По-скоро Радосвет е искал да улучи с един куршум два заека - хем съкращава служителите на Сигнал + и си спестява разходи, хем си "измива" имиджа, като казва, че не притежава станции, излъчващи чалга (като се има предвид колко водещи на предавания хулеха именно този тип музика по Дарик).Meloman № 1 написа:Плейлистът със съвременна музика, заедно с джинглите, е обновяван редовно и звучи почти от една година на 90 MHz, а нито има водещи, нито пък новини. Явно са си запазили "изненадите" за рождения ден.
Радио Дарик 18
- UGLY_BOY
- 1000+

- Been thanked: 1 time
- Обратна връзка:
Re: Радио Дарик 18
- shoshko
- 1000+

- Been thanked: 5 times
Няма да има никакви изненади, това радио просто ме изумява - трагично тих звук, нямат нито сайт, нито фейсбук страница, нито някаква реклама или обратна връзка със слушателите ......
Да не говорим, че нямат интернет излъчване и че на стрийма в сайта върви Дарик Радио, а не Дарик 18 ... Но тук идва голямото НО
За разлика от всички останали станции, музикалната селекция е изключително добра, пък и на всичкото отгоре са много песните, които се излъчват единствено и само по Дарик 18.
Друго, което не ми харесва лично на мен са изключително старомодно звучащите сигнали .. е, от няколко дни има и нови джингли, но като цяло определено има какво да се желае !

- BigBrother
- 1000+

- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 58 times
Съгласен съм с горното мнение, иначе от малкото време в което съм слушал Дарик 18 ми направи доста добро впечатление музикалната селекция... Доста добре е 
- m3gab0y
- 1000+

- Обратна връзка:
Нека свършат преговорите и там и ще има стрийм и сайт и всичко необходимоshoshko написа:Няма да има никакви изненади, това радио просто ме изумява - трагично тих звук, нямат нито сайт, нито фейсбук страница, нито някаква реклама или обратна връзка със слушателите ......Да не говорим, че нямат интернет излъчване и че на стрийма в сайта върви Дарик Радио, а не Дарик 18 ... Но тук идва голямото НО
За разлика от всички останали станции, музикалната селекция е изключително добра, пък и на всичкото отгоре са много песните, които се излъчват единствено и само по Дарик 18.
Друго, което не ми харесва лично на мен са изключително старомодно звучащите сигнали .. е, от няколко дни има и нови джингли, но като цяло определено има какво да се желае !
FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
-
kikiface
- 500+

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
- Обратна връзка:
От както се появи това радио нищо не се променило, аз дори не го броя за радио и не го слушам. Съгласен съм с вашите мнения, винаги си казвам следната приказка: Повече популярност- повече известност.
София, жк Овча Купел 2, бл. 9. Тук е високо и чист въздух.
- UGLY_BOY
- 1000+

- Обратна връзка:
Не се учудвай. В момента целта на повечето собственици на радиостанции е не да правят радио, а да пълнят ефира с нещо си там, колкото да оправдаят едни средства, спечелени на други места и по други канали.shoshko написа:Няма да има никакви изненади, това радио просто ме изумява - трагично тих звук, нямат нито сайт, нито фейсбук страница, нито някаква реклама или обратна връзка със слушателите ......Да не говорим, че нямат интернет излъчване и че на стрийма в сайта върви Дарик Радио, а не Дарик 18 ... Но тук идва голямото НО
- chebaev
- 1000+

- Been thanked: 29 times
Нещо Дарик много ми паднаха в очите с това Дарик 18. По-добре да бяха си оставили май Сигнал +. То това Дарик 18 май няма нищо. Има ли някакви предавания, рубрики или е само музика все още?
-
sss_fff
- 100+

- Обратна връзка:
Наистина много по-добре беше със Сигнал +,малко ли CHR радиа има в София,че от доста време и Дарик 18...
XHDATA D808 Coming soon...
- UGLY_BOY
- 1000+

- Обратна връзка:
Е, аз вече ви казах каква според мен е била целта на Радосвет. Това е цел от типа с един куршум два заека. Хем си измиваш очите, като казваш, че не си собственик едновременно на сериозна медия (Дарик) и чалга радио (Сигнал+), хем си спестяваш пари, съкращавайки целия персонал на Сигнал+ и карайки човек от Дарик да ти реди плейлисти, колкото нещо да свири в ефир.sss_fff написа:Наистина много по-добре беше със Сигнал +,малко ли CHR радиа има в София,че от доста време и Дарик 18...
- chebaev
- 1000+

От цялата работа се заема една честота в София, която може да се използва много по-рационално. Сигурен съм, че има хора с идеи, които могат да направят нещо много по-яко от Дарик 18
- meloman
- 500+

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 31 times
Колега, СЕМ дава честотите, за които обявява конкурс, на монополистите, и това е често срещана тенденция в последните няколко години. Точно тук, в София, няма свестно радио сега, защото хората с премерени и добре структурирани идеи остават на заден планchebaev написа:От цялата работа се заема една честота в София, която може да се използва много по-рационално. Сигурен съм, че има хора с идеи, които могат да направят нещо много по-яко от Дарик 18
- chebaev
- 1000+

Ами така е, защото в България не се стимулират хората с идеи, а хората с връзки и пари
- UGLY_BOY
- 1000+

- Обратна връзка:
Не се стимулират хората с идеи, защото властта по презумпция се страхува от интелигентни хора, които могат да катапултират камъни в нейната укрепена крепост.chebaev написа:Ами така е, защото в България не се стимулират хората с идеи, а хората с връзки и пари
Може би трябва да приемем, че връзките и парите са нормална част от конкуренцията.
Ок, казвам го при вътрешен дискомфорт (т.е. и на мен не ми е приятен този факт). Реалността обаче е такава, че хората инвестират в контакти - поддържането им струва пари, време, компромиси и т.н. Някак се живее по-леко, когато приемете факта.
И обратно - вие също подавате ръка първо на приятел, нали? Има и други примери: Американският университет в Благоевград е = bTV; във властта постоянно се гонят випуски от английската гимназия в София и в Пловдив, напоследък се намеси и немската в Ловеч... и т.н.
Ако добавим и различни общества (масони, тамплиери, etc.) става още по-интересно. Може би знаете, че срещу известна такса добивате контакт с доста влиятелни личности.
Да добавим и парните бани
- отидете на баня в Кюстендил и ще се срещнете с областни управители, биг босове на фирми, мутри, банкери и вся остальная сволочь.
Нещо подобно има при момчетата, търсещи си гадже. Че кой избира гадже по акъл?
извинете за офтопика.
Ок, казвам го при вътрешен дискомфорт (т.е. и на мен не ми е приятен този факт). Реалността обаче е такава, че хората инвестират в контакти - поддържането им струва пари, време, компромиси и т.н. Някак се живее по-леко, когато приемете факта.
И обратно - вие също подавате ръка първо на приятел, нали? Има и други примери: Американският университет в Благоевград е = bTV; във властта постоянно се гонят випуски от английската гимназия в София и в Пловдив, напоследък се намеси и немската в Ловеч... и т.н.
Ако добавим и различни общества (масони, тамплиери, etc.) става още по-интересно. Може би знаете, че срещу известна такса добивате контакт с доста влиятелни личности.
Да добавим и парните бани
Нещо подобно има при момчетата, търсещи си гадже. Че кой избира гадже по акъл?
извинете за офтопика.
- UGLY_BOY
- 1000+

- Обратна връзка:
Тези връзкарства, за които говориш, Юнак, ги има и в развитите държави. Проблемът тук е манталитетът и интелектуалният капацитет на част от хората във властта, както и решенията, които взимат тези хора, което, като прибавим факта, че обществото никак не желае да ги проконтролира, не е много OK.
- shoshko
- 1000+

- Been thanked: 5 times
Нека върнем темата в началото на форума
Вярно ли е, че Дарик 18 ще преустанови излъчване и на негово място ще има друго ?

-
kikiface
- 500+

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
- Обратна връзка:
Ха-ха крайно време е май-май. От както го няма Сигнал+ всички чалгари слушат Веселина. Предлагам тази честота 90.0 Ако е възможно да се даде на БНР Благоевград, защото нямам какво да слушам по радиото. Ваши предложение ако имате пишете.
София, жк Овча Купел 2, бл. 9. Тук е високо и чист въздух.
-
lunar_light
- 100+

Ам според това тук явно машинациите с 90MHz продължават. 
А реално сега в София на 90 MHz какво се излъчва? Дарик18 или се препредава програмата на Дарик София? По интернет stream-а на 18 си върви Дарик София.
А реално сега в София на 90 MHz какво се излъчва? Дарик18 или се препредава програмата на Дарик София? По интернет stream-а на 18 си върви Дарик София.
- meloman
- 500+

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 31 times
На 90.0 MHz си върви "Дарик 18". Напоследък го слушам и в отчаянието си от другите радиостанции за съвременна музика наистина почна да ми харесва.
Програма явно няма да има. Нищо чудно някой олигарх или бизнесмен да купи на безценица програмата на тази честота.
- radiomanbg
- 1000+

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 199 times
Предлагам да почнат да излъчват дискотечното пенсионерско радио БНР Стара Загора, уникален формат за хора в напреднала възраст.kikiface написа:Ха-ха крайно време е май-май. От както го няма Сигнал+ всички чалгари слушат Веселина. Предлагам тази честота 90.0 Ако е възможно да се даде на БНР Благоевград, защото нямам какво да слушам по радиото. Ваши предложение ако имате пишете.