Re: БГрадио-творчески труп?!

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции

Има ли нужда българският ефир от БГрадио?

Анкетата свършва на 20 Мар 2005, 01:48

Отдавна няма
18
29%
Твърдо не
14
22%
Не мога да преценя
6
10%
Може би
7
11%
Да
18
29%
 
Общо гласове: 63
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Miss_Smart » 24 Дек 2007, 13:39

Miss_Smart написа:
gadchet0- написа:последните 2-3 страници нямат нищо общо с темата,а се превърнаха в някакъв чат
помолете администратора да ви направи раздел за живота и си коментирайте там тези неща :D

Странно изказване. Ние коментираме живота в България,драги. Ти къде живееш?
На Марс?
Обстановката в страната и обсъжданите теми имат връзка не само с БГ радио, а и с медиите въобще...Пък и не виждам някой да се е намесил до момента, което означава, че въпросната дискусия е интересна на много хора. Това, че ти не разбираш за какво говорим, или пък не те касае реалността не е наш проблем.
Интелигентният подход би бил следния: правиш съответната тема и ни приканваш най-любезно да се преместим в нея. След което се изказваш по темата (а именно БГ радио и дали то е творчески труп- надявам се знаеш какво би означавало това) и приключваме по въпроса.
А не ме караш да ти обяснявам елементарни неща. :Baby


П.С. Нали знаеш какво означава думичката " форум"? Пробвай с тълковен речник, или пък се порови за латинското значение на думата. Ей така. От любопитство :P
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Miss_Smart » 24 Дек 2007, 13:47

bubic написа:Драга Мис,ето някои пояснения и въпроси.Не ми става ясно препоръката ти да обърна внимание на "тези редове"?За тези,които следват, или тези които предхождат съвета ти.За следващите нямам противоречия с написаното от теб,но за предходните ето какво мисля.
1.Определянето ми за агент на ЦРУ или някаква друга организация изобщо не е било майтап,а диагноза,наложена от бандитите-комунисти.Всичко,което не беше по техен вкус се определяше като "идеологическа диверсия" или дейност на "чуждите ,капиталистически разузнавателни централи". За да се ползват и сега тези фрази, и то от млади хора,това означава,че комунистите добре са си вършили своята работа(пропаганда).Не проявявай наивност,защото в последващите си редове абсолютно потвърждаваш думите ми,макар индиректно.
2.Не,не е детинско казаното от двамата специалисти по разузнавателна и агентурна дейност,а напълно осъзната "теза". Бих ти пояснил,че всякакъв по произход и гражданство(резиденс) човек би могъл да да бъде агент на която и да е разузнавателна агенция,независимо на коя държава.Друго,на всякакъв вид хора-агенти,сътрудници,доверени лица,резиденти и пр. е категорично забранено да се появяват на публични пространства,независимо дали се обозначават със собственото си име или с псевдоним.Значи,изключено е , такива хора да не спазват елементарна дисциплина и конспиративност.Нашите колеги,поне двама-трима, не ги знаят тези неща,а разчитат на стари,добре познати догми(ком-ски) и веднага прибягват до тях,когато са безпомощни да разсъждават и опонират.Виж,оперативните работници,разузнавачи,старши разузнавачи,началници на резидентури и пр., разбира се че трябва да са със съотетно гражданство или поне "лигъл резидент" на страната ,за която работят на тази позиция(работно място). Твърде вероятно е и ти да бъдеш определена като "агент" на U.K. or U.S.A.,т.к.твоите постинги поразително потвърждават много мои тези.Само ,че ти ги правиш по по-художествен и елегантен начин,а всъщност са много по-силни от моите думи.Ето терминологията ти:"Клошари,претъпкани автобуси,територия,контейнери за боклук...".Нали помниш Ботев:"Гарванът грачи,грозно,зловещо..." С по няколко думи се казват много,много и много неща,и то много тежки.
3.Твоите думи никога няма да се видят в преасата в Б-я или по телевизията,особено да се опиташ да се обосновеш и мотивираш наживо и пред голяма публика.Това твърдение се провокира от чутото от мен по Б-ска телевизия по повод на покойния карикатурист Д.Донев.Него не са му давали публично пространство напоследък , само защото е определил негативите в Б-я като следствие от управлението на комунистите,както преди 1989,така и след 1989г.,още повече,че ги е сравнил с немските нацисти.А нашите момчета негодуват ли и негодуват,че често прибягвам до някои аспекти на комунистическата диктатура в Б-я,много се накърнява самочувствието им,нв знам защо.

Бубич, " тези редове" казваха следното: ела си за няколко месеца и ще разбереш защо Миро и Ъгли говорят по този начин. Това имах предвид.
За ЦРУ не съм съвсем сигурна, но след 9.11 затегнаха доста редиците. Не само жителите от арабски произход, но дори и тези от източно-европейски такъв будят съмнение. Едва ли биха приели за агент човек, чиито произход не датира като резидент най-малко преди 40 години....
Нарекох момчетата наивни, защото не вярвам да има българи в ЦРУ. КГБ и ЩАЗИ да...
Но в ЦРУ едва ли...
И последно- Миро и Ъгли не са комунисти. По всичко, което съм изчела до момента бих отсъдила, че са на възраст от 20 до 38 години; образовани (за Миро- висше със сигурност),тъй като се изказват подготвени и по някои исторически факти ; имат сравнително задоволителен доход, но едва ли са на управленска длъжност някъде.
Наблюденията им са логични, тоест и социалният им живот е на добро ниво.
Имат мнение по разнообразни теми, тоест са с будна съвест и бърз ум.
Анализа да го оставим на някой друг, става ли ? ;)
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 24 Дек 2007, 18:58

Драга Мис,проявяваш малка наивност по отношение на такава организация като ЦРУ.Там има служители от Български произход, както родени в Щатите,така и родени в Б-я,такива служби не се притесняват кой и каква информация би им осигурил(и къде е роден),това са елементарни неща в тази област,ако ти остава време,прочети някоя книга ,да речем от Виктор Суворов и др.автори-разузнавачи,особено свързани с С.Съюз и Русия.
Що се касае за образоваността и интелекта на някои хора ,намирам също доза несъответствие в коментара ти.Похвално е човек да е интелигентен и с добър социален статус,но ако се държи брутално,арогантно,невъзпитано,дори просташки,ти ще изпитваш ли задоволство да общуваш с такъв човек.Аз може да съм професор,к.т.н.,може да съм милионер и дори министър,но ако при разговор (или спор) с теб , те наричам агентка,говоря за цървулите на дядо ти,подмятам нещо и за майка ти,ще останеш ли очарована от държанието ми ??? Мисля че не... В понятието интелигентен човек задължително влизат и компонентите добро възпитание и държание.Това не са мои измислици,а установена практика в развитието на човешките отношения.Ти проявяваш неадекватна толерантност към невъзпитаните хора,само защото ги смяташ за "свои",местни и пр. Не би ли могла да подметнеш:"Абе,момчета,вие не сте длъжни да се съгласявате с оня шемет зад океана,но доколкото забелязвам ,той никъде не ви обижда и поставя груби епитети,не е ли по-добре да се държите възпитано с него, или въобще не му обръщайте внимание".Не ,най вероятно изпитваш затруднение да напишеш подобно нещо,щото може някой и теб да обвини в антибългарско поведение(непозната категория за мен).Това е придобитият инстинкт за самосъхранение от ком-та диктатура,като много хора още не могат да го осъзнаят.Нали ги виждаш и колегите, и ти също ги определяш като некомунисти,ами откъде го имат този манталитет.Те се ядосват, че въобще споменавам думата комунизъм и комунисти и реагират индиректно в тяхна защита. Ами ,кой тогава държи властта и всички нейни атрибути в Б-я от 1944?-индианците от Аризона ли???
Мисълта ти за клошарите и кофите за смет ,да не би да е насочена към Дядо Коледа и Снежанка,тя е точно насочена към идиотизма на комунизма,довел страната до това положение.Ако твоя силен протест е насочен към други обекти или субекти,коригирай ме,ще върна думите си назад.Защо нашите момчета не ти противоречат???-ами много просто,на такива думи като твоите не може да опонира и който и да е Генерален Секретар на Ком.партия,камо ли 20-30 годишни младежи... Но внимавай да не свалиш нивото ,само и само заради някаква неадекватна толерантност.Виж,ако посочената мисъл не е твоя(няма нищо обидно в това),тогава нещата са разбираеми,но ако самата ти си се сетила да напишеш тези думи,аз ти казвам "еваллах".Не бих могъл да добавя нищо повече към тях,който може ,нека опита...
Желая ти приятни празници...
Аватар
georgi bancov
1000+
1000+
Мнения: 1244
Регистриран на: 17 Окт 2007, 09:12
Местоположение: Троян,Незабравка 17
CONTACT:

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот georgi bancov » 24 Дек 2007, 19:10

MR1 написа:какво е това БГрадио? Хоризонт, Христо Ботев, Радио1 или Radio Bulgaria?


Така е ! :) :) :)
Това се казва обективно мнение :da: :da: :da: :da:
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 24 Дек 2007, 19:30

Забравих да коментирам думите ти за хората от Арабски и Източноевропейски произход и съмненията към тях от страна на Американските власти.Много неподготвено изказване,в интерес на твоето ниво ще бъде ако не подъжаш повече тази теза.И казваш ,40години,резидент,това звучи несериозно.Резидент е високопоставен служител( често офицер или генерал),който работи зад граница,под дипломатическо прикритие и ръководи разузнавателна(ните) мрежи на службата,за която работи.Например,резидентите на разузнавателните служби на СССР имаха звание поне Генерал-майор.Това е сериозна материя и ти препоръчвам да се запознаеш по-отблизо с нея,за да си по-наясно с нещата...
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 25 Дек 2007, 17:02

Миро,защо трябва да ти се надсмивам , подигравам, дори обиждам,след като те смятах за сериозен коментатор(особено поради тргичния факт със дядо ти),защото твоите твърдения са определено сериозни.Да те нарече някой агент, или че работиш срещу собствената си страна,нали не звучи много смешно,да намеква за твои родители с обиден тон и това ли трябва да буди смях.Въпросите,които коментирахме са сериозни и не бива да се подхожда по такъв начин къ тях.Защо ти не се изсмееш на моите километрични обяснения,защото не те обиждат,и второ може би си осъзнал,че са горе-долу верни. Ти се включи в диспута толкоз стремително и зашеметяващо,наруга ме и след като ти дадох пълни обяснения на твоите подмятания,казваш,чао,стана смешно.Явно и това е нов модел на поведение в Б-я,признавам си ,не го знаех досега.каните ме в Б-я ,а още не съм си купил билети и ми предлагате абстрактност.Посочете нещо достойно,което се е наложило в обществото и хората са доволни.Посочете нйакакъв еталон на поведение,различен от този на Азис и подобията му,да кани хора с вратовръзки в предаванията си,а да яха фотьола,впрочем спирам...
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Miss_Smart » 25 Дек 2007, 18:48

bubic написа:Забравих да коментирам думите ти за хората от Арабски и Източноевропейски произход и съмненията към тях от страна на Американските власти.Много неподготвено изказване,в интерес на твоето ниво ще бъде ако не подъжаш повече тази теза.И казваш ,40години,резидент,това звучи несериозно.Резидент е високопоставен служител( често офицер или генерал),който работи зад граница,под дипломатическо прикритие и ръководи разузнавателна(ните) мрежи на службата,за която работи.Например,резидентите на разузнавателните служби на СССР имаха звание поне Генерал-майор.Това е сериозна материя и ти препоръчвам да се запознаеш по-отблизо с нея,за да си по-наясно с нещата...


Драги Бубич, признавам, че е очевадно- много си наясно с ЦРУ.. Не възприемай нечия наивност като незнание, тя може да е простичък тест ;)
Под думата "резидент" подходих напълно буквално- от превода на английски- а не като термина използван от службите.
За друго ще си позволя да те оборя. Когато говорим за интелигентен човек, имаме предвид неговата обща култура и бърз ум. Доброто възпитание и социален статус също са необходими предпоставки да наречеш някого "интелигент".
Съществуват обаче и някои изключения. Всичко зависи от емоционалното състояние на човек. Дали е афектиран и т.н. Момчетата тук реагират малко бурно на коментарите ти, защото (според моето сромно мнение) боравиш с далеч по-агресивен стил от този, на който са свикнали. Отдавна аргументацията не е силен коз в нашето общество. А и понеже използваш думичката "комунисти" вероятно това ги прави по-сприхави.
И още нещо- не приемай всяка изказана дума тук като лична нападка, или обида- много хора пишат неща, които не са им присъщи. Просто се изживяват по-различно от реалността.
Това все пак е нета ;)
Относно мисълта за клошарите- моя си е . За съжаление. Защото от цялата си душа мечтая да се отнасяше за друго място- не точно за България...
На всички- Честито Рождество Христово! Светлина, любов и щастливи бъднини ! :)
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Miss_Smart » 25 Дек 2007, 20:50

bubic написа:Драга Мис,проявяваш малка наивност по отношение на такава организация като ЦРУ.Там има служители от Български произход, както родени в Щатите,така и родени в Б-я,такива служби не се притесняват кой и каква информация би им осигурил(и къде е роден),това са елементарни неща в тази област,ако ти остава време,прочети някоя книга ,да речем от Виктор Суворов и др.автори-разузнавачи,особено свързани с С.Съюз и Русия.
Що се касае за образоваността и интелекта на някои хора ,намирам също доза несъответствие в коментара ти.Похвално е човек да е интелигентен и с добър социален статус,но ако се държи брутално,арогантно,невъзпитано,дори просташки,ти ще изпитваш ли задоволство да общуваш с такъв човек.Аз може да съм професор,к.т.н.,може да съм милионер и дори министър,но ако при разговор (или спор) с теб , те наричам агентка,говоря за цървулите на дядо ти,подмятам нещо и за майка ти,ще останеш ли очарована от държанието ми ??? Мисля че не... В понятието интелигентен човек задължително влизат и компонентите добро възпитание и държание.Това не са мои измислици,а установена практика в развитието на човешките отношения.Ти проявяваш неадекватна толерантност към невъзпитаните хора,само защото ги смяташ за "свои",местни и пр. Не би ли могла да подметнеш:"Абе,момчета,вие не сте длъжни да се съгласявате с оня шемет зад океана,но доколкото забелязвам ,той никъде не ви обижда и поставя груби епитети,не е ли по-добре да се държите възпитано с него, или въобще не му обръщайте внимание".Не ,най вероятно изпитваш затруднение да напишеш подобно нещо,щото може някой и теб да обвини в антибългарско поведение(непозната категория за мен).Това е придобитият инстинкт за самосъхранение от ком-та диктатура,като много хора още не могат да го осъзнаят.Нали ги виждаш и колегите, и ти също ги определяш като некомунисти,ами откъде го имат този манталитет.Те се ядосват, че въобще споменавам думата комунизъм и комунисти и реагират индиректно в тяхна защита. Ами ,кой тогава държи властта и всички нейни атрибути в Б-я от 1944?-индианците от Аризона ли???
Мисълта ти за клошарите и кофите за смет ,да не би да е насочена към Дядо Коледа и Снежанка,тя е точно насочена към идиотизма на комунизма,довел страната до това положение.Ако твоя силен протест е насочен към други обекти или субекти,коригирай ме,ще върна думите си назад.Защо нашите момчета не ти противоречат???-ами много просто,на такива думи като твоите не може да опонира и който и да е Генерален Секретар на Ком.партия,камо ли 20-30 годишни младежи... Но внимавай да не свалиш нивото ,само и само заради някаква неадекватна толерантност.Виж,ако посочената мисъл не е твоя(няма нищо обидно в това),тогава нещата са разбираеми,но ако самата ти си се сетила да напишеш тези думи,аз ти казвам "еваллах".Не бих могъл да добавя нищо повече към тях,който може ,нека опита...
Желая ти приятни празници...


Бубич, не обичам да съдя никого. Не ме бива и да поучавам. Когато някой се държи арогантно го игнорирам, защото не ми е на нивото.
Досега не се е случвало някой да говори по адрес на майка ми по простата причина, че съм обградена с позитивни хора. Когато общувам във форуми обаче винаги имам едно наум.
Човека отсреща може да е всеки- от колежански професор до масов убиец.
Зная едно- държа се с хората почтено и очаквам същото в отплата.
Ако не го получа- точка.
Вярвам в баланса. Който прави добро го получава. Злото се връща, и то в пъти.
Всичко е просто- няма нужда от негативни емоции и ругатни. Живота е твърде кратък и докато се скараш с всички и сдобриш с половината е свършил.
Целувки на всички ::)
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 25 Дек 2007, 22:34

MIRORUSE написа:
bubic написа:Миро,защо трябва да ти се надсмивам , подигравам, дори обиждам,след като те смятах за сериозен коментатор(особено поради тргичния факт със дядо ти),защото твоите твърдения са определено сериозни.Да те нарече някой агент, или че работиш срещу собствената си страна,нали не звучи много смешно,да намеква за твои родители с обиден тон и това ли трябва да буди смях.Въпросите,които коментирахме са сериозни и не бива да се подхожда по такъв начин къ тях.Защо ти не се изсмееш на моите километрични обяснения,защото не те обиждат,и второ може би си осъзнал,че са горе-долу верни. Ти се включи в диспута толкоз стремително и зашеметяващо,наруга ме и след като ти дадох пълни обяснения на твоите подмятания,казваш,чао,стана смешно.Явно и това е нов модел на поведение в Б-я,признавам си ,не го знаех досега.каните ме в Б-я ,а още не съм си купил билети и ми предлагате абстрактност.Посочете нещо достойно,което се е наложило в обществото и хората са доволни.Посочете нйакакъв еталон на поведение,различен от този на Азис и подобията му,да кани хора с вратовръзки в предаванията си,а да яха фотьола,впрочем спирам...


bubuc цар си на анализа - продължавай все така . Не ми се обсъждат теми с теб - прекалено високо си застанал в интелектуалното си развитие и в развитието на кариерата си също , за да се принизяаваш до някакви пошли разговорчета с такива млади , глупави , нахални , невъзпитани , комунистически отрочета , като мен и Ъгли . Ако аз знам нещо и съм го споделил в този форум по най - ПРОСТАШКИЯТ начин и то не ти харесва - sorry . Aми глупав млад мъж съм , който дръзна да напише нещо за агентите на CIA от USA , a такива неща не се пишат в най - четените форуми . Мерси за поканата , да дойда в Америка на твои разноски , но bubuc , няма ли да ти е по - евтино , да пратиш някой тук в BG да ми тегли куршума - поне ще си умра в родината ...

Миро,досега имах усещането на лека обида от твоя страна,но стигайки до убийства,ти внесе тотално освежение в публиката.Досега спорехме,обиждахме се,шегувахме се и пр.,но ти взе "жъптата фленелка".Предлагам на колегите и Г-н Админа да обявят твоя постинг за куршума за "ПОСТИНГ НА ГОДИНАТА".Може би и във форумите на Европейските страни няма подобен пример,хората, и ние на форума честитят един на друг празниците,а ти ме каниш да ти т---------- куршума.Как се се сети бе човек за това,как може до такава степен да опорочаваш тази трибуна,където участват толкова хора с различни и разнообразни възможности.Браво....
Отново ми приписваш неказани от мен думи към теб .Единственото което съм казвал и казвам като упрек е,че се държиш понякога невъзпитано и се придържаш към комунистическите стереотипи на коментари и обноски.Моля те най-приятелски,ако пожелаеш,отговори ми,откъде намираш сили или примери да се държиш така,все пак младо момче си,мислиш задълбочено,живееш в Европейска страна,имаш добро образование и пр. Откъде вадиш тези думи,да не би някой да ти дава съвети, или от някоя "книга" да ги четеш.Ето,има ли някой друг освен теб да говори за пращане на убиец през океана... Да не би да имаш предвид годишнината от убийството на руския разузнавач в Лондон и да си мислиш,че и аз съм на това ниво.Кълна се в трите си деца,че професията ми е много далеч от убийствата и никаква кариера не съм направил,нито тук,нито в Б-я, и няма изгледи да направя никога... И не се занимавам с агентурна или разузнавателна дейност и никога не съм изучавал тази материя.Още повече,никога не мога и да си помисля,че трябва да убивам някого,който е несъгласен с мен или ме обижда.Тази материя е специалност на съществата,които са ликвидирали дядо ти и десетки хиляди като него,моля ти се имай малко милост поне към неговата памет,мен ме .....остави,не съм важен.
Ето,виждаш и други от форума че те определят като неспокоен,дори бурен характер.Ти на тази възраст като подскачаш по такъв начин,какво ще става на 40-50годишна възраст.Гледай преди всичко себе си и своите близки,остави всичко друго,и комунизма дори,и капитализма ако щеш, и ЦРУ ,виж за КГБ не знам,там нещата може би са по-добри.
Вместо наемен убиец,изпращам ти още веднъж сърдечни поздрави и успокой топката,както казва еди френски писател :"La vie devent toi"-Животът е пред теб...
Аватар
gadchet0-
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 01 Юли 2006, 14:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот gadchet0- » 26 Дек 2007, 03:06

Miss_Smart написа: Странно изказване. Ние коментираме живота в България,драги. Ти къде живееш?
На Марс?
Това, че ти не разбираш за какво говорим, или пък не те касае реалността не е наш проблем.
Интелигентният подход би бил следния: правиш съответната тема и ни приканваш най-любезно да се преместим в нея. След което се изказваш по темата (а именно БГ радио и дали то е творчески труп- надявам се знаеш какво би означавало това) и приключваме по въпроса.
А не ме караш да ти обяснявам елементарни неща. :Baby

Miss_Smart написа:Бубич, не обичам да съдя никого. Не ме бива и да поучавам. Когато някой се държи арогантно го игнорирам, защото не ми е на нивото...


Я пак?
Че не те бива си личи да.
И между другото-интелигентно се подхожда към интелигентните хора :Hmmm
Няма да те карам да ми обясняваш елементарни неща,тъй като ти сама предложи да го направиш

P.S. Щях да забравя-гледай по-малко американски филми,увредили са ти психиката
Miss_Smart написа:Когато общувам във форуми обаче винаги имам едно наум.
Човека отсреща може да е всеки- от колежански професор до масов убиец.

:Horray
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 26 Дек 2007, 08:37

Да,Мис,права си в много неща,но казваш,че не обичаш никого да съдиш и поучаваш... В правния смисъл да първата дума си права,но ако не се осъждат негативните неща в живота ни,разбира се по приемлив начин,защо въобща спорим.Самата ти, даде най-силната присъда към живота в Б-я,даже аз не само фаворизирам твоите думи,но дори ги абсолютизирам.Призовавам този,който може да ги обори,да заповяда,засега аз съм единствения,който въобще им обърна внимание... По пътя на упреците,дискусиите,споровете,аналогиите,анализите,коментарите и пр.се върви към истината,като се посочва неизбежно и лъжата.Нали точно така се формират човешките добродетели и морал.Все някой знае повече от някого и е естествено последния да се поучава от първия.Хич не се притеснявай ако призовеш някого да се постарае да те разбере ,е ако е толкоз упорит и не те разбира,още повече ругае,оставяш го на самотек,нито ти,нито другите са му нужни. Много от пишещите тук призовават към елегантност и толерантност,но някои хора въобще не приемат молбата им,точно обратното-майки,дядовци,цървули,агенти,предатели,работа срещу Родината,гарнирани с откровени обиди и цинизми.Нали е по-добре да се противопоставиш срещу това,защото самата ти се застъпваш за етично поведение. И ако ти и някои други не заставате срещу пошлостта,еди ден и вие ще сте под ударите на интелигентните момчета.

Към колегата,коментиращ думата "интелигентен".В превод от повечето латински езици,думата означава "умен" и то доста умен,бих добавил.Нито един добре възпитан и културен човек може да допусне,че един умен човек не е възпитан.Доброто възпитание е категория от по-ниска категория от интелигентността и дарбата.Нали не би могъл да кажеш за някого ,че е много интелигентен,но с недобро(дори просташко) държане.Самата дума-прилагателно "интелигентен" не се използва много в другите езици,особено в разговорната реч.При нас все се използват високопарни епитети като посочения,плюс централен,национален,всеобщ ,никъде по света,ние като еди-какви си,дали сме нещо на света и пр.Ето,досега не мога да разбера какво е централното на една ,да речем "Централна,информационна емисия",била с име "По света и у нас " или "Календар".Какво републиканско виждаш в пътната мрежа на страната.Къде е думата република,къде, път ,мост,магистрала,завой,канавка,мантинела и пр. Някаква отнесеност е обхванала много хора и институции.Казвал съм го много пъти: по-спокойно,по-скромно,по-премерено,по-вежливо...
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Miss_Smart » 26 Дек 2007, 13:12

gadchet0- написа:
Miss_Smart написа: Странно изказване. Ние коментираме живота в България,драги. Ти къде живееш?
На Марс?
Това, че ти не разбираш за какво говорим, или пък не те касае реалността не е наш проблем.
Интелигентният подход би бил следния: правиш съответната тема и ни приканваш най-любезно да се преместим в нея. След което се изказваш по темата (а именно БГ радио и дали то е творчески труп- надявам се знаеш какво би означавало това) и приключваме по въпроса.
А не ме караш да ти обяснявам елементарни неща. :Baby

Miss_Smart написа:Бубич, не обичам да съдя никого. Не ме бива и да поучавам. Когато някой се държи арогантно го игнорирам, защото не ми е на нивото...


Я пак?
Че не те бива си личи да.
И между другото-интелигентно се подхожда към интелигентните хора :Hmmm
Няма да те карам да ми обясняваш елементарни неща,тъй като ти сама предложи да го направиш

P.S. Щях да забравя-гледай по-малко американски филми,увредили са ти психиката
Miss_Smart написа:Когато общувам във форуми обаче винаги имам едно наум.
Човека отсреща може да е всеки- от колежански професор до масов убиец.

:Horray


Хахахаха...Малко американски продукции са ми по вкуса, но ти няма как да знаеш това...
Клиширан си отвсякъде приятелче...Пък и напълно си оправдаваш ника.
Жив и здрав :Happy
Аватар
Monk
100+
100+
Мнения: 151
Регистриран на: 25 Яну 2007, 11:47

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Monk » 27 Дек 2007, 18:51

Честита Коледа и Щастлива Нова Година!
Горкото БГ-радио - за всичко друго се говори, но не и за самото него!
То отдавна си отиде , поради обективни причини!
Лека Му Пръст!
Сега в тази тема острят перата си по всичко общо и странично, но не и , свързано със самото БГ-Радио!?
Екзистенциалният въпрос е разположен в дискурса: България-Чужбина, Комунизъм-Демокрация, Ориенталско-Европейско, Тайни служби - Гражданско общество, КГБ-ЦРУ, Руски имперски интереси- Европейска общност, Личностна путиновска хегемония- Демократичен Плурализъм, Фантазми -Реалност!!??
Мечтаещ за поредния джакпот в тотото и лотарията, с планове за реализирането му!
Колко хубаво е да живееш в света на фантазията и да си представяш неща, които никога не са съществували и няма да ти се случат, защото ти си един елементарен и посредствен елемент от мнимия световен ред!
Никога не заел отговорни и решаващи позиции в обществото, но сравнително ерудиран, за да се изказва по исторически и политически въпроси , сравнително компетентно!
Отправям тези забележки към всички тук, включително, и най-вече, към себе си!
:Happy Весели новогодишни празници! Аз лично празнувам в Истамбул! До скоро! :Clap
Аватар
BigBrother
1000+
1000+
Мнения: 2649
Регистриран на: 11 Окт 2007, 10:19
Местоположение: Пловдив

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот BigBrother » 27 Дек 2007, 21:12

Интересно ми е къде отиде Тонкова?Може би се чуди как да вдигне малко рейтинга на Бг радио или брой мухите в студиото му или пък е на запой някъде?
Аватар
Monk
100+
100+
Мнения: 151
Регистриран на: 25 Яну 2007, 11:47

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Monk » 28 Дек 2007, 19:03

Аз страдам, защото познавам само видимата баналност на нещата. А тя е ужасна, защото иска да стане част от мене. Какво право имат върху моите очи предметите, които безмилостно се отразяват през тях и гнетят моята ретина? Защо светлината раздира нервите ми, а боите запечатват до голо върху съзнанието ми своята вечна измама? Нима животът не разкъсва с колело всичката ми цялост, превръщайки в цветни дрипи хармонията на моите преживявания? Каква нужда има хармонията на моето "аз" от форми, ъгли, материя? Стените на къщите ме душат с предизвикателната си неподвижност: те са нищо, едно кораво нищо, вкаменено тесто, мукава, в която бих могъл да прекарам юмрука си. Те са най-плоската формула за липса на живот вън от мен. Те не ми трябват, както и камъните, стълбовете, хората. Това са неща, които не познавам, не искам да познавам. Те искат да ме превърнат във вещ, да ме вкаменят в пространството, да ми дадат място и име. Така те премахват самото пространство чрез мен и го правят ограничено до болка, четвъртито до ужас. Аз не искам да съм МЯСТОТО, което заемам - това е тъй жестоко. Аз не съм свързан с никое пространство - самият аз съм пространство и пътувам през себе си. Аз изминавам хиляди километри път, без да мръдна - и най-сетне навлизам в нощта.
Нощта, еднаквостта на всичко и началото на всичко - първоначалото на моята безконечност. Няма нужда да затваряш очите си сега, успокоений, ти сам си едно голямо черно око през Нищото. През теб пространството става едно, все едно, безкрайно. Нощта - едничкото спасено през крушението на битието: о, аз се спасявам сега в моята нощ от ужаса на нещата. Аз намирам най-после себе си - няма вече предмети, които вземат и развихрят моята цялост в техния тленен и напразен облик: сега всичко е мое. Моята ръка е вече моя, тя не съществува за никого - кой може да знае за нея нещо? Аз я скривам сега в себе си, както бих закопчал дрехата си - тъй нейните несъвършенства не биха могли никога да докажат несъвършенствата на моята мисъл. Аз не съм ръка, аз нямам тяло. Аз съм само спокойствие, черна хармония от мракове, неделим от истинското на нещата, слян с тяхното и цялото битие.
И това не е измама, защото не е сън. Само сънят е пъстър, нашият случаен сън в нещата, що ние наричаме живот - само определеността на нещата през техните илюзорни форми е измислица - тази ярка лъжа, наредена в пространството, за да ни разделя във форми, гнети в цветове, за да изпречва своето съществувание винаги пред нас и ни отделя от нашето собствено битие. Мен ме преследват нещата: те искат да ме лишат от мене. Аз зная, че те ме мразят. Те ме повалят на земята всеки път, за да изразят в грубо насилие своето съществувание към мене. Те са въоръжена материалност, която ме разсича в същото безсмислие, от което и тя самата се състои. Като предмет аз съм невъзможен, защото всички предмети са невъзможни. Няма неща, няма граници: граница съм аз, а всичко е в мене.
И няма радост. Защо аз се радвах в тръпките на най-бляскавата измама? Мен ме измамиха предметите, те ми поднесоха развихрената си лъжа от най-ярките си съцветия, за да ме сплетат в шеметните мрежи на светлината. Аз чувствувам сега в душата си хиляди насветлени жици, които се късат една по една - това са пипалата на отвратително мекотело, което е смукало през тайната на моето битие своя голям търбух от слънце, за да получи така своята жадна и измамлива реалност от случайности. Което е опило чувствата ми с отровата на миражите си и цинично е вдъхнало в душата ми жалката радост на щастието - аз, глупавият, който вярвам! Радостта, че си щастлив: тази страшна суета да смесваш себе си в случайностите на нещата и да просиш от тях милостинята на мига. Да чакаш чудо: измамата на твоите собствени измами; слабостта на твоето хипнотизирано битие пред бледните зеници на слепия случай; мечтай сега, заблудений, бори се с химерите на твоите съновидения - ти сам принесе най-скъпото си в шемета на мига и отсега твоето бедно "аз" ще тлее прокажено на прага на вечността. Бленувай, твори се в мъки, очаквай безумието, изтръпвай диво в неразумността на чуждото, което ти сам пожела. Оплаквай себе си! 8) ;D
Аватар
gadchet0-
100+
100+
Мнения: 367
Регистриран на: 01 Юли 2006, 14:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот gadchet0- » 31 Дек 2007, 00:11

Miss_Smart за съжаление аз не мога да кажа обаче,че ти оправдаваш твоя
По-скоро би ти ходил някакъв подобен на заглавието на темата :Horray
bubic от 7 години се занимавам с 2 романски езика (единия останал най-близкия до латинския) и смея да твърдя че ги владея доста добре.Интелигентен обаче не значи точно умен..можеш сам да провериш
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот Miss_Smart » 01 Яну 2008, 16:39

gadchet0- написа:Miss_Smart за съжаление аз не мога да кажа обаче,че ти оправдаваш твоя
По-скоро би ти ходил някакъв подобен на заглавието на темата :Horray
bubic от 7 години се занимавам с 2 романски езика (единия останал най-близкия до латинския) и смея да твърдя че ги владея доста добре.Интелигентен обаче не значи точно умен..можеш сам да провериш

Boy oh boy, the lad needs a girlfriend....
Липсите не оправдават агресивното ти поведение...Предполагам, че имаш повод да се държиш по този безумен начин.... Както и да е ,желая ти през новата година да намериш по-приятен начин да изразяваш възхищение, възмущение или съгласие... Тоест, да се обогатиш духовно !
Относно ремарка за труп...мммм...не.. млада съм и в творческо отношение съм доста lively..
И не само... ;) Жив и здрав и измисли по-ярък начин за привличане на вниманието на дамите :Icecream
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 01 Яну 2008, 23:35

Ей,Монки,реших да те поздравя за Н.Година,но прочитайки твоя текст няколко пъти,направо се отказах-моя поздрав щеше да има почти незабележима скромност в сравнение с написаното от теб,направо се захласнах.Ако това са от самия теб генерирани мисли,свалям ти шапка!!!Нивото ти е изключително високо,не съм сигурен ,обаче че много хора четат този материал. Мисля,че той може да се определи като много силен експресионизъм ,обусловен от също толкоз силен обективизъм,но това би се разбрало не с едно прочитане.Браво,поздравявам те...
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 01 Яну 2008, 23:39

гадчет,отново направих справка с речника,този път в Английско-Бълг-я.Думата "интелигентен'"действително означава -умен,разумен,информиран и подобни...не знам ти къде черпиш друго значение на думата,което засега не обясняваш...
bubic
1000+
1000+
Мнения: 2719
Регистриран на: 18 Окт 2006, 06:03

Re: БГрадио-творчески труп?!

Мнениеот bubic » 06 Яну 2008, 03:36

Хайде бе Миро,къде се покри,виждам ,че си доста късно на форума.Аз те похвалих,а ти взе че ми се разсърди и не се обаждаш вече,кажи нещо,нищо не се е случило лошо между нас,поне аз така смятам,разменихме си поняколко несъгласия и нищо повече...

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 5 и 0 госта