Тук в Ямбол се хващат 2 регионални (Стара Загора и Бургас), и националните Хоризонт и Христо Ботев. Прави ми впечатление, че напоследък БНР Бургас е доста добре като музикален подбор

Ааа, да не съм чул критики. Вече седмичната слушаемост надхвърля цели 14 хиляди, което прави почти 1 процент от аудиторията в града.fan_radio написа:Много надежди възлагах на "младежката" програма Радио София, но докато стане такава, явно ще е за нечия друга младост, не и моята. Сега е слабо радио с някои откъслечни моменти на по-интересни сюжети и по съвременно звучащи водещи, но като цяло е все още слабо регионално столично радио, да не говорим за амбициите за национална младежка радиомрежа.
Ми, истината за Хоризонт е, че след великата чистка (да се слави името на гендира, да се почита во век и веков) се оказа, че "по-младите" от редакцията се интересуват по-малко от новите музикални течения и хитове от "по-старите". Затова си имаме едни 100k надолу в седмичните отчети спрямо преди 2 години и, естествено, под 1% младежка аудитория на Хоризонт. Имаше момент в края на 2010, когато общата седмична беше над млн. души, а 3 пъти повече млади хора бяха заклети фенове на някои от предаванията (голяма част от последните вече не са "между живите"). В БНР топ 20 новите предложения понякога надхвърлят година от премиерата си в онлайн платформите, сигурен съм, че много автори и изпълнители са извънредно мотивирани да правят нова продукция по този повод.20-годишен лаг на хитовете и вечно "неостаряващи" музикални редактори
пс: Ся да не ме изкарате от БНР, като пиша "имаме", просто си мисля, че БНР е за всички, въпреки че някои ръководства упорито се противят на тази формулировка.fan_radio написа:Най-накрая старите музикални редактори си отидоха... Тогава и слушателите на БНР вече ще са малцина.
Жалко.
Нямам подобни наблюдения, но щом казваш. Националното ни радио е дъното. Съществуването му е силно безсмислено.secet написа:Така е, но пък си има рейтинг - слуша се доста из Пловдив.
В този им вид са абсолютно безсмислени по добре да ги обединят в БНР3 и да има новини тип прозорец з всеки регион ,а отделните центрове да проивеждат обща програма на национано ниво ..BigBrother написа:Нямам подобни наблюдения, но щом казваш. Националното ни радио е дъното. Съществуването му е силно безсмислено.secet написа:Така е, но пък си има рейтинг - слуша се доста из Пловдив.