Мнениеот bubic » 21 Яну 2009, 05:11
ФМ,убеден съм,че на твоята възраст и с твоето възпитание,лесно би забелязал,че не поставям никакви диагнози на никого. Да,сигурно страдам от словесно разстройство,вярвам ви на вас с Вълчо,но не забелязваш ли,че има хора с по-тежки диагнози,като мозъчно разстройство,безпаметност,арогантност, цинизъм,без никаква историческа памет и пр. Е,аз предпочитам да съм с посочената от вас диагноза.Тя не вреди на никого... Можеш ли да кажеш,абе тоя Бубич много ме обижда с неговото разстройство....,егати безобразния човек,нахал такъв.
Не ми е ясно,защо някои се правят,че са живели на хиляди километри от България и току-що са кацнали на нейна територия. Върнах някои с десетилетия назад, попитах и припомних,коя е единствената "техническа " нация в Света,пълна тишина,все едно,че си измислям. Ето я картинката. Забравих през коя година беше,но нашата нация беше обявена за техническа. Наред с тази квалификация,имаше още една ,били сме и "нация,комунистическа". Лошо няма,Държавния глава ни е определил за такава нация и никой не е противоречил досега. Но има една неловкост,ако можем да приемем,че сме се запазили,като техническа нация,какво да правим с другата квалификация,за комунистическата н-я. Както всички комунисти,така и хората у нас ,прекрасно знаят,че първите -комунистите вече строят капитализъм,но досега,както те,така и нормалните хора не коригират нищо. Кажете ми сега,комунистическа нация ли сме ,или капиталистическа(пазарностопанска,ако щете). Нали нищо не измислям,т.е.,с нищо не злоупотребявам,нито вие,нито аз ,сме нарекли с такива епитети нашия народ. Всичко си стои написано и напечатано,не е ли така???? И много хора си мислят,че сме си все още "нация-техническа,нация-комунистическа". И си живеят с тези химери. Индиректно и някои от вас са на това мнение. Но,няма ли най-сетне да се появи втора техническа нация в Света,не е ли логично ,не е ли естествено и някоя друга нация да стигне до този резултат. Никой ли не се стреми към тази висока цел...? Ето,скачачките на висок скок от целия свят се стремят да достигнат до Световния рекорд на нашата спортистка Ст. Костадинова,но на никого не се удава ,поне засега. Св-ят рекорд е на БЪЛГАРКА и туй-то. На когото му стиска,да скача,по цели дни и нощи... Не е ли естествено и по други параграфи да ни стигне Света,да речем в областта на националните ефири,на национално-частните средства за информация,в областта на овчарския скок,в областта на обществените поръчки,в областта на националните плащания и мн. други. Не,Света не го вълнува прогреса и си стои на едно място,наивници и безотговорници,не е ли така. Упорито ви молих да се разходите до други страни,не щете,или нищо не сте намерили,о,ако бяхте намерили,щяхте да ми запушите устата и очите. Ето,само ФМ стигна до РФИ и не можа да продължи. Но да оставим запада!!! (АДВ,навит ли си),да оставим Щатите. Аз и Вълчо сме учили изкл. от съветски учебници и автори,пак ви молех,абе момчета идете до Русия,отворете руски сайтове,не може братушките да са пропуснали такава глава от науката и техниката за "националните ефири". Е,не щете и не щете. Абс. никой не каза,ей колеги,изпълних препоръката на Бубича,отворих доста руски сайтове,не, няма такава фраза,кълна ви се,може и Бубича да не е прав,но в Русия няма такова нещо,който не ми вярва,да отваря и той руските сайтове. Добре,приемам тезата ви,че и руснаците са изостанали от нас. Какъв е изводът: науките -физика,химия,електротехника,електроника разпространение на радиовълните, радио и ТВ-техника,импулсна техника, свързочна техника(телекомуникации),компютри,мобилни средства за връзка,сателитна техника и пр. Всичко това е открито и развито извън България. Нали се сещате,че нищо не сме измислили ние,от славяните единствен Н.Тесла е в тези редици,без да се считат руските и съветски учени. Е,сериозно ли допускате,че страните ,в които са се развили тези науки,технологии и всеки нден бълват нови открития и пр.,не знаят как да нарекат институциите си,свързани с тези направления в науката и техниката. Аз допускам,че знаят какви имена да поставят...Ето к.т.н. Вълчо ме определя с каквито епитети си поиска,ама не казва,ей колега,говоря и аз руски,както и ти,рових се по старите учебници,говорих с колеги,отврях сайтовте им,е ,няма и няма ,признавам,руснаците са изостанали и това-там!!! Да,ама не, руските учени съвсем не са изостанали,просто не са въздухари,отворете който и да е руски,или сръбски сайт,и ако намерите такива думи,като квалификациите на Вълчо,отивам в Сан Франциско и се хвърлям от моста без да се чудя. Двама колеги ,на Л.С. ми казаха че такова нещо не са срещали в тези сайтове,като единия говори гръцки и участва в гръцки форуми.
А пък аз съм нахален и питам,ей колега Радио София,не знам точния превод на двете думи,които изплзваш в поста си към Вълчо,любезно те моля,ако имаш възможност,преведи ги на български,или по-подробно обясни значението им. Не виждам нищо обидно,но я вместо него,някой друг ги обясни,съмнявам се....