747, приемам принципно голяма част от изписаното от теб. Тук добавям, че явно ме бъркаш с някого, защото цитираните от тебе реплики, преписани на мен, не ми принадлежат. Няма значение. Отбелязвам само един факт, за да не "задълбаваме" излишно за другите четящи. Очакваме мнения и то тях, все още...
За близостта на София си прав, за сторитата е така, както казваш, дори и за факта, че хората от различните градове и села се интересуват повече от себе си, отколкото от всичко по- далечно. Нормално и естествено. И тук стигаме до факта, който исках да отбележа. Радиото излъчва програмата си нон стоп и няма слушател, който да я следи от - до! Може би затова не си обърнал внимание, че всяка събота сутрин има запазено място точно за такива истории с много гласове на хората от много много градове и села край Пловдив. Без ирония пеша, че там освен Каррово, Калофер, Девин, Храбрино и Цалапица се чуват и гласовете на хората например от Избегли, Югово, Мугла, Червен, Мостово и т.н вече от години. Когато имаме конкретен повод разказваме и други истории. Иначе в радиото, струва ми се, всичко е правено, а новостите обикновено са позабравен опит. Относно предавателите, не мрънкам, просто отбелязвам, че и хляба и ножа е в друг, а зетьошуробаджанащината и плача на рамената на "отговорните хора" не са примамлив модел за подражание. Въпрос на серозно отношение и в двете посоки е нещата да се случват за доброто на срушателите. Благодаря за диалога и желая искрено щастие и успех!