Промяна на честоти
Промяна на честоти
ЗДРасти на всички!
Поздравления на админитре за полезния и добре структуриран саит.
Бих желал да коригирате само две малки неточности в данните си:
1.Евроком БГ вече не излъчва от 11 градус (спътник Експресс 3А),а само от 16 градус в пакета на ИТВ.
2.От около 3 месеца е фирното излъчване на Канал 0 в Бургас е променено от 52 канал на 28 канал UHF.
Надявам се тази информация да Ви помогне за своевременното обновяване на саита! :wink:
Поздравления на админитре за полезния и добре структуриран саит.
Бих желал да коригирате само две малки неточности в данните си:
1.Евроком БГ вече не излъчва от 11 градус (спътник Експресс 3А),а само от 16 градус в пакета на ИТВ.
2.От около 3 месеца е фирното излъчване на Канал 0 в Бургас е променено от 52 канал на 28 канал UHF.
Надявам се тази информация да Ви помогне за своевременното обновяване на саита! :wink:
- predavatel
- 1000+
Промяна на честоти
В сайта отдавна съм написал:
Бургас / 28 / Интерхотел България, (1996-2005г.: на 52-ри канал UHF)
28 / Канал 0 / Интерхотел България, (1996-2005г.: на 52-ри канал UHF)
За Евроком - България наистина е нова информация, благодаря
Бургас / 28 / Интерхотел България, (1996-2005г.: на 52-ри канал UHF)
28 / Канал 0 / Интерхотел България, (1996-2005г.: на 52-ри канал UHF)
За Евроком - България наистина е нова информация, благодаря

Промяна на честоти
ЗДРавейте отново,
извинявам се ако съм поставил стара тема на дискусия,но когато влязох в интерактивната карта,щракнах върху Бургас за Канал 0 излезе следната информация,която не отговаря на истината :
"RN Канал 0" излъчва по кабелна мрежа от февруари 1993 година и ефирно от септември 1996г.
Телевизията е част от RN Mediagroup. През 1996-2005г. телевизията излъчва на 52-ри канал UHF.
Бургас 8000, улица Одрин 15, етаж 2
телефон: (056) 800-740, 810-215
телефон/факс: (056) 810-273
e-mail: [email protected]
web-site: http://www.rn-tv.com
извинявам се ако съм поставил стара тема на дискусия,но когато влязох в интерактивната карта,щракнах върху Бургас за Канал 0 излезе следната информация,която не отговаря на истината :
"RN Канал 0" излъчва по кабелна мрежа от февруари 1993 година и ефирно от септември 1996г.
Телевизията е част от RN Mediagroup. През 1996-2005г. телевизията излъчва на 52-ри канал UHF.
Бургас 8000, улица Одрин 15, етаж 2
телефон: (056) 800-740, 810-215
телефон/факс: (056) 810-273
web-site: http://www.rn-tv.com
- predavatel
- 1000+
Промяна на честоти
[quote=""netman_84""]не отговаря на истината[/quote]
Ще се радвам да разкриете каква е "истината", щом публикуваното не съвпада с нея
Информацията в сайта е ясно подредена и не виждам какъв е проблема.
Сега Канал 0 излъчва на 28 канал, даже има червена забележка НОВО, тъй като има скорошна промяна. При въпросната промяна на канала веднага бях уведомен и направих поправката.
Ще се радвам да разкриете каква е "истината", щом публикуваното не съвпада с нея

Информацията в сайта е ясно подредена и не виждам какъв е проблема.
Сега Канал 0 излъчва на 28 канал, даже има червена забележка НОВО, тъй като има скорошна промяна. При въпросната промяна на канала веднага бях уведомен и направих поправката.

- Георги
- 1000+
Промяна на честоти
Ако е уместно, нека и аз да забележа една неверност от страна на създателя/ите на сайта, а именно тук: ...."В София се приемат и някои радио и телевизионни станции, излъчващи от: Правец, Ботевград, Монтана, Кюстендил"....
Това абсолютно не е верно. Сигналът на нито една радио или ТВ станция от тези градове не достига до София. :idea:
Обаче, за сметка на това всички пернишки УКВ радиостанций се чуват свободно в града-коя по-добре, коя по-зле, а този град не е изобщо споменат....

Промяна на честоти
ЗДРавейте!
Да прав сте ,извинявам се за забележката от моя страна.Не съм видял надписа над текста който цитирах. :?
Да прав сте ,извинявам се за забележката от моя страна.Не съм видял надписа над текста който цитирах. :?
Промяна на честоти
[quote=""Георги""]Ако е уместно, нека и аз да забележа една неверност от страна на създателя/ите на сайта, а именно тук: ...."В София се приемат и някои радио и телевизионни станции, излъчващи от: Правец, Ботевград, Монтана, Кюстендил"....
Частично е вярно това което казваш. Наистина от Правец и Ботевград няма следа нито от радио нито от телевизия, но от Кюстендил и Монтана-Петрохан се хващат телевизиите и някои радиа. Поне Канал 1 и от двете места се хваща дори с вътрешна антена, да не говорим за 101,4 и 102,1 които също се хващат без усилие в целия град...
А това зе Перник не е вярно : аз тука не хващам нито една Пернишка със сносен сигнал, дори Пловдивските ми са с по-добър. Така че най добре админа да махне Ботевград и Правец, наистина, но Перник няма нужда да го прибавя : нали все пак идеята е какво се всеки може да хване с приемника си, а не какво може да се хване с 5 и повече-елементна антена и със свръхчувствителен тунер... :roll: :idea:

Частично е вярно това което казваш. Наистина от Правец и Ботевград няма следа нито от радио нито от телевизия, но от Кюстендил и Монтана-Петрохан се хващат телевизиите и някои радиа. Поне Канал 1 и от двете места се хваща дори с вътрешна антена, да не говорим за 101,4 и 102,1 които също се хващат без усилие в целия град...
А това зе Перник не е вярно : аз тука не хващам нито една Пернишка със сносен сигнал, дори Пловдивските ми са с по-добър. Така че най добре админа да махне Ботевград и Правец, наистина, но Перник няма нужда да го прибавя : нали все пак идеята е какво се всеки може да хване с приемника си, а не какво може да се хване с 5 и повече-елементна антена и със свръхчувствителен тунер... :roll: :idea:
- predavatel
- 1000+
Промяна на честоти
Идеята е следната: В списъка горе се публикуват станциите, които се приемат в града (в по-голямата от територията на съответния град) с добро качество, така, че да може да се слуша нормално. Долу пиша какво още може да се хване с чувствителен приемник, допълнителна антена, на 12-я етаж, и др. специални условия. Същото се отнася и за телевизиите. Мисля, поради разнообразието на релефа и различните условия, си на всичките списъци долу да добавя пояснителен текст, нещо от рода на "Приемането на тези и други програми зависи от ..." Ще видя точно как трябва да е. Имаше и друга идея, май ogibo ми писа веднъж, да направя с един клик да излиза разширен списък, работя по въпроса, очаквайте скоро подобрения.
Георги, ще оправя текста за София, няма проблем
Георги, ще оправя текста за София, няма проблем

- Георги
- 1000+
Промяна на честоти
@ RTS,
криво си разбрал - в София не се хваща НИТО ЕДНА Монтанска ЛОКАЛНА радиостанция, и НИТО ЕДНА Кюстендилска ЛОКАЛНА станция. Ако ти хващаш некоя - свободно кажи коя и на коя честота....Иначе, чуват се тук националните радиостанций от предавателите на вр.Виден до КН и от Петрохан, но това, надявам се осъзнаваш - не са нито Кюстендилски нито Монтански радиостанций или пък телевизий... :wink:
Що се отнася до Пернишките станций - то при мен нещата стоят така - най-добре се чува тази на 107,9; после, с по-скоро лошо качество се чува тази на 97,0; и най-накрая, едва-едва се чува и третата на 90,3..... :idea:
@predavatel,
благодаря за поправките отнапред.
Поздрав!
РЕДАКЦИЯ ОТ АДМИНИСТРАТОРА:
Аз като една добра учителка ще ти помогна да разбереш, че на български език, думите означаващи множествено число, имат окончание И, не Й: радиостанциИ, станциИ
криво си разбрал - в София не се хваща НИТО ЕДНА Монтанска ЛОКАЛНА радиостанция, и НИТО ЕДНА Кюстендилска ЛОКАЛНА станция. Ако ти хващаш некоя - свободно кажи коя и на коя честота....Иначе, чуват се тук националните радиостанций от предавателите на вр.Виден до КН и от Петрохан, но това, надявам се осъзнаваш - не са нито Кюстендилски нито Монтански радиостанций или пък телевизий... :wink:
Що се отнася до Пернишките станций - то при мен нещата стоят така - най-добре се чува тази на 107,9; после, с по-скоро лошо качество се чува тази на 97,0; и най-накрая, едва-едва се чува и третата на 90,3..... :idea:
@predavatel,
благодаря за поправките отнапред.
Поздрав!
РЕДАКЦИЯ ОТ АДМИНИСТРАТОРА:
Аз като една добра учителка ще ти помогна да разбереш, че на български език, думите означаващи множествено число, имат окончание И, не Й: радиостанциИ, станциИ
- Георги
- 1000+
Промяна на честоти
Благодаря за езиковия съвет, администратор....
Мислех, че тук е форум Радио & ТВ, а не "учете Български", или нещо такова....:roll: Сигурно обаче съм се объркал нещо....
ops:
Ако приемем, че аз съм се поучил от него, то тогава какво мислиш да правиш с всичките сгрешили като мен на релултатите, излезли при написването на думата РАДИОСТАНЦИЙ в гоогле.бг (търсене само в страници на Български)...... :?:
Мммммм? :?: :? Идеи :?:
Мислех, че тук е форум Радио & ТВ, а не "учете Български", или нещо такова....:roll: Сигурно обаче съм се объркал нещо....

Ако приемем, че аз съм се поучил от него, то тогава какво мислиш да правиш с всичките сгрешили като мен на релултатите, излезли при написването на думата РАДИОСТАНЦИЙ в гоогле.бг (търсене само в страници на Български)...... :?:
Мммммм? :?: :? Идеи :?:
Промяна на честоти
[quote=""Георги""]@ RTS,
криво си разбрал - в София не се хваща НИТО ЕДНА Монтанска ЛОКАЛНА радиостанция, и НИТО ЕДНА Кюстендилска ЛОКАЛНА станция. Ако ти хващаш некоя - свободно кажи коя и на коя честота....Иначе, чуват се тук националните радиостанций от предавателите на вр.Виден до КН и от Петрохан, но това, надявам се осъзнаваш - не са нито Кюстендилски нито Монтански радиостанций или пък телевизий... :wink: [/quote]
Напълно го осъзнавам, но предполагам, че под "Кюстендил" и "Монтана" администраторът разбира именно тези два предавателя (Виден и Петрохан), в противен случай, наистина е грешка. Въпреки, че аз от време на време (в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5 - надявам се, че последната не я вземаш за национална, защото предава и в други градове :wink: ).
криво си разбрал - в София не се хваща НИТО ЕДНА Монтанска ЛОКАЛНА радиостанция, и НИТО ЕДНА Кюстендилска ЛОКАЛНА станция. Ако ти хващаш некоя - свободно кажи коя и на коя честота....Иначе, чуват се тук националните радиостанций от предавателите на вр.Виден до КН и от Петрохан, но това, надявам се осъзнаваш - не са нито Кюстендилски нито Монтански радиостанций или пък телевизий... :wink: [/quote]
Напълно го осъзнавам, но предполагам, че под "Кюстендил" и "Монтана" администраторът разбира именно тези два предавателя (Виден и Петрохан), в противен случай, наистина е грешка. Въпреки, че аз от време на време (в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5 - надявам се, че последната не я вземаш за национална, защото предава и в други градове :wink: ).
- Георги
- 1000+
Промяна на честоти
[quote=""RTS""] че аз от време на време (в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5 - надявам се, че последната не я вземаш за национална, защото предава и в други градове :wink: ).[/quote]
Написаното от мен по-долу е оф-топик, за което се извинявам.
ops:
@RTS,
От изказванията ти досега тук на форума съдя, че си доста напред с тази радио тематика. Затова пък ме чуди изказването, цитирано по-горе - сигурно отлично сам знаеш, че е невъзможно поне в София да се приемат различни станциИ на само 0,1 МХц разлика. Ако се приемат тези двете тук, (93,8 и 104,5) - и без да им пречат силните съседни честоти - 93,9 & 104,4, - то по тази логика би следвало да 'възкръснат' всички 'погребани' радиостанциИ от съседни силни честоти, като например:
- Пирот 95,8 - не би следвало да му пречи съседното Дойче веле на 95,7;
- Белград 2 на 89,3 - не би следвало да му пречи съседното 89,1;
- Белград 202 на 103,5 - не би следвало да му пречи съседното 103,6
- Белград 1 на 92,5 - не би следвало да му пречи съседното 92,4. и т.н.... :arrow:
Малко скептично звучи това мое изказване, но мисля че поне е верно.... :wink: Нищо лично иначе, :wink: поздрав!
Написаното от мен по-долу е оф-топик, за което се извинявам.

@RTS,
От изказванията ти досега тук на форума съдя, че си доста напред с тази радио тематика. Затова пък ме чуди изказването, цитирано по-горе - сигурно отлично сам знаеш, че е невъзможно поне в София да се приемат различни станциИ на само 0,1 МХц разлика. Ако се приемат тези двете тук, (93,8 и 104,5) - и без да им пречат силните съседни честоти - 93,9 & 104,4, - то по тази логика би следвало да 'възкръснат' всички 'погребани' радиостанциИ от съседни силни честоти, като например:
- Пирот 95,8 - не би следвало да му пречи съседното Дойче веле на 95,7;
- Белград 2 на 89,3 - не би следвало да му пречи съседното 89,1;
- Белград 202 на 103,5 - не би следвало да му пречи съседното 103,6
- Белград 1 на 92,5 - не би следвало да му пречи съседното 92,4. и т.н.... :arrow:
Малко скептично звучи това мое изказване, но мисля че поне е верно.... :wink: Нищо лично иначе, :wink: поздрав!
Промяна на честоти
Е, сега, да не би да си измислям :
1. 104,5 се хващаше до юли месец, когато тръгна Белами
2. 93,8 я хващам от време не време на 93,75 (тунерът ми го може този номер)
3. И за да не си помислиш, че си измислям, ще ти кажа, че и до ден днешен хващам радио Пловдив от 94,0 на 94,75 ! (въпреки 93,9)
4. Хващам дори три станции с много добро качество, една до друга, а именно :
102,1 БНР 1 Кюстендил - шумящо Стерео
102,2 РР Актуалитъци от Бучеджи - Стерео
102,3 БНР 2 Белоградчик - добро Стерео
Това е възможно, разбира се защото трите предавателя са много отдалечени и не влияят толкова много съседните честоти. :idea:
2. 93,8 я хващам от време не време на 93,75 (тунерът ми го може този номер)
3. И за да не си помислиш, че си измислям, ще ти кажа, че и до ден днешен хващам радио Пловдив от 94,0 на 94,75 ! (въпреки 93,9)
4. Хващам дори три станции с много добро качество, една до друга, а именно :
102,1 БНР 1 Кюстендил - шумящо Стерео
102,2 РР Актуалитъци от Бучеджи - Стерео
102,3 БНР 2 Белоградчик - добро Стерео
Това е възможно, разбира се защото трите предавателя са много отдалечени и не влияят толкова много съседните честоти. :idea:
- Георги
- 1000+
Промяна на честоти
Първо казваш:
[quote=""RTS""]приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5 [/quote]
После обаче казваш:
[quote=""RTS""]
2. 93,8 я хващам от време не време на 93,75
[/quote]
Кое от двете е верно? :?:
Поздрав! :wink:
[quote=""RTS""]приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5 [/quote]
После обаче казваш:
[quote=""RTS""]
2. 93,8 я хващам от време не време на 93,75
[/quote]
Кое от двете е верно? :?:
Поздрав! :wink:
Промяна на честоти
Налага се да се самоцитирам :
[quote=""RTS""]от време на време, в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5)[/quote]
[quote=""RTS""]от време на време, в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам и някои от локалните Кюстендилски станции (в частност Ритъм плюс на 93,8 и Фреш на 104,5)[/quote]
- Георги
- 1000+
Промяна на честоти
RTSе,
и аз по тази твоя логика..... "в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам"....испански, английски, френски, немски, финландски и др. станций всеки май-юни-юли..... :idea: :wink:
Но да спрем с този непродуктивен диалог....
ops:
Поздрав!
и аз по тази твоя логика..... "в зависимост от атмосферните и тропосферните условия приемам"....испански, английски, френски, немски, финландски и др. станций всеки май-юни-юли..... :idea: :wink:
Но да спрем с този непродуктивен диалог....

Поздрав!
Промяна на честоти
Има разлика между това да приемаш една станция за 15 минути веднъж в годината и това да приемаш една станция, когато е облачно, мъгливо или вали (например)...
Но наистина, няма смисъл от този безсмислен спор...
Но наистина, няма смисъл от този безсмислен спор...
GTV
ЗДРавеите,
надявам се да не съобщавам стара иформация,но забелязах,че GTV е маркирана като разпространяваща се свободно от пакета на ITV в инфото за нея в сайта Ви.Преди около две седмици я кодираха на Cryptoworks 2.0.
надявам се да не съобщавам стара иформация,но забелязах,че GTV е маркирана като разпространяваща се свободно от пакета на ITV в инфото за нея в сайта Ви.Преди около две седмици я кодираха на Cryptoworks 2.0.