Президентът на Републиката подписа указ за обнародване на За

Какво прави (и не прави) администрацията?
JimieSitu
Нов
Нов
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Май 2021, 17:43

Президентът на Републиката подписа указ за обнародване на За

Мнениеот JimieSitu » 15 Юли 2021, 19:40

Прави впечатление също, че с разпоредбата на § 77 от приетия закон се предоставя възможност на Комисията за регулиране на съобщенията да издава разрешения за аналогово наземно телевизионно разпръскване и да приеме правилата, по които те се издават. Президентът не е убеден в правилността на това решение на Народното събрание, защото така СЕМ няма да има възможност да контролира съдържанието на операторите, които ще излъчват въз основа на издаденото от КРС разрешение, тъй като контролът на лицензираните и регистрирани оператори е различен. Държавният глава смята, че този въпрос трябва да бъде уреден със закон.

Въпроси поражда и предвиденият параграф 5в - за отнемане на разрешението за ползване на аналогови честоти, когато те са необходими за реализиране на съответния етап от изграждането на цифрова електронна съобщителна мрежа. Според президента трябва да бъдат предвидении съответни законови механизми за гарантиране и защита правата на операторите в този случай.

Освен всичко друго, приетият закон представлява пореден опит за дистанциране на президентската институция от вземането на важни решения в областта на електронните съобщения, към които тя досега имаше отношение.showbox speed test

Назад към

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта