Радио 1 - Класическите хитове

Радиоразпръскване в България - за радиостанциите, мрежите, честотите, предавателите, водещите, музикалните редактори, сутрешните, следобедните блокове и други ефирни емоции
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3100
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Радио 1

Мнениеот Stani » 05 Дек 2020, 19:37

Такава му е концепцията на това радио :"Класическите хитове", въртят и някои евроденс хитове и песни от дискоерата, Бони М, Сиси Кеч и други, все парчета, които са се доказали във времето като хитови и се слушат.
Вярно, че плейлиста му е стара, но такъв му е слоганът и там където няма друга алтернатива се слуша, слушам го и аз понякога.
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 224
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Радио 1

Мнениеот Петър Томов » 07 Дек 2020, 19:27

А и нали в Левски има радиоточки? Пенсионерите слушат по тях съобщенията от града, коментарите по "Хоризонт" и така! Едва ли слушат друго, освен кабелното радио! А и който има мобилен телефон, съвременен, разбира, се, може да си слуша изтеглена музика оттам! А освен това има и румънски станции-един ден ако дойда на почивка в Левски, само тях ще слушам! Предполагам, че имат много хубава и различна музика! Повече нищо не мога да кажа, трябва да се убедя лично!
daniel359
100+
100+
Мнения: 142
Регистриран на: 18 Апр 2016, 12:51
Местоположение: Плевен

Re: Радио 1

Мнениеот daniel359 » 08 Дек 2020, 10:32

ShukiBG написа:по-развито, а доста по-качествените програми Вероника

Това се надявам да е някаква шега !!!
Виж @ShukiBG, моите уважения към теб, защото си наистина запален радио фен. Но все пак е хубаво да казваш, че например някое радио "на мен не ми харесва", а за друго друго, че "на мен ми харесва", а не да пишеш квалификации, кое е хубаво и кое не. Защото мога да ти кажа, че точно радиостанциите, които харесваш поне за мен са голяма порнография, а точно Вероника за мен е някаква гнусотия.
А иначе която и да е търговска музикална радиостанция да слушаш (била тя и чужда) в един момент установяваш, че това което си чул вчера го чуваш и днес.
Аватар
popovp
1000+
1000+
Мнения: 2177
Регистриран на: 29 Сеп 2011, 00:02
Местоположение: Варна

Re: Радио 1

Мнениеот popovp » 08 Дек 2020, 11:00

Вече и на сателита 1.9Е / 12207V 30000 заедно с БНР София и БГ Радио.
Аватар
ShukiBG
1000+
1000+
Мнения: 1237
Регистриран на: 21 Дек 2017, 09:35
Местоположение: Република България (Район - Североизточен)
CONTACT:

Re: Радио 1

Мнениеот ShukiBG » 08 Дек 2020, 11:57

daniel359 написа:
ShukiBG написа:по-развито, а доста по-качествените програми Вероника

а точно Вероника за мен е някаква гнусотия.

A защо, ли е така ? Вероника не върви добре конкретно последните години (oткакто българите взеха медийната група), не знам от Велико Търново, Плевен или от Русе (понеже си ни писал от Лясковец, Плевен...) беше, но заповядай в района Разград/Търговище да видиш какво е, във Велико Търново, Плевен и Русе има качествени програми, а ние в Разград/Търговище имаме трънки и за щастие Вероника пробива най-добре - Вероника от 2 септември до 2 ноември звуча уникално, звуча разнообразно - явно собствениците имат проблем с разнообразието :o Аз лично в Добруджа дори забравям за Вероника например (радио Добруджа там си е лидер). Както винаги българите успяха да прецакат положението, хубаво че Communicorp се задържаха най-много тук. Аз не разбирам как българите могат да почитат и да подкрепят радиостанциите с чужда музика, а с българска да ги плюят много здраво. Какви са тези българи, какъв е този народ, що за народ е това ? Добре, че на БГ изпълнителите им дойде догоре и се вдигнаха да искат във всяка БГ радиостанция да звучи най-малко 30-50% БГ музика - тогава ще видите как като нищо ще изчезнат прехвалените ви Енерджи и 1 - радиостанции с най-много 5-10% бг музика да станат 50%...
Фокус представяше България и българската история - не сте доволни, БГ Радио - творчески труп, Вероника - гнусотия, Веселина - все стара музика, никой не можа да ви угоди на вас - като знаете толкова вие създайте една успешна програма да видите, че не е лесна работа...
Жалко, Комюникорп си бяха супер, жалко че го осъзнах след като напуснаха България....

Радиостанциите, които харесвам пък са - Вероника, Фокус, Добруджа, Сити, Мая, Радио Велико Търново, Микс, Фолк, Ултра, Вега+, TheVoice, Витоша и др.
Какво пък им има на моите радиостанции, къде е ,,порнографията" (тук осъзнавам, че се връщаме към споровете в този форум, каквито имаше преди години) ? Единственото радио, с твоята ,,порнография" е радио Витоша и то май всеки петък е това :o , а не знам как смееш да наричаш Фокус - ,,порнография". Поручик успя да изгради уникална радиомрежа, много предавания свързани с България, много новини, много студиа/кореспонденти (за жалост сега наблюдаваме нейния разпад) - много е лесно да се прави такава обща характеристика, но инвестициите на Поручик нямат нищо общо с тези на 1, Енерджи, Витоша, Вероника и др.
По-скоро е интересно, как ти понасяш Радио 1 с тази банална и втръснала плейлиста, в която не влиза нова музика, за сметка на Вероника например ? - а чакай -> вие имате местна програма за Плевен, но като и тя си замине набързо като Енджой Шумен сам ще се убедиш, че това радио не струва (аз и един човек не видях в целия форум да е доволен от това ,,радио")...

ЕDIT:
Явно имаш някакви спомени с Радио 1 и ти е приятно да го слушаш (поне такова ми е впечатлението от твоите постове) -> всеки е свободен да слуша това, което иска. Сега всеки ще си защити програмта и според мен е безсмислено да спорим - ти харесваш 1, аз Вероника/Фокус - в крайна сметка и двете са си един компютър, за жалост Вероника се ограничава откъм покритие, но трябва да уточним нещо друго - плейлистата на Вероника е по-динамична от тази на 1 и ЗА МЕН Радио 1 не става за ежедневно слушане, но за по-запалените по него си е поносимо, както при мен е Вероника. Самия профил на Радио 1 не му позволява да пуска нова музика, но се правят някакви експерименти с него като се комбинира нова хитова музика, което на мен лично не ми е приятно и ме отблъсква. Нещото, което не е приятно за мен е, че вместо да се защитават радиостанциите с българска музика, се защитават тези с чужда,а ние в крайна сметка живеем в България...
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
viliqnko.petkov
500+
500+
Мнения: 778
Регистриран на: 22 Юли 2016, 09:38

Re: Радио 1

Мнениеот viliqnko.petkov » 08 Дек 2020, 13:14

Според мен не е добре Радио 1 да има местна програма за Плевен. Трябваше да е БНР, но вече четири години явно мълчат къде ще се намира новата регионална станция - дали ще е в Плеяен или в Търново. Можеше БНР Плевен да си върви в Плевен и Ловеч, а БНР В. Търново - в Търново и Габрово. Или едното радио да се излъчва в четирите области. Може и в Русе, макар да има БНР Шумен.
Трябва да има повече БГ музика по нашите радиостанции, трябва да има и специализирани, излъчващи наши песни като БГ Радио и чужди песни като Енерджи.
Всеки си избира какво да слуша, дали ще е българска, чужда, дали ще е рок, поп, рап, поп-фолк, денс или друг жанр, каквото иска да си слуша, не е много важен рейтингът...
Последна промяна 2 на viliqnko.petkov, променена общо 8 пъти
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3100
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Радио 1

Мнениеот Stani » 08 Дек 2020, 13:25

Според мен, няма как да се задължат станциите да излъчват българска музика, трябва да има специализирани такива, като BG Radio и такива излъчващи чужда музика като THE VOICE, Витоша и др. Лошото в случая е, че станциите излъчващи чужда музика са повече от тези с българска, като плейлистата им е сходна, тоест една песен се върти по няколко станции, а това се дължи на това, че се разчита на младата аудитория, която за съжаление слуша само западна музика, иначе всеки си има вкус, един слуша чалга, друг поп, трети евроденс, четвърти рок, пети народна, и за това трябва да има станции излъчващи музика във всеки от изброените жанрове, тук си казва думата и кризата и затова повечето станции са изкупени от големи радиогрупи, което пък е причина да няма разнообразие във ефира!
daniel359
100+
100+
Мнения: 142
Регистриран на: 18 Апр 2016, 12:51
Местоположение: Плевен

Re: Радио 1

Мнениеот daniel359 » 08 Дек 2020, 19:13

Радиостанция от тип classic hits може да звучи страхотно и много разнообразно, музика и песни колкото искаш има, но няма, кой да реди всеки ден плей листи, сигурно няма и пари за авторски права, да не говорим, че и джинглите на Радио 1 са супер изтъркани вече.
Фокус беше доста добре, новини, водещи, предавания, радио с патриотично звучене, което вместо с 50% българска музика да речем, пускаше незнайно откъде изкопани латино песенчици.
Аватар
ShukiBG
1000+
1000+
Мнения: 1237
Регистриран на: 21 Дек 2017, 09:35
Местоположение: Република България (Район - Североизточен)
CONTACT:

Re: Радио 1

Мнениеот ShukiBG » 08 Дек 2020, 21:06

Последните три мнения напълно обобщават трагичното положение с радиоефира на България. За жалост веригите обраха честотите и ние сме принудени да слушаме тяхната ,,постна продукция”. Наистина джинглите на Радио 1 са много втръснали, но може би за редовните му слушатели те все още не са - за мен например джинглите на Вероника не са ми втръснали, въпреки че и те не са били подновявани като на Радио 1. Дори и не им се учудвам на еднообразието - всички радиостанции на Фреш Медиа България, без съвместните проекти с РТЕ НЕТ - Нова нюз, Авторадио и май Енерджи, са с един и същ музикален редактор - представете си, как един човек може да отговаря за музиката по Радио 1, Вероника, Сити, 1 Рок, Нова и БГ Радио ? Всяка програма си има коренно различна музика - според мен това е причината за еднообразието в техния ефир (музикалния редактор няма как да смогне все да ни пуска най-добрата музика от всеки жанр, то доколкото виждам дори май муз. им редактор обича музиката, която върви по радио Сити, затова то е най-добре развито, предполагам че и други колеги мислите така). То не стига, че само едни новини има по Радио 1, Вероника, 1 Рок, че и музиката им е еднообразна - Сити пък да не го коментирам (чист компютър, който дори новини не пуска, но музиката според мен звучи добре). Например при Ултра има DJ-и и музиката наистина е разнообразна и програмата категорично се е доказала в своя жанр и е много приятна за слушане...
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3100
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Радио 1

Мнениеот Stani » 08 Дек 2020, 21:14

То това не са музикални редактори, а зареждачи на плей листи, зареждат компютъра и той върти едно и също докато някой не обнови листата.
Аватар
ShukiBG
1000+
1000+
Мнения: 1237
Регистриран на: 21 Дек 2017, 09:35
Местоположение: Република България (Район - Североизточен)
CONTACT:

Re: Радио 1

Мнениеот ShukiBG » 08 Дек 2020, 21:17

Stani написа:То това не са музикални редактори, а зареждачи на плей листи, зареждат компютъра и той върти едно и също докато някой не обнови листата.

Много ясно и точно обяснение на незавидното ни положение ! Явно трябва някакво национално обединение и всеки да се вдигне срещу това еднообразие и държавата да се намеси с нещо, ако е възможно (например да задължи всяко радио да има жив ефир и да сложи примерно най-малко 8-10 часа живо излъчване на ден + една песен да звучи 1 път на ден-два, което ще е уникално - както каза колегата daniel359, музика колкото искаш има), но това надали ще стане скоро - не ми се вярва точно по време или след вируса някой да се дигне срещу това, но може би вируса ще ни отвори очите защото сега радиото се слуша доста повече и на всеки като му втръсне, може да се случи нещо
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
Meloman № 1
500+
500+
Мнения: 584
Регистриран на: 17 Яну 2010, 15:42

Re: Радио 1

Мнениеот Meloman № 1 » 08 Дек 2020, 22:46

За незавидното положение питай онези многознайковци от преди десетина години по форумите, които го играеха много badass и се регистрираха само за да напишат "знам нещо от ама много сигурни източници, ама няма да ви кажа нито какво знам, нито откъде". Регистрираш се само за да напишеш... това? Ами, ок, на мен поне не ми пречи :D Не че и помага, в смисъл едно излишно усилие повече, което винаги може да бъде спестено :D Аз съм писал подобни неща на твоите, като ми погледнеш постовете. Някои колеги от регистрираните са си ги изтрили сами, гледам, че темите просто увисват заради това, но не е редно да се заключват за промени... Ако пишеш в някакъв форум 300 мнения и ги унищожиш след това - двоен труд, язък ти за писането, както се казва :D Аз няма да изтрия абсолютно нищо от моите си разсъждения тук и стоя зад думите си и днес, голяма част от това, което ти твърдиш, съвпада с моите представи за радио, но тук се намесва евтината тарикатщина - аз сега ще си сложа по 50 песни в категория и ще ги сменям на месеца веднъж, пък нали ще си се въртят парите от реклама, какво лошо... Радио не се слуша, ако не са хората в пенсионна възраст или около нея, на никого не му пука за ефира, защото това беше програмирано още преди години с появата на пасивното слушане - пускам, за да има нещо. И като се върнем на първото изречение, което написах - липсва и прозрачност. Кръгът се затваря и round and round we go (3 Doors Down)... Иначе, схемата на Радио 1 е елементарна, дори ако слушаш 2-3 часа, ще разбереш, че си има един изпълнител, който звучи с по едно парче на 60 мин - хващал съм Enrique Iglesias, Eros Ramazotti, Tina Turner точно така абсолютно всеки час от деня. Хубаво, че някой се усети - т. нар. "Минути за класика" бяха за възможно най-мейнстрийм заглавията, които дори едно време не бяха изцяло съставени от класическа музика. Сега поне тези джингли не служат за нищо - все едно си слушаш същия плейлист, поне няма някакви странни поредици... Изключително богат репертоар има това радио, но начинът, по който минава изключително малка част от него в ефир е сериозно отегчаващ. А пък и "Boy With Luv" и "Bad Guy" ми е любопитно дали ще минават след години в минутите за класика, за протокола да попитам :D
Петър Томов
100+
100+
Мнения: 224
Регистриран на: 10 Фев 2018, 10:59

Re: Радио 1

Мнениеот Петър Томов » 15 Дек 2020, 22:45

Минутите за класика не са това, което бяха, обаче заслуга за това има Радио Варна, тъй като малко преди 11.00 и 15.00 си има свои запазени минути и това е твърдо решено от ръководството-"Радио Варна-просто класика"! Оперите звучат точно толкова, колкото и по Радио 1, а там пускат вече стари песни! Просто има промяна!
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3100
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот Stani » 27 Фев 2021, 13:45

Реклама за приложение върви в RDS-ът на Радио 1 - Боровец.
Колеги, има ли промяна в радиотекстовете на предавателите на Радио 1 около вас?
Изображение
daniel359
100+
100+
Мнения: 142
Регистриран на: 18 Апр 2016, 12:51
Местоположение: Плевен

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот daniel359 » 28 Фев 2021, 11:17

За Плевен и Ябланица няма промяна. @ShukiBG ще ни каже за Разград и Русе. :D
Аватар
viliqnko.petkov
500+
500+
Мнения: 778
Регистриран на: 22 Юли 2016, 09:38

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот viliqnko.petkov » 28 Фев 2021, 12:02

В София радиотекстът показва сайта на радиото и телефона.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Stani
1000+
1000+
Мнения: 3100
Регистриран на: 07 Сеп 2013, 14:20
Местоположение: Самоков

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот Stani » 28 Фев 2021, 13:27

daniel359 написа:За Плевен и Ябланица няма промяна. @ShukiBG ще ни каже за Разград и Русе. :D

За Русе @yuliqn каза, че и там няма промяна!
Аватар
ShukiBG
1000+
1000+
Мнения: 1237
Регистриран на: 21 Дек 2017, 09:35
Местоположение: Република България (Район - Североизточен)
CONTACT:

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот ShukiBG » 28 Фев 2021, 14:43

daniel359 написа:@ShukiBG ще ни каже за Разград и Русе. :D

Еее, много си скромен (сигурно се учуди, защо досега и тук не съм се разписал, но сега ще разбереш) :D

Днес имах възможност и успях да проверя радиотекстовете (RDS-RT) на всички предаватели на Радио 1 в Североизточна България (без В. Търново). При предавателите на Радио 1 в Русе (88.9MHz), Разград (98.1MHz), Шумен (88.3MHz), Варна (93.8MHz), Балчик (92.3MHz) и Тервел (98.0MHz) - НЯМА ПРОМЯНА

Много ми се искаше да видя и един от предвателите на В. Търново/Г. Оряховица, но за жалост на пътя Разград-Шумен, нито имаше сигнал на 90.3, нито на 88.5, а Вероника 96.7 от В. Търново си излизаше напълно слушаемо :Happy

Колегите от Русе (@yuliqn, @lunar_light, @alex2510, @ruse05) да се оглеждат за радиотекстовете на Радио 1 (88.9МHz) и БГ Радио (97.4MHz) в град Русе. Това са единствените радиостанции от Фреш Медиа България, които са със скромни/неприемливи радиотекстове, а Енерджи и Вероника (след мое искане) имат нормални/приемливи радиотекстове. Интересно е, че преди в Русе всичките им радиостанции имаха страхотни подробни радиотекстове (Радио 1 също), а после изведнъж прецакаха всички - важното е, че Вероника си върна подробния радиотекст. Предполагам, че всичко го правят онлайн, все пак след мое искане за 2-3часа беше променен проблемния/грешен радиотекст на Радио Вероника 99.0 от Русе.

Предполагам промяната за Боровец/Самоков е направена петък, а събота и неделя не работят - затова ще изчакаме да видим дали ще има промяна и в други градове през седмицата (още утре), като например такъв радиотекст могат да сложат на предавателите на Авторадио, понеже то мистериозно няма никакви радиотекстове на предавателите си :D
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
lunar_light
100+
100+
Мнения: 434
Регистриран на: 23 Юни 2011, 10:59
Местоположение: Pyce

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот lunar_light » 01 Мар 2021, 23:53

От днес 1 март и на русенския предавател радио текста на Радио 1 също пише Radioplay.bg
Аватар
ShukiBG
1000+
1000+
Мнения: 1237
Регистриран на: 21 Дек 2017, 09:35
Местоположение: Република България (Район - Североизточен)
CONTACT:

Re: Радио 1 - Класическите хитове

Мнениеот ShukiBG » 02 Мар 2021, 00:06

lunar_light написа:От днес 1 март и на русенския предавател радио текста на Радио 1 също пише Radioplay.bg

Moжеш ли да уточниш точно, как е написан целия ? Прилича, ли на този на радио Вероника ? Включва, ли ,,Radio 1 - Ruse - tel. 052 302 371" ?
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 9 и 0 госта