Мнениеот bubic » 29 Ное 2008, 16:38
Е,с това вече съм съгласен,това променя целия смисъл на постинга ти. Ето само нужната посока,според мен, на която обърни повече внимание. Изразявам съгласие за споменатите от теб политици,и техните действия,но кои са тези политици,този въпрос трябва да е ясен и тогава няма да има пререкания. Ето един дребен пример. да речем,ние с теб сме братя,аз съм Петко,ти си Иван,напуснал съм лагера "под слънцето на мира и социализма" преди 40г.не съм идвал в страната и не съм се интересувал от нещата до ден-днешен. След първите дни на емоции,ние рзговаряме за живота у нас и ти казваш,че той не е много добър,дори драматизиран. (скоро четох статия в бълг.преса ,че около 90% от народа не е доволен от живота си,но нека да приемем,че има преувеличение...,да речем 70$,поне тези проценти би ги приел за реални). А те питам,абе брат ми,коя е причината,ти ми казваш,ами политиците,аз те питам какви са тези п-ци и откъде са дошли,ти ми казваш,че са си наши, родни....Даваш ми безброй примери за избори,партии,лозунги,обещания,караници,корупции,арести,убийства,с което аз се съгласявам. Така стигаме до есента на 1989г.,когато ти ми показваш документи от решения на управляващите,които казват,че прекратяват строителството на комунизма и се връщат към капитализма. Показваш ми Решенията на Десетия Конгрес на БКП,показваш ми и тези за 9-та петилетка ,нац.парт. конференции,пленуми на Партията и т.н. Аз те питам,добре бе брат ми,толкова много решения и обещания,такива силни и амбициозни лозунги,всичко това изпълнено ли е? Отговаряш ми,абе имахме много добри резултати,руснаците строиха с техни пари заводи и фабрики у нас,ама и те изостваиха строежа на комунизма,даже закриха държавата си СССР-най-голямата и най-богатата страна в Света. Замисляйки се малко ,аз те питам,а къде са строителите на комунизма и тези които са сътворили тези документи,които ми ги показваш? Ти ми казваш,те пак са тук,ето им вестниците,ето и рубриката "Ние пак сме тук",ето и последнта им реклама за поредния им конгрес,дето пак казват,че идеите са им същите и са в сърцата им и карат трамвая на Държавата-сиреч, пак те управляват и се готвят пак да управляват. Тогава аз ти казвам,ами това са едни и същи хора,от една и съща организация,това са тези,които окрадоха народа и държавата и строят капитализма и вилите си с тези пари,това са истинските драматизатори,не е оня от Америка,остви го него и такива като него,истинските драматизатори е сеячи на омраза, са точно тези същества(не хора), изобщо не гледай на страни,прав е колегата ви от форума,дето казва,че отърване от тях няма.... И ти се замисляш по-сериозно... Ето допълнителен пример,когато убиха най-големия човек в България(определяй го по твое осмотрение като комунист,социалист,капиталист,банкер,народен представител,министър-председател и пр.) от онези години на т.нар ."преход" към капитализма, Андрей Луканов,един социолог веднага каза:"Това е несъмнено политическо убийство,България не е вече същата...". Точно преди един месец чета интервю от същия човек,който казва приблизително:" От както се помня,няма нито един ден ,когато са управлявали комунистите и да съм се чувствал нормално...". Защо бяха тези мои излияния,ами много просто,когато търсиш оценки и анализи за съвременния живот у нас,задължително да се обръщаш към историята и политиката от близкото минало,само по този начин ще поставиш правилна дигноза. Е, ако тази диагноза не ти харесва,ще се опиташ да я излекуваш,как,ами има пътища,трудни са ,но има,засега в България са неосъществими. Засега са валидни думите на твореца :"....стани,стани юнак Балкански,от сън дълбок се събуди....". Заспали ли сме драги РРП,заспали,та умрели ... Е,като се попробудиме,тогава ще се види маската на живота и ако не ни домързи,ще искаме да я свалим,но засега си траем... Та се оказва,че скелетите ,за които говори нашия буден колега са си живи и здрави,напудрени,с бомбета, с нагли физиономии,с телохранители и огромни "спестявания" в наши и чужди банки,пътуващи свободно по света ,а нашия народец си спинка ,а когато за кратко се събуди, не може да си плати сметките за тока , отоплението и лекарствата,телефона отдавна го е изключил.За днес толкоз...