Радио Романтика - 87,6 (София)
Радио Романтика - 87,6 (София)
До вчера романтика на 87,6 се чуваше отвратително в мусагеница.РДС не излизаше, а с мобилния ми (Nokia n95) въобще не се хващаше!днес го пускам...на уредбата на секундата се изписа ROMANTIK, на мобилния също.сигнала е безупречен!какво става, да не би да са качили мощноста на предавателя в горна баня, или са сменили местонахождението му.... 

Re: Радио Романтика - 87,6 (София) с перфентен сигнал
И в Малинова долина е много по-добре! Освен, че е с перфектен звук, покрива и нормите за девиация. Почти всички останали са извън нормите. Техническите спят!
Радио Романтика винаги са били с много добър сигнал
В Младост се чува доста добре, също така и в дружба.. За разлика от Хит 7 например или Радио Сити..не знам дали имате наблюдения, но тези две радиостанции се чуват ужасно в източна София...Сити на някои места в Младост почти го няма

От около година и нещо Радио Романтика е единственото, чиято девиация е под 1% под нормата ( за разлика от много останали, да не кажа всички, радиа)
Относно подобряването на сигнала - техническия екип на радиото не спи, по-скоро се бори винаги да осигури максимално качество за слушателите на "Любовно радио No 1 в София!"
Относно подобряването на сигнала - техническия екип на радиото не спи, по-скоро се бори винаги да осигури максимално качество за слушателите на "Любовно радио No 1 в София!"
Т'ва радио винаги съм го слушал много чисто....Не намирам каквато и да е разлика от преди, ама щом казвате, че има, може и да е така. 

- dj_krasi_kn
- 100+
ще проверя как се лови в моето село над Кюстендил(село Вратца) и ще пиша дали има разлика 

Радио Романтика и Кюстендил
?? Възможно ли е да стига сигнала до там ?

-
- 100+
- Местоположение: София 1632 , жк. Овча Купел, блок 411, офис ДИBИЕМ-Кoнсулт ЕОOД.
Ми стига на "20 минути от Анталия" по самолет, като от време на време се бори с малко молитви попътно.
- dj_krasi_kn
- 100+
не в Кюстендил а над Кюстендил по пътя за Гюешево кат хода на село ше пиша, селото се казва Вратца 

Много добро покритие има Романтика. Стига чак до Ихтиман 

Дам, след като видях темата, пуснах 87,55 и на истина сигналът е по-силен от преди. / Във Видин с антена - обикновен отворен дипол. /
Освен, че е с перфектен звук, покрива и нормите за девиация. Почти всички останали са извън нормите.
Захар, как разбра, че девиацията е в нормите? Измерваш ли я вкъщи, или си служител на "КРС"? Не се заяждам, не ме разбирай погрешно! Просто ми е интересно, какви методи ползваш, щото и аз искам да меря девиация, но все още нямам уред за това (девиатомер).
Информацията е от първа ръка-служител на КРС, който мери. И това се отнася не само за момента. Измерванията за соф. станции се правят всеки месец и въпросната висока девиация е факт от години.3-4 са тези, които са в норма.
- >>> FM STEREO <<<
- 1000+
"Радио Романтика - 87,6 (София) с перфеНтен сигнал"
Аз си мислех,че това би могъл да го напише само фен на радиото
Аз си мислех,че това би могъл да го напише само фен на радиото

А пък аз, че е добре да се улавят нюанси!
Захар написа:Информацията е от първа ръка-служител на КРС, който мери. И това се отнася не само за момента. Измерванията за соф. станции се правят всеки месец и въпросната висока девиация е факт от години.3-4 са тези, които са в норма.
Кои са тези 3- 4 радиа?
А измежду другото софийските радиа с най- чист звук, които ловя тук в Трудовец са Алфа радио, Нова и Мила.
Мисля, че бяха Класик, Джаз и Хоризонт. Всяка станция получава всеки месец графика за сигнала, техническите им служби си знаят мн. добре.
Една от скучните радиостанции в София! Фамилията Илиеви, явно са патентовали да печелят честоти с добри проекти, а зад документите параван да пускат ориенталщини - Белла е официално CHR... но като си пуснеш програмата им можеш да "откриеш" съвременна балканска и ориенталска "хит музика"... Същото е и с Романтика, едно добре замислено радио и работещо добре отначало бе превърнато в "златна кокошка", наскоро слушах как една лелка с приспивен глас агитираше във вечерния блок "изпратете SMS с начален текст Romantika..." и цялата тази екстра САМО за 2,40 с ДДС...
Жалко за такива медии с перфектен сигнал!
Жалко за такива медии с перфектен сигнал!
Бест, явно ти си от друг свят, може би англосаксонец съдейки по името ти. Мен лично балканската музика не ме притеснява - аз съм нормален българин! А и това каква връзка има със сигнала?
Best Radio,
чеки малко. Както виждаш не трябва да се засягат радиа, по които се пуска чалга. Захар ще ти се обиди
Нищо лично
чеки малко. Както виждаш не трябва да се засягат радиа, по които се пуска чалга. Захар ще ти се обиди

Нищо лично