bubic написа:ГИФ,благодаря,че ме разбираш какво искам да кажа. По отношение на въпросите ми,също правилно си ме разбрал,ами трябва да се задават важни въпроси към хората,които ни управляват,нали ние сме ги избирали,или поне мнозинството,не може да се правят на глухи. Кой е дал официално обяснение на народа,защо комунистите изоставиха комунизма. Въпросът е елементарен до последната буква,но народът,който беше впрегнат да строи комунизма половин век и го строеше,би искал да знае ,защо беше прекратен строежа му. Ето,сега се строи моста при Видин-Клафат. Работници,инженери,инвеститори,ангажираност на областната управа във Видин,хората от цялата страна очакват с интерес и надежда завършването на обекта...... И да речем,аз и РРП сме някакви отговорни функционери във властта и излизаме пред камерите на БНТ и заявяваме,че сме решили строежът да бъде спрян. Не даваме никакви мотиви,никакви обяснения,или в най-добрия случай,казваме че вместо моста, ще строим тунел под прохода Петрохан или т.нар . Прохода на републиката. (какво ли републиканско има в географско-природен "обект"). И който ни пита,защо правим това,след толкова усилия на ангажираните в строежа и разход на държавни(народни) средства,ние да казваме да не задава провокационни въпроси и да се конфронтира с нас. И вече никой не смее да ни задава повторно този въпрос,каквото похарчено,похарчено,колкото пот се е проляла,проляла,вече сме на тема тунел. Така ли трябва да се живее в България.Или,още по-страшно,орадоха народа и държавата човекоподобните същества,знае се кой ни окраде,знае се къде са парите и кой ги управлява и никой не пита,защо народа беше ораден. А бяха окрадени както хората,така и обикновените комунисти. И повече от 12г., никой НЕ СМЕЕ да пита....,...а ние спорим дали Милен Цветков е по-добър от Слави Трифонов,или от Азис. Нали виждаш в каква посока се развиваме,да уточняваме,кой е по-голям простак от другите,принципно казано,не са важни конкретните имена. И така си караме... и така ще си караме. Е,това не е народна импровизация,нали...
Бубич, хайде недей да генерализираш по този повърхностен начин.
Това, че не пишем тук за щяло и нещяло (като теб за комунистите) не означава, че не правим нищо по въпроса.
Защо да не коментираме телевизионни водещи? Със същия успех можем да коментираме и политика, но това все пак е медиен сайт,нали?
Ако на теб, на безопасно разстояние отвъд океана ти се струва, че тук никой нищо не прави и си живурка то си в голяма грешка. Будни хора има, и те ще се обединят някога.
Но няма да е честно тогава ти да кацнеш в родната България, и да кажеш: Браво народе! Аз откога се боря с проклетите комунисти....
Ела си в България, поживей една година, и тогава ще имаш правото да даваш оценка на всички, които сме тук.
И не го приемай лично, тъй като не си чак толкова важен..Просто поредният профанизиран гласец , който ще ни оправя "отдалеч"...Благодаря, но не това е помощта, която ни трябва.
Жив и здрав и дано си ме разбрал правилно.