Здравей Любо и моите поздравления за фантастичния DX-ing, който ни представяш тук!

Наистина, трябва да призная, че оставам впечатлен от вчерашните ти приеми... При това тропо-прохождение си е заслужавало според мен да се направи един scan с тунер и яги-антена, но и това, което си успял да хванеш с радиото в колата и да заснемеш не е никак малко – все едно Витоша се е пренесла край Русе...

Между другото, дали имаш някой запис или снимка, където се вижда релефа на местността – би било интересно да се види къде е точно локацията на приема?
liubo написа:Сега ще се радвам някой да каже от къде предават непознатите за мен 94,1, 95,1, 97,1 и 102,9.
В списъка със станциите, приемани на Витоша (
http://site.voila.fr/fmdx/sofiacomb.htm) можеш да откриеш всички неизвестни станции, но ще се опитам все пак да дам някои разяснения.
liubo написа:Честотата 88,1 предавател на Белград 1 който до сега не съм улавял в Русенско, излизаше добре наред с 87,7 Дели Йован който си е често на линия. Мисля че DX-er беше писал някъде за прием на тази честота 88,1 в Сърбия.
Тук сигналът е от планината Овчар в западна Сърбия, между Чачак и Ужице. Всъщност това май е най-далечният ти прием (измерването на разстоянията оставям на теб, би било интересно да се знаят) и е жалко, че точно от него няма запис.
liubo написа:Следващият прием е 94,1, сръбско радио с западно естрадно звучене и също с перфектен сигнал, на кръгъл час не казаха как се казва и така и не успях да разбера.
Вероятно най-накрая е тръгнал сигналът на Роудстар от Тупижница.
liubo написа:Следващата интересна честота е 95,1 радио с народна музика, песен след песен нещо като поздрави, пак се ограничиха да се представят. Ако някой го е слушал някъде на всяка песен казват "Ауто мото савез пева за вас"
Тук си хванал или Хореум Марги от Чуприя в Поморавието или Клас радио от Сопот в сев. Шумадия. По-вероятно първата, защото според
http://kablovskiforum.7.forumer.com/vie ... start=1050 на 95,1 в сев. Шумадия вече няма никой. Все пак с малко слушане на всяка една от станциите по интернет би могло да се разбере по коя толкова често споменават сръбския “Ауто-мото савез”.
liubo написа:Минавам напред с честотата 97,1 безупречен сигнал, само народна музика и много реклами, радиото го казаха но името му е странно, може и да сгреша като го пиша - Дженарика или нещо такова.
Да – и него го има от години в списъка за Витоша – радиото предават от Чачак. Наистина е впечатляващо, дори и при силно тропо, как с неговият не особено силен сигнал успява да "метне" от западна Сърбия до СИ България при това с такова качество!
liubo написа:На честотата 102,9 до Хоризонт от Русе но който бе доста слаб там излиза радио S, не знам от къде предава и за него няма инфо в приемите край Видинско.
Във видинско го няма, но на Витоша го има

– сигналът е от Църни Връх до Ягодина.
Интересно все пак, че в южна България, където също имаше доста силно прохождение вчера, на 104,8 се приемаше не обичайното Б92 а Белами от Шльивовички Вис... Но повече за доста далечните станции (някои идващи от над 700 км.!) наловени вчера там ще има скоро в темата за Родопите.
liubo написа:И накрая един прием когато се прибрах но вече на телевизия, въпросния 50-ти канал за който писах сутринта, на телевизора ми се виждаше добре бих казал телевизия Happy. Възможно е сутринта да е била тя, предаваща някакъв музикален канал за запълване на програмата нощем а може и да са различни което е по вероятно.
Хепи споделя един канал с ТВ Кошава и очевидно си хванал нея сутринта – ето логото
http://nikoladjurovic.com/wp-content/up ... a_logo.jpg .
Още веднъж поздравления за добрата работа – според мен вече имаш достатъчно основание да направиш “кумулативен” списък на станциите, които приемаш в Русе и околностите, подобно на този, който тук правим за Витоша – предполагам ще бъде интересно за всички да следят как се развива ефирът там.
Поздрави.