателчето е с собствено покритие 200-250м , може да работи и с отделно крайно стъпало до 5w
Има си Стерео Кодер >30
Работи в Обхвата 88-108MHz
е на сръбските боклуци !!!!!!!!!!
Мини FM предавател
Razresheno li e izobshto da se predava s 5 w ? Nyamashe li ogranichenie?
Мини FM предавател
[quote=""Anonymous""]Razresheno li e izobshto da se predava s 5 w ? Nyamashe li ogranichenie?[/quote]
Естествено, че не е разрешено! Максималната мощност, която не се преследва от закона е 5 mW! Но с такава нищожна мощност е изключено да се хване на повече от 50 метра в идеални условия! Ако си решил все пак да правиш някакъв предавател, то препоръчвам ти "BA1404". Тази интегрална схема е предавател със стереокодер и дава готов УКВ сигнал. Мощността и е малка, но както се знае FM-а лесно се усилва. Освен това се захранва с много ниско напрежение, около 3 волта. Не е сложна за реализация, но и не трябва да се очаква кой знае какво качество. А, забравих да спомена, че за да работи стерео е нужен един доста "екзотичен" кварц за 38 kHz! Това е най-трудният за намиране елемент, иначе нищо дефицитно в схемата. Самата ИС можеш да намериш в Пасат електроникс, както и в Пулсатор-а
Естествено, че не е разрешено! Максималната мощност, която не се преследва от закона е 5 mW! Но с такава нищожна мощност е изключено да се хване на повече от 50 метра в идеални условия! Ако си решил все пак да правиш някакъв предавател, то препоръчвам ти "BA1404". Тази интегрална схема е предавател със стереокодер и дава готов УКВ сигнал. Мощността и е малка, но както се знае FM-а лесно се усилва. Освен това се захранва с много ниско напрежение, около 3 волта. Не е сложна за реализация, но и не трябва да се очаква кой знае какво качество. А, забравих да спомена, че за да работи стерео е нужен един доста "екзотичен" кварц за 38 kHz! Това е най-трудният за намиране елемент, иначе нищо дефицитно в схемата. Самата ИС можеш да намериш в Пасат електроникс, както и в Пулсатор-а

Акъла ми е в отпуска - живея на воля 

Мини FM предавател
Голям спец си няма що 1во Стереото не е на 38 а на 19 ама т'ва няма да го кометирам а и по горе не съм казал 5в а 0.25 а няма кой да 4ете казах 4е би могло 5вата !!!!!!
е на сръбските боклуци !!!!!!!!!!
Мини FM предавател
[quote=""Sigma FM""]Голям спец си няма що 1во Стереото не е на 38 а на 19 ама т'ва няма да го кометирам а и по горе не съм казал 5в а 0.25 а няма кой да 4ете казах 4е би могло 5вата !!!!!![/quote]
Sujalyavam, che pisha na latinica, no prosto nqma kirilica tuk. Ta po vuprosa s 5-te vata - prosto otgovorih na zapitvaneto na gosta. A po otno6enie na stereoto - ne e nujno da mi razqsnqvash kak raboti sistemata. Prekaleno dobre mi e izvestna. Napravil sum pone 5 vida stereocoderi, ot elementarni, do slojni. Slu4aino da si 4uval za podtisnatiya podnosesht signal na 38 kHz, koyto vsushtnost nosi stereo informaciyata L-R? A 19 kHz pilot tona ne e nishto drugo, osven prosto sinhronizirasht signal, slujesht za vuzstanovyavane na podtisnatiq podnosesht na 38 kHz v priemnika! Ako imash nqkakvi drugi vuprosi - pitai
.
Sujalyavam, che pisha na latinica, no prosto nqma kirilica tuk. Ta po vuprosa s 5-te vata - prosto otgovorih na zapitvaneto na gosta. A po otno6enie na stereoto - ne e nujno da mi razqsnqvash kak raboti sistemata. Prekaleno dobre mi e izvestna. Napravil sum pone 5 vida stereocoderi, ot elementarni, do slojni. Slu4aino da si 4uval za podtisnatiya podnosesht signal na 38 kHz, koyto vsushtnost nosi stereo informaciyata L-R? A 19 kHz pilot tona ne e nishto drugo, osven prosto sinhronizirasht signal, slujesht za vuzstanovyavane na podtisnatiq podnosesht na 38 kHz v priemnika! Ako imash nqkakvi drugi vuprosi - pitai

Акъла ми е в отпуска - живея на воля 

Мини FM предавател
[quote=""M_pk""]Slu4aino da si 4uval za podtisnatiya podnosesht signal na 38 kHz, koyto vsushtnost nosi stereo informaciyata L-R? A 19 kHz pilot tona ne e nishto drugo, osven prosto sinhronizirasht signal, slujesht za vuzstanovyavane na podtisnatiq podnosesht na 38 kHz v priemnika![/quote]
Аз така бях "излъгал" тунера ми да включва стереото... от саунд картата към един предавател, winamp и един sound forge който loopваше едни 19 kHz... но все пак си беше моно та моно..
И от мен един въпрос:
Имам някакво мизерно предавателче изкормено от микрофон, пуснах го на 14V вместо на 9, направих му една смешна антена, заземих го в... тръбите за водата, и се чуваше на около 200м. Сигнала си беше доста чист (като за платка, която се побира в сапунерка,.. от ония малките по хотелите..) но... мога ли да вържя някакво крайно стъпало и да усиля сигнала?!
А.. и още нещо, някой евнтуално пробвал ли е софтуерен стерео и RDS енкодер... и ако да - добре ли се държи? (по специално тези http://www.heinecke.nl/ )
Аз така бях "излъгал" тунера ми да включва стереото... от саунд картата към един предавател, winamp и един sound forge който loopваше едни 19 kHz... но все пак си беше моно та моно..
И от мен един въпрос:
Имам някакво мизерно предавателче изкормено от микрофон, пуснах го на 14V вместо на 9, направих му една смешна антена, заземих го в... тръбите за водата, и се чуваше на около 200м. Сигнала си беше доста чист (като за платка, която се побира в сапунерка,.. от ония малките по хотелите..) но... мога ли да вържя някакво крайно стъпало и да усиля сигнала?!
А.. и още нещо, някой евнтуално пробвал ли е софтуерен стерео и RDS енкодер... и ако да - добре ли се държи? (по специално тези http://www.heinecke.nl/ )
LZ1PUF
Мини FM предавател
да Катра фм са с него !!! оба4е изислва хубава саунд карта цената да е от 500 евро !!! Аз имам един предавател ама от в4ера го изключих 4е искам да ретранслирам сигнала т.е ве4е сам с 2 предавателя оба4е искам да предават на една и съща честота без да се зака4ат !!! и го обмислям как да стане !!!
UKW предавател
Може да се направи да изльчва с мощност 75 W-65%(28,8W) с сьветския мощен Ж образен транзистор КТ 930 Б. Ппи това няма да са необходими КТ 983 Б(10W) или КТ 920 В(10 W).Усилването му е 15 пьти но е сравнителни НЧ.Схемата на свьрзване изглежда така:
КТ 920 А(1,5W-2,0W)+KT 930 Б(18,75-45 W). Kaто вьзбудител за екранирания радио модулатор може да се ползват 2N2222, BC 108 или други маломощни ВЧ транзистори. Реализирания модул е подходчщ и за обхвата 144 MHz(2 m). :!:
КТ 920 А(1,5W-2,0W)+KT 930 Б(18,75-45 W). Kaто вьзбудител за екранирания радио модулатор може да се ползват 2N2222, BC 108 или други маломощни ВЧ транзистори. Реализирания модул е подходчщ и за обхвата 144 MHz(2 m). :!:

Мини FM предавател
10x a lot за инфото! Всъщност.. на мен нищо не ми говори, но ще хвана за ушите няколко 'умни глави' да свършат работа!
LZ1PUF
Мини FM предавател
Аз имам едно предавателче за продаване.Някой ако се интересува да му го дам 

Мини FM предавател
[quote=""Sigma FM""]Аз продавам Предавателче !!! с инпулсно захранване 14V
Цена 80лв
Има си Стерео Кодер >30
Работи в Обхвата 88-108MHz[/quote]
Dai da praim turgoviikata pi6i na [email protected] ! samo tova 4e e s impulsno ne6to ne mi dopada no drasni mail da se razberem
Цена 80лв
Има си Стерео Кодер >30
Работи в Обхвата 88-108MHz[/quote]
Dai da praim turgoviikata pi6i na [email protected] ! samo tova 4e e s impulsno ne6to ne mi dopada no drasni mail da se razberem
вЪПРОС
Какво трябва да се направи за да може към това нещо да се вкара Line In. Просто да се махне микрофона и да се свържат двете жици от Line In-а ли или има още нещо?
Схема предавател
Имам десетки схеми на предаватели от 1 mw до 5 W ако на някой му трябва нещо да пита винаги сам готов да помагам!
[email protected]
[email protected]
- martintzvetomirov
- 1000+
Ами имах такова мини FM предавателче и работеше много добре. Успях да го хвана на 100 м на открито с един стар касетофон, но на закрито е значително е по-малко. Пробвах се да го пусна на адаптер и го изгорих и сега ме е яд
Не че имаше неква полза от него де 

- MasterBoy Люлин
- 100+
Аз пък имах такъв 100mW, на 12 Волта, доста добър, но го прецаках, иначе са евтини и ако ми е на зор, мога да си купя един такъв. Само 6 лева са. 

Bсе пак е незаконно, така че по-добре да не правят тези неща. 

Последна промяна 2 на Halfdead, променена общо 1 пъти
Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!
www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!