alonso998 написа:И друго ме учуди в клипчето се вижда,че Про (46к.) се хваща доста силно,а ТВР2 (52к.) въобще не пречи на ПроБГ,а излъчва от същото място със същата мощност???

Ами ПроБГ на 52-ри бие директно от има няма 7 - 8 км пряка видимост от РРС Враца. Чудно е, че другите канали от РРС Враца и особено БНТ 1 (който изобщо го няма) се хващат лошо.
Проблем с БТВ от вр. Ботев има. Едно от селата ми няма пряка видимост към върха, но пък се вижда доста далече към румънско и там по различно време на деня или гледаш румънско, или БТВ, или пък и двете се мешат и нищо не се разбира

За съжаление, обаче, БТВ от Ботев е единствената алтернатива за БТВ от това място.
Малко извън темата. Точно в това село (Тлачене, врачанско) съседите ми имаха един усилвател и една висока антена от тия с чиниите, турските. Бях твърде малък, но преди 5 - 6 години ходихме в тях да гледаме БТВ (че у нас се не хващаше заради Румънската, пък и нашата къща беше в ниско) и те ми показаха, че съвсем слабо ловиха и други български. Това беше по времето, когато ефирни бяха само БТВ и Канал 1. За съжаление не помня кои бяха българските, но все още не мога да си обясня от къде идваха. Сега в село няма кабелна телевизия, тогава още по-малко. Единственото обяснение, което мога да дам е, че по някакъв начин сигнала е прескочил стара планина и още 100-тина километра от София. Преди няколко години направих
това клипче в YouTube, на което снимах как на село ловя радио Романтика от София. Единственото софийско радио, което се хваща. Странното е, че никъде другаде в северозападна България до сега не съм хващал каквото и да е софийско радио, а Романтика се лови перфектно в Тлачене. Явно има някаква проходимост точно там... не знам.