RADIOTO написа: ↑26 Юли 2022, 21:27
За няколкодневният ми престой в Несебър, най-труден за прием ми се оказа DAB+ сигнала на 12B (225.648 MHz) от Истанбул.
Но все пак единият от дните успях да приема читав сигнал. Уверих се на 100%, че сигнала е с хоризонтална поляризация, при смяната на поляризацията нямаше почти никаква следа от него.
По северното черноморие от Балчик до Шабла ДАБ сигнала от Турция е на вертикална поляризация. https://youtu.be/dYfGQIjZxIs
Така е и в Търговище и в Бъркач плевенско.
Явно приемаме сигнал от различни предаватели.
Колегата popovp ако може да сподели на каква поляризация приема ДАБ от Турция
А иначе тези дни приемаш, ли го слушаемо ? Защото просто видеото ти е от 29.07.2022, а в този период 20.07-30.07 имаше доста силен пробив от Истанбул и сигнал на бая точки по Черноморието ни просвири ...
БЕЗ РАДИО НЕ МОГА FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808 DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP TV: Leadstar D10
Колега ПоповП , ден неделя дата 30.10.2022 пак имаше тропо, примерни при едно положение на стайната ми антена , която е без усилватле на турския Фокс тв ,картината беше все едно сме в турция..
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
Скоро ще успееш да се насладиш и на звук на DAB+-a
Преди няколко седмици с лекота се слушаше над Аксаково, но все пак и тогава времевите условия бяха много добри, каквито са и тези дни
БЕЗ РАДИО НЕ МОГА FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808 DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP TV: Leadstar D10
ShukiBG написа: ↑31 Окт 2022, 21:58
Скоро ще успееш да се насладиш и на звук на DAB+-a
Преди няколко седмици с лекота се слушаше над Аксаково, но все пак и тогава времевите условия бяха много добри, каквито са и тези дни
Улучил си момента. Да беше пуснал някой клип/снимка от приемите.
Sony XDR-P1. Телескопична антена. Пряка видимост към новата кула и към Буюк ада. Опит за прием в градината на Топ капъ и в района на Йеникапъ. На паркинг на магистралата над Силиври, където в края на Април имаше прием, сега няма никой. Т.е. предполагам и че предавателя до Муданя е изключен.
@az - Благодаря за полезната информация! Явно тестовете им продължават с големи прекъсвания. А дали изобщо не са се оказали...
Питах преди 10 дена дали излъчват от Анкара, но нямам отговор.
az написа: ↑14 Ное 2022, 16:53
В момента съм в Истанбул. DAB+ сигнал няма.
А би ли казал някакви Български радиа или тв приемат ли се тв е малко вероятно ама радио поне ?
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
Да питам има ли някйакъв шанс, дамахнат радио Веселина от 87.6 фм, и да стане някакво чудо да приемам пак там радио Шумен,едно време се приемаеше дори и на средни вълни ама сега..... не мога да разбевра с какво качество излъчват радио Шумен от сайта на БНР. Слуша се ама едно такова особенно мисля е не както трябва с малък битрейт. Писах им на фейсбук профила им , писах и на официален имейл който са дали за връзка но ни вопъл ни стон....от Шуменци.иначе редовно ги слушам онлайн и по сателита записвам,защото участвам в предаването денят на совите, това е единственото радио на което катго звъниш в 21.00 вечерта поздрава е добър ден сови хаха