ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Adv » 26 Фев 2009, 14:52

krassyo написа:защото нека не се залъгваме, че рекламите финансират БНТ1 и БНТ САТ и допотопните им програми, новини и прочее боклуци :)


Че кой те залъгва, бе Красьо? Намирисва ми на самозалъгване тук ;)
Изображение

Изображение
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2570
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот radiator » 26 Фев 2009, 15:23

Gimme gimme oooooo-oooo-ooo- oooooooooooooooooooooo.. show me show mee ooooo-oooo -ooooooooo-OOOOOOOOOOO-OOOOOOO

:Yikes :Yikes :Yikes :Yikes :Wall
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Zen » 26 Фев 2009, 16:04

Поне няма да ни мъчат много ;-) Митре-леее!
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2570
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот radiator » 26 Фев 2009, 16:55

Ох, то не беше Митре ле, Оооо-оооо-ооо, няма да се учудя, ако България изпрати и група пърдящи Ганьовци на следващата Евровизия. :tooth
Аватар
Lupus
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Ное 2007, 18:48

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Lupus » 26 Фев 2009, 18:23

Гледам тук голямо "Аааа, Уууууу" пада по темата....
Аз конкурса не съм го гледал, защото не предизвиква интерес. Стана ми интересно обаче защо се завихри отново скандал около него. Очевидно се объркаха нечии финансови интереси. И се питам аз чий? Дали на "червените парцали" от БНТ, дали на "сините реститутки" или на "генералите" от Атака? Да, ама днес чета в пресата това:
19 000 гласували за Краси Аврамов
Броят няколко пъти вота - процентите са верни

Вотът за "Евровизия" бе преброен няколко пъти и се установи, че всичко е изрядно. "Няма нарушение на регламента. Гласуването протече без никакви технически проблеми", съобщиха вчера от фирмата преброител "Интерактив медиа сървисиз". Така става ясно, че за Краси Аврамов са пуснати повече есемеси, отколкото за всички останали взети заедно. Той е получил 19 553 гласа. Втората в подреждането - Поли Генова, е взела 4135 телефонни писма. Най-малко гласове са за група "Мото", която преди това бе известна като "Дисонанс" - 132 бройки. Едва 1377 са есемесите за Графа и 2976 за Мариана Попова, които предварително бяха сочени за фаворити. "Както и на големия финал, така и на българския гласуването е непредвидимо и изглежда нелогично. Но това е положението", каза водещият на шоуто Драгомир Драганов. Днес след новините той ще води дискусионно предаване, посветено на битката за "Евровизия" в Москва.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=268378

О, Ужас! Излиза, че човека е любимецът на тълпата (пардон - народа)
И ся ко прайм? :Hmmm
За това моето предложение е:
Догодина никакво гласуване, никакви SMS и други подобни демократски изгъзици! Комисията за оценка се назначава от Парламента на паритетен принцип: 1/3 професори от Консерваторията (за авторитет, задължителна възраст над 70г), 1/3 музиканти от Гвардейския духов оркестър (за стягане на редиците и въвеждане на строг уставен ред) и 1/3 от електората на "Евророма" (за цвят и аромат).
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
http://www.bsms.bg - SMS услуга за фирми
http://www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
Аватар
slimi
100+
100+
Мнения: 222
Регистриран на: 25 Май 2006, 22:39
Местоположение: София
CONTACT:

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот slimi » 26 Фев 2009, 19:12

@Lupus

Я виж тук: http://vbox7.com/play:b14c4e2c (около 08:30)

Код за потвърждение: Избери целия код

] Computer, what is the nature of the universe?
] The universe is a spheroid region 705 meters in diameter.
UGLY_BOY

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот UGLY_BOY » 26 Фев 2009, 22:07

Ще бъда лаконичен. Според мен западните изпълнители също не могат да пеят, но просто некадърността им е подплатена с много пари, които ние нямаме. От там идва проблемът. Иначе, преебаният поп с нулеви вокали е покорил целия свят отдавна. Ето например, любимката ми Cassie също няма никакви гласови данни. Ама не го правите на въпрос, защото са хвърлени сумати пари за хореографии, визия и видеоклипове. И какво от това? Ако нашите лайна миришат на лайна, техните лайна миришат на лайна, напръскани с Bulgari.
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Zen » 27 Фев 2009, 00:49

Тъй като в последно време някои блогъри са доста по-обективни от някои журналя обичам да ги цитирам все повече и повече. Ето още една публикация на темата Човекът Глас. Мога да кажа само, че съм 100% съгласен с мнението по-долу. Разбираема е обаче и реакцията на стаден принцип на мнозинството от хората, които смятат, че обкръжаващото ги може или само да рулира или само да суксва :)

България има нов враг
Публикувано на 26.02.09 в блога на Velqn:

България има нов враг.

Човекът глас. Ако хейтърския темп продължи може да очакваме в най-скоро време Marvel да плати правата на Краси Аврамов и да го включат в епична битка срещу човека паяк и обкръжението му.

Омразата е голям двигател, но в България е най-големият.

Човекът глас пее фалшиво, манипулира вота на зрителите и се превръща в враг номер 1.

Замислен над това, тези дни ще ходя да си плащам разни данъци, комунални услуги, редовните плащания по задължения към банки и ще подам една скромна данъчна декларация.

Животът ми е песен, но фалшива песен. Вече знам причината за това, тя се крие в едно име - Краси Аврамов.
Човекът глас е безценен или поне струва повече от всички безвъзвратно изгубени милиарди. Милиарди загубени от приходи, от ДДС и разбира се, от Европа.

Човекът глас акумулира всичко най-долно, лъжовно и фалшиво в себе си, като се опита да манипулира вота за Евровизия.

Въпросът кой и защо да представи България на Евровизия в Москва е по-екзистенциален от всичко случило се досега. Задаващите се избори за ново правителство остават в сянка на дилемата и мега конспирацията при вота за визията.

Омразата е голям двигател. Въображението в комбинация с омразата извеждат битуването на България извън всякакви глобални формати.

България живее сама за себе си и със себе си, изолирана от Европа и света. Някой би казал, че се хвърля прах в очите, но при нас по-скоро някой трябва да хвърли малко очи в прахта.

В прахта се чувстваме най-добре, дори не виждаме какво се случва около нас. Над 9000 души в facebook и над 3000 подписа под петицията против едноименната песен илюзия.

Да, ние живеем в една илюзия. Някой би казал, че съществуват национални приоритети, но при нас съществува Евровизия.

Представянето ни на Евровизия в сакралния град Москва кара срещата в Ялта да изглежда като събиране в квартална кръчма.

Евровизия не е събития, а величина.

Евровизия не е събитие, а критерий.

Представянето ни на Евровизия успя дори да измести други видни фигури под българския небосклон.

Амин.

Източник: velqn.com


Като сме овце да не се чудим тогава, че овчарите ни лупат с тоягата.
Кажете сега за Каффе... кой простестираше за SMS-ите тогава? Само дългия и Софка.
А в предните няколко издания на конкурса кой протестираше срещу бездарието - съвсем никой - митре-леее :) Като ни е цъфнало всичко и завързало нека разпънем адаша ми на кръста, че вие като кучи. Никога не са липсвали наследници на Юда сред нас.
Доли да излезем с най-отличната песен и следващата година Евровизия да се провежда в България това няма да направи живота ни по-добър, нито ще промени нещо в турската тоалетна на Черни.

За това нека по-добре да продължаваме да мразим, псуваме и да виним някой друг за собствените си неуспехи във всеки един аспект (НАП да ме прощават, ама са ми слабост чак като се сетя за неуспехи. Абе направо и Gotse да ме прощава). Последните неща мислих да ги публикувам и аз в моя блог, но мисля, че тук е по-заслужено място... митре-леее!
Аватар
Kwazimodo
100+
100+
Мнения: 136
Регистриран на: 02 Яну 2009, 11:43
Местоположение: Велинград
CONTACT:

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Kwazimodo » 27 Фев 2009, 10:24

krassyo написа:България има нов враг.

Като сме овце да не се чудим тогава, че овчарите ни лупат с тоягата.
Кажете сега за Каффе... кой простестираше за SMS-ите тогава? Само дългия и Софка.
А в предните няколко издания на конкурса кой протестираше срещу бездарието - съвсем никой - митре-леее :) Като ни е цъфнало всичко и завързало нека разпънем адаша ми на кръста, че вие като кучи.
Доли да излезем с най-отличната песен и следващата година Евровизия да се провежда в България това няма да направи живота ни по-добър, нито ще промени нещо в турската тоалетна на Черни.

За това нека по-добре да продължаваме да мразим, псуваме и да виним някой друг за собствените си неуспехи във всеки един аспект


Не го познавам лично този Краси Аврамов... нямам никаква причина да го мразя и не го мразя... защо говорите тук за омраза... изглежда добре на вид и ако бях жена, може би щях да искам и да преспя с него... НО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ!!! По-лошо - вие и от виенето ми настръхва кожата! Защо не сме протестирали за Каффе ? Ми защото и те не можеха, но не ВИЕХА !!! Може да са бездарни, но не и нагли в бездарието си.
Не оспорвам и гласуването, и броя на СМС-ите... то каквато публиката, такива и изпълнителите....
Поколението прекарало младините си през 60-те години на миналия век с умиление си спомня за италианското белканто, за изпълнители като Джани Моранди, Мина, Рита Павоне... тези от 70-те - за Дийп Пърпъл и Пинк Флойд, от 80-те- Си Си Кеч и подобни... /дано не бъркам много хронологията / .. а тези от сегашните години сле д време сигурно с умиление ще си спомнят за силиконовия член на Азис и виенето на чакали и койоти....
Заслужили са си го !!!
Радиослушател :)
Аватар
Adv
1000+
1000+
Мнения: 1269
Регистриран на: 15 Окт 2007, 16:46
Местоположение: София

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Adv » 27 Фев 2009, 11:37

Според мен трябва да се направи одит на системата за гласуване. Ако всичко е наред с нея, значи това е вота на публиката и колкото и да вие човека трябва да си отиде в Москва. А догодина да се промени регламента и да сложат жури, което има поне малко слух.
Изображение

Изображение
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Zen » 27 Фев 2009, 11:54

Adv написа:А догодина да се промени регламента и да сложат жури, което има поне малко слух.


и е от парламента, нали ;-)

Връщайки се на темата - можем да сложим соц-динозаврото Ан-Мари Тонколонкова за многоуважавано жури ::) Можем и адресната регистрация да върнем и да караме домоуправителите да събират гласовете на народа за българското издание на естрадното предаване "Евровизия", под патронажа на agent Gotse.
Аватар
Ан Мари Тонколонкова
100+
100+
Мнения: 198
Регистриран на: 14 Окт 2007, 19:32
CONTACT:

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Ан Мари Тонколонкова » 27 Фев 2009, 12:16

krassyo написа:
Adv написа:А догодина да се промени регламента и да сложат жури, което има поне малко слух.


И е от парламента, нали ;-)

Връщайки се на темата - можем да сложим соц-динозаврото Ан-Мари Тонколонкова за многоуважавано жури ::)


Скъпи юноша, нито съм соц, нито съм динозавър. Ако аз съм председател на журито, ще имаме много по-голям успех в Европа! :Horray Гласуването ще е обективно, защото хората ще се вслушат в моите мъдри и професионални съвети. Едва ли, ако аз оценявам песните, ще посмеят българските изпълнители да се представят с лоши песни, както се случва през последните години.
САМО БЪЛГАРСКА МУЗИКА!
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Zen » 27 Фев 2009, 12:20

Е тя и кака ти Лили вика, че не била динозавър и даже некви хиляди долари искаше за съвместно със Слави интервю, само че във втори брой на списание "Хилядолетие" и се извиниха за допустата грешка в първия брой на списанието :)

Иначе не се и съмнявам за успеха на естрадната версия на "Евровизия" за България ако ти или някой от колегите ти соц-аудио-динозаври се вредят. Ще завладеем Европа и света даже. BG Radio ще се превърне в международна верига.
Аватар
Ан Мари Тонколонкова
100+
100+
Мнения: 198
Регистриран на: 14 Окт 2007, 19:32
CONTACT:

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Ан Мари Тонколонкова » 27 Фев 2009, 12:32

krassyo написа:Е тя и кака ти Лили вика, че не била динозавър и даже некви хиляди долари искаше за съвместно със Слави интервю, само че във втори брой на списание "Хилядолетие" и се извиниха за допустата грешка в първия брой на списанието :)

Иначе не се и съмнявам за успеха на естрадната версия на "Евровизия" за България ако ти или някой от колегите ти соц-аудио-динозаври се вредят. Ще завладеем Европа и света даже. BG Radio ще се превърне в международна верига.Не завиждай, безизвестни юноша. Ти очевидно няма да се радваш на българския успех. :Chair
САМО БЪЛГАРСКА МУЗИКА!
Аватар
Lupus
1000+
1000+
Мнения: 1672
Регистриран на: 29 Ное 2007, 18:48

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Lupus » 27 Фев 2009, 12:42

Гледах снощи предаването по БНТ за "случая" Красимир Аврамов. Както писах по-горе не съм следил самия конкурс, защото не ме интересува. Мисля, че случая ми се изясни. Може да се резюмира в следното:
Като за всеки конкурс в БГ има предварително определен фаворит (в случая изглежда Мариана Попова). Нагласянето на гласовете на публиката при малки разлики не е проблем и се е разчитало на това. Но идва изненадата - гласовете за Красимир Аврамов са повече от всички други гласове, взети заедно. Тук вече нагласянето ще е прекалено грубо и би лъснало веднага. Понеже регламента е такъв, че не позволява шикалкавене (все пак не е правен от българи) човека е обявен за победител. И започват да се правят опити за решаване на въпроса с методите на "площадната демокрация" - Аааа, уууу на площада, режисирани публикации по медиите и форумите, въобще познати номера за въздействие върху стадната психика. Разчита се или неговата психика да не издържи и да се откаже или БНТ да се огъне и да промени резултата служебно или да се откаже от участие в конкурса. Не стана обаче нито едно от трите и снощи в предаването нямаше нито един от големите музикални деятели, критици и потърпевши певачки, който да се изправи пред хората и да защити позицията им. Както каза и Мариана Попова в Писмото си "изпокриха се като мишки в дупки и ме оставиха сама". А БНТ и продуценската къща си бяха опекли добре работата: добра работа на сценаристите с директното сравнение в ефир на досегашните победители, липса на открито отричане от тяхна страна на неговата песен, подкрепата на Петя Буюклиева, Васил Найденов и Силвия Кацарова - все изявени и авторитетни певци, възможност на публиката да си каже открито думата.
Какво ми е мнението за песента - ами има си много достойнства: оригинална музика и изпълнение, още по-оригинална хореография с тия кокили. Много трудна обаче за изпълнение - аз не виждам кой друг български певец би могъл да достигне тия високи октави. Красимир Аврамов малко се е надценил - имаше грешки на моменти, но в никакъв случай не може да се говори за фалшиво пеене или "виене". Тази песен ако се доработи грамотно и с беквокала на Петя Буюклиева може да се класира в десятката. Когато за една песен се гласува от много нации, всяка със своите вкусове и интонационни особености именно атрактивното и нестандартното прави впечатление. Успеха на Стунджи и Елица го доказа.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова,че се превърне в точка,той казва:"Това е моята гледна точка"
http://www.bsms.bg - SMS услуга за фирми
http://www.tscommunication.com
HG07,MG08 - GSM устройства за охрана и управление на обекти.
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Zen » 27 Фев 2009, 16:50

Страхотен коментар, Lupus! Най-сетне един да се раздалечи от тълпата и да има смелостта да напише нещо различно за песента.
Аватар
Miss_Smart
100+
100+
Мнения: 182
Регистриран на: 07 Ное 2007, 10:49

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Miss_Smart » 27 Фев 2009, 17:36

Плюенето никога не ми е било по душа. За разлика от мнозинството българи.
Направих си труда да изслушам всички (вече ясни) участници в Евровизия тази година. Българската песен има
шанс, защото се различава. С баладата на Поли Генова нямахме никакъв шанс- Англия се представя с балада
на Андрю Лойд Уебър ,Малтийската балада също е силна. Ако Красимир Аврамов репетира усилено ,и то с
помощта на вокален педагог може и да сме в първата петица.
Пожелавам му успех, защото за мен е важно България да е напред. Без значение колко плюят "сънародниците"
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2570
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот radiator » 27 Фев 2009, 18:10

Обективно погледнато, и да го плюят, и да не го плюят - все тая. На големия конкурс българите не могат да гласуват за него.
Реално, той не е нарушил правилата, намерил си е спонсор, организирал си е вотинга, това е. Друг е въпросът, че той се опитва да убеди хора музиканти, че пее по начин, но който не може да пее. Чиста проба фалцет, който нормално, тъй като въпросният Краси не е чак кой знае какъв вокалист, не може добре да контролира. Поради тази причина стават и проблемите. Като прибавим и задъхването от ходенето по сцената и озвучаването, което често е проблемно - ето ти го фалшът.

Това, което мен ме дразни в този агент, е че се опитва да се представя за някой, който всъщност не е. АКо беше толкова успешен, за какъвто се мисли, нито продуцентът му щеше да е българин, нито авторите на уебсайта му, ако щете.. нито пък щеше изобщо да е в България. Мои близки приятели са изявени музиканти в различни жанрове на музиката, като част от тях са наистина на световно ниво и ангажиментите им са такива, че нямат време да дойдат да видят майка си, камо ли да правят Евровизии.
Идеята ми е, че ако този пич беше дошъл като всички други, да си представи песента - ми ОК, има си регламент, тва е. Ама всичките тия безсмислени простотии колко бил признат в US и как "чалгаджиите" в БЪлгария не го разбират - хайде, хайде :-)

А за фурнаджийската схема на другарката Петя Буюклиева просто нямам коментар. 2 дни преди да БНТ да се възползва от правото си да пипа песента (което го пише в договора), приближен на същата другарка бълваше лайна по адрес на Аврамов по БНТ1, какъв бил тъпанар и некадърник и как една Петя щяла да го издуха... и след 2 дни - айдеее, тя в отбора. А мишките, които не дойдоха на дебат, а иначе големите приказки... Е тва е дразнещото и тъпото, че някакъв си там певец (далеч не толкова блестящ) ги направи луди, но като дойде време всеки да си каже - всички се скриха.

Съгласен съм с Лупус, че песента е "интересна". За съжаление Евровизия се превърна в един казионен конкурс, в който всичко е политика. По-често печелят някакви леко извратени песни (искрено се радвам, че Мария Шерифович и Дима Билан през последните 2 години върнаха поп-музиката в този конкурс). Телевизиите, които изпращат националните кандидатури се впуснаха да правят "интересни пени", задължително с мотиви от дадената страна... Ама чакайте бе, тва е конкурс за ПЕСЕН! По дяволите, АББА са се пръкнали на Евровизия... Какви са тия "интересни песни"... Гледам и се възхищавам на една Великобритания, Дания, Холандия - хората си го карат лекичко, пращат си готини музиканти, които просто пеят хубава, запеваема поп-музика, а не някакви извращения.. защото и нашата "Вода"... хубаво, бият барабана, митре-ле не знам си кво, ОК... ама можеш ли да го запееш тва? Имаш ли го в колата така за удоволствие? Мне знам, аз безкрайно уважавам Стунджи, почитател съм на джаза и класическата музика, занимавам се с музика професионално, ама това парче си е точно тип "евровизия", а не песен.

Това исках да споделя с вас по темата.
Zen
1000+
1000+
Мнения: 1335
Регистриран на: 09 Май 2005, 15:05
Местоположение: /dev/mdy0

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот Zen » 27 Фев 2009, 18:40

Интересен коментар и полезно инфо в него. Имам само една дребна отметка:
radiator написа:нито продуцентът му щеше да е българин, нито авторите на уебсайта му, ако щете..

нали имаш идея кой прави сайтовете на разни "много известни" компании за уеб разработка? Индийци и много много българи и разни други представители на държави, в които се работи супер евтино. Предпочитам да ми направят професионалния сайт българи, пред това да го правят индийци. Да не говорим, че последните обслужват почти вскякаква сфера в IT търговията.

Сори за offtopic-а.
Аватар
radiator
1000+
1000+
Мнения: 2570
Регистриран на: 22 Мар 2005, 16:10

Re: ГОТОВИ ЛИ СТЕ ЗА...?

Мнениеот radiator » 27 Фев 2009, 19:37

Краси, мисля че ме разбра какво имам предвид. Ясно е, че има много български компании или компании с българи в IT-сферата. Въпросът е, че в големия шоубизнес, тези неща не се правят от някакви малки криейтив студия.
Друг е въпросът, че "известните" компании продават марката и съпорта си, и най-вече контрола по качеството. В големия свят затова има малки и големи компании, и да поръчаш при голяма агенция е въпрос на престиж и качество. Има множество малки компании, които са брилянтни в работата си, но като им дойдат 10 проекта на един път и издишат, затова в големия бизнес има едно правило за контрагентите, които трябва да са над определен праг като капитал и оперативни възможности.

И аз се извинявам за офтопика. Съгласен съм с теб, но в случая смятам, че не това е въпросът.

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 6 и 0 госта