Цифрова ТВ(DVB-T MPEG4) в София и околностите
DVB-T СОФИЯ
1.Канал 1
2.БТВ
3.НОВА
4.7ДНИ
5.ТЕСТ
6.ТЕСТ
7.DATA
8.DATA
2.БТВ
3.НОВА
4.7ДНИ
5.ТЕСТ
6.ТЕСТ
7.DATA
8.DATA
- predavatel
- 1000+
Re: DVB-T СОФИЯ
НЕЕ нито 1 радио !!! тези тестове са само се индифицират но не предава нищо на тях както и 2 дата канала !!! скоро се очаква и новия пакет на 43 канал !
ама работят ли вече разясни нещо там ако работят яко ли е 
аз бе рабрах какво точно става с тези работи още

аз бе рабрах какво точно става с тези работи още
Кой ги излъчва тия канали и от къде ?
Не съм чул някой да е взел DVB-T лиценз?!?!?
Това на БТК мултиплекса ли е ?
Не съм чул някой да е взел DVB-T лиценз?!?!?
Това на БТК мултиплекса ли е ?
ДАМН НА БТК МУЛТИПЛЕКСА !!!
за софия !! 64 канал ! 818MHz
за софия !! 64 канал ! 818MHz
ма то гледам че още от преди пишеше че на този канал има цифриви излъчване тестово само май, но никой още не е казал че наистина излъчват и че могат да се приемат със съответния приемник
а видях че и за македония пише че в скопие също има DVB-T и те ли ще се цифровизират заедно с нас
ами румънците пак ли са по-напред?
а видях че и за македония пише че в скопие също има DVB-T и те ли ще се цифровизират заедно с нас
До колкото ми е известно само в България няма официално DVB-T излъчване на Балканите.mita6ki написа:
- geno vatanas
- 100+
mita6ki написа:ма то гледам че още от преди пишеше че на този канал има цифриви излъчване тестово само май, но никой още не е казал че наистина излъчват и че могат да се приемат със съответния приемник
Румънците изостават,но тва е друга тема. Лошото е че нашия сигнал е с ниска мощност и като мръдна ( стана или ходя около приемната антена) картината замръзва, а звука е някакъв брум. Иначе върви вече Хоризонт и Хр. Ботев
URN OFF THE SERVERS
Сигнала си е ОК при мен сигнала е 91% качество 100%
но радио програми нямааа !!!!
към момента има :
1.Kanal 1 - channel 1
2.bTV - channel 2
3.Nova TV - channel 3
4.7dni tv - channel 4
5.test - channel 5
6.test - channel 6
7.data -data 1
8.data data 2
но радио програми нямааа !!!!
към момента има :
1.Kanal 1 - channel 1
2.bTV - channel 2
3.Nova TV - channel 3
4.7dni tv - channel 4
5.test - channel 5
6.test - channel 6
7.data -data 1
8.data data 2
Какво представлява дата каналът? И върви ли?
- playboby
- 100+
Предполагам че са интерактивни приложения. Поне тук, в Испания е така- към всеки канал има интерактивен портал.
е тука няма нищо !11
geno vatanas написа:mita6ki написа:ма то гледам че още от преди пишеше че на този канал има цифриви излъчване тестово само май, но никой още не е казал че наистина излъчват и че могат да се приемат със съответния приемник
Румънците изостават,но тва е друга тема. Лошото е че нашия сигнал е с ниска мощност и като мръдна ( стана или ходя около приемната антена) картината замръзва, а звука е някакъв брум. Иначе върви вече Хоризонт и Хр. Ботев
И как изостават румънците като в Букурещ имат две цифрови честоти на едната от които ПроТВ излъчва в HD формат?
какво говориш? В Румъния целият сектор е по-напред, откъдето и да го погледнеш. Казвам ти от преки впечатления и работа на румънския пазар.
За съжаление, има доста поводи в които да казваме - кога ще ги стигнем и румънците.
За съжаление, има доста поводи в които да казваме - кога ще ги стигнем и румънците.
а някоий ще ми поразясни ли при цифровото разпръскване има ли пак същите мощности по голяма ли територия се покрива нещо с честотата как сотй въпроса (тука гледам че са на UHF ama nz)
Обяснено на сравнително достъпен език:
Относно мощностите аналоговият сигнал по всички параграфи е по-непретенциозен от цифровия.
При цифровото приемани има само две положения: има сигнал / няма сигнал. Качеството се определя от екстри като symbol rate и bitrate на видео и аудио.
При аналоговия сигнал все ще хванеш нещо - било то и със снеговалеж и шум в аудиото. При цифровия - няма средно положение.
Относно мощностите аналоговият сигнал по всички параграфи е по-непретенциозен от цифровия.
При цифровото приемани има само две положения: има сигнал / няма сигнал. Качеството се определя от екстри като symbol rate и bitrate на видео и аудио.
При аналоговия сигнал все ще хванеш нещо - било то и със снеговалеж и шум в аудиото. При цифровия - няма средно положение.
И като се има предвид в нашата мила родина гламавия аналогов сигнал в какво състояние е, Богу се моля, като изключат аналоговоте предаватели да не ми се налага да правя 10-метрова мачта на покрива, а да е в най-лошия случай реставриране на антената там. Щото с тая, с която карам сега... хич не съм оптимист!
Ще поживеем, ще видим, но... все ми се струва, че ще има един период от няколко месеца, поне, в който приемането ще е затруднено. Дано се лъжа! 

тцтцтцтц няма да е заятруднено по принцип в моята стая аналогово не се гледа нищо а цифровото е с перфекетн сигнал а и е силен !!!
все пак 75% Сигнал 100% качество
с Антена на Покрива 94% Сигнал качествто 100%
с усилвател 100% сигнал 100% качество !!!
пробвал съм и на стара антена 35 % сигнал 100% качество !!!
все пак 75% Сигнал 100% качество
с Антена на Покрива 94% Сигнал качествто 100%
с усилвател 100% сигнал 100% качество !!!
пробвал съм и на стара антена 35 % сигнал 100% качество !!!