РАЗНИ (тема за разговори извън тематичния план на форума)

За Predavatel.com
Публикувай отговор
Аватар
LZ2GPB
1000+
1000+
Обратна връзка:

Re: РАЗНИ (тема за разговори извън тематичния план на форума

Мнение от LZ2GPB »

Не говоря за партии, вижте клипа.
Аватар
m3gab0y
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от m3gab0y »

coria,nadal_fan написа:Не говоря за партии, вижте клипа.
Повярвай ми, това далеч не е забранен клип. Ако беше забранен, нямаше да можеш да го гледаш във vbox та дори и в youtube ;)
UGLY_BOY е много прав в изказванията си.

А, иначе аз лично съм виждал как тези мургави "братя" стрелят по нас с бойни оръжия (говорим си за най-обикновенните пропаднали хора от гетата) и ... общо казано полицията ги подкрепи. Ако са достатъчно големи - ще те опяват, а ако са прекалено големи и опяването ще ти спестят... :Blink

Да не забравяме, че въпросните роми са една неразделна част от сивия сектор все пак. :Devil
FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
Аватар
LZ2GPB
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от LZ2GPB »

Пуснах го като поредно доказателство за безчинствата в България, последните няколко секунди от клипа нито са ми променили мнението за ВМРО, нито нищо. Ъгли, като сме патриархални наивници, дай идеи как да се оправи циганския проблем - масови убийства на цигани, лагери или еднакво прилагане на законите за всички? Как може да се постигне това?
Аватар
m3gab0y
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от m3gab0y »

Нека само кажем, че източника на проблема е един и същ в общия случай.

Това интересно управление от къде мислиш, че произлиза? ;) Мисля, че си достатъчно интелигентен да си отговориш сам.
FM-RX:
WiFi RX/TX:
Аватар
LZ2GPB
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от LZ2GPB »

Аз знам откъде произлиза. Просто питам Ъгли той какви идеи има за промяна на статуквото в България.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Been thanked: 1 time
Обратна връзка:

Мнение от UGLY_BOY »

coria,nadal_fan написа:Аз знам откъде произлиза. Просто питам Ъгли той какви идеи има за промяна на статуквото в България.
Аз може да имам идеи, но никой няма да ги приложи. Да променим ли? Ясно ти е, че ако аз и ти искаме да променим, ще сме като гласове в пустиня. Да си видял тук хората да си търсят правата и да организират масови протести като във Франция? Обществото ни може просто да бъде страхливо и да си наляга парцалите, вместо да поставя изисквания на управляващите и да ги проконтрила не просто чрез протести, а чрез тотално гражданско неподчинение, както се прави в цивилизованите и демократични страни. Там, като вдигнат олиото, след 30 минути пред парламетна се събират 300 000 човека. Като им вдигат цената на петрола, хората от рафинериите не отиват на работа, бензинаджиите отказват да отворят бензиностанциите си и т.н. Това е демокрация! Когато всеки от нас разбере, че за да работи пазарната икономика и ония господа в бялата сграда да имат пари, сме отговорни ние, защото ние сме производителите на блага, които обезпечават валутата на държавата, ще осъзнае, че ако протестира, както трябва, ония отгоре ще усетят, че сами си режат клона, на който стоят. Само дето, ако аз и ти излезем и изискаме да има равно прилагане на закона, никой няма да излезе с нас, а ако някой, все пак, излезе, ще се окаже, че протестът е манипулиран и зад организаторите му пак стоят "сиви" цели. А не дай си Боже да кажем, че няма да отидем на работа. Никой от колегите ни няма да ни последва и просто ще бъдем уволнени от работодателя си, след което той ще си намери друга овца, която да стриже. България няма да се оправи скоро, защото, за да постигнем това, което ти описах по-горе, манталитетът ни трябва да се промени. Но проблемът е, че никой процес в човешката история не протича революционно. Всички процеси протичат еволюционно, което ще рече, че ще ни трябват десетки години или може би век, за да се променим. А революциите, след които уж промяната идва, винаги са били манипулация, организирана от определен кръг хора с определени интереси.
Аватар
LZ2GPB
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от LZ2GPB »

А искаш ли да се промени? Някога излизал ли си на протест? Знаеш ли защо хората ги е страх? Защото живеем в държава, в която мутрите и полицейщината са на почит, а основната причина за проблемите в страната сме футболните фенове, понеже сме наркобосове, членове на организирани престъпни групи, убийци, хулигани. Ей това е проблема на държавата. Унищожете футболните агитки и крайните привърженици, смажете всички националисти и държавата ще се прероди. Национализмът вече не бил ценност, а границите в 21-ви век се претопявали, казваш ти? Да, в цивилизовани страни като Испания, Англия, Франция и Германия, национализмът не е нужен, но въпреки това го има, било то по спортни събития и т.н., национална гордост. Какво остава за България, подлагана всеки ден на цигански терор?
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от UGLY_BOY »

coria,nadal_fan написа:А искаш ли да се промени? Някога излизал ли си на протест? Знаеш ли защо хората ги е страх? Защото живеем в държава, в която мутрите и полицейщината са на почит, а основната причина за проблемите в страната сме футболните фенове, понеже сме наркобосове, членове на организирани престъпни групи, убийци, хулигани. Ей това е проблема на държавата. Унищожете футболните агитки и крайните привърженици, смажете всички националисти и държавата ще се прероди. Национализмът вече не бил ценност, а границите в 21-ви век се претопявали, казваш ти? Да, в цивилизовани страни като Испания, Англия, Франция и Германия, национализмът не е нужен, но въпреки това го има, било то по спортни събития и т.н., национална гордост. Какво остава за България, подлагана всеки ден на цигански терор?
Нямам какво да добавя. Иначе, да, излизал съм на протест. На най-големия протест, на който излязох през 2009-а пред НС, след като в Студентски град убиха едно момче, ме изгониха жандармеристи, защото някой беше подкупил любимите ти футболнин фенове да саботират протеста. И ти като излезеш на протест, ще дойде бате ти Бойко и ще даде по 300 лева на любимите ти агитки, за да осерат всичко. Кой ти отказва такива пари, припечелни за два кирливи часа?
Аватар
LZ2GPB
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от LZ2GPB »

Да, в действителност футболните агитки могат да бъдат много добро оръжие на политиците и не го отричам, примери за това в България има много. Но всичките проблеми в нашата агитка, обвиненията на наши членове за разпространения на наркотици, полицейския произвол на футболни срещи и забраните за посещаване на мачове на членове на синята агитка бяха в следствие от отказа на част от синята агитка да участва и опорочи споменатия от теб протест, както и от това: http://www.youtube.com/watch?v=fG_FnX4xfpQ Явно на Бойко му влезе надълбоко това "Бойко-курво!" и реши да си го върне по най-мутренския начин. Да не говорим, че напълно се е самозабравил и обижда свои колеги от опозицията, журналисти, които му задават неудобни въпроси и т.н. Докато ни управлява прост пожарникар, нищо добро не ни чака.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от UGLY_BOY »

Докато позволяваме властта да е в такива, които не желаят промяна, нищо няма да се промени. Там е работата, че няма политическа алтернатива и няма такива властимащи, които да желаят промяна. И като добавим факта, че не ни управлява Народното събрание, а МВР и че играчите от МВР и бившите служби са в перманентна сянка, но и перманентно са в управлението, ти става ясно всичко.
Аватар
misho36
500+
500+

Мнение от misho36 »

UGLY_BOY написа:Докато позволяваме властта да е в такива, които не желаят промяна, нищо няма да се промени. Там е работата, че няма политическа алтернатива и няма такива властимащи, които да желаят промяна. И като добавим факта, че не ни управлява Народното събрание, а МВР и че играчите от МВР и бившите служби са в перманентна сянка, но и перманентно са в управлението, ти става ясно всичко.
Един въпрос от мен,че се заинтересувах от темата.Гласуваш ли на избори или не?Ако не го правиш нали знаеш,че всички,които не са гласували ги прибавят към партиите,които най-малко харесваме.
Аватар
m3gab0y
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от m3gab0y »

А ти нали знаеш реалния ефект от гласуването от последните избори насам? Реално гласа ти отива точно там, където най-малко желаеш така или иначе ;)
FM-RX:
WiFi RX/TX:
Аватар
Аспарух
100+
100+

Мнение от Аспарух »

Еми, не винаги, Ако гласуваме всички, може и 60-70-80% - подобно манипулиране не може да се случи.
Аватар
UGLY_BOY
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от UGLY_BOY »

misho36 написа:Един въпрос от мен,че се заинтересувах от темата.Гласуваш ли на избори или не?Ако не го правиш нали знаеш,че всички,които не са гласували ги прибавят към партиите,които най-малко харесваме.
Гласувах през 2009-а и съжалявам. Уверявам те, че няма партии, които харесваш, и такива, които не харесваш. Такива е имало само в зората на демокрацията. Сега има само една партия. За когото и да гласуваш, целите и приоритетите са едни и същи. Тук нямаме реална политическа алтернатива. Няма реална опозиция, за която да гласуваш, ако не ти харесва партията, която те е управлявала през последните 5 години, защото няма политически партии, които да има строго леви, строго десни или строго центристки идеи, за да знаеш, че като не ти харесва това, ще опиташ онова (най-елементарно казано). Борбата в момента е кой да узурпира властта. Стремежите на всички са едни и същи, просто се мразят помежду си на принципа: "Защо е той на власт, а не аз". Как мога да гласувам в държава, в която за 23 години се изредиха всякакви партии и нито една от тях не изгради свястна и кадърна макроикономическа рамка? За толкова години ние не успяхме да изградим работеща пазарна икономика, а при наличие на капитализъм, тя движи всичко - не само производството, а и културата, и образованието, и здравеопазването. И ето, понеже в хазната пак няма пари, ни манипулират, че увеличават минималната работна заплата, а де факто, ако работиш в държавна институция, не увеличават бюджета на институцията, а задължават ръководителя ? да плаща по-големи заплати, което на практика означава, че не се дават повече пари, а изкуствено се генерират приходи от данъци. А тези данъци са необходими, защото никой не иска да признае, че приходите в държавата са малко понеже икономиката ни не работи и се задава (ако вече и няма) инфлация. И като добавим факта, че производителите в България изнасят националния ни капитал (политика на протекционизъм тук май е имало само по времето на Стамболов), както и факта, че сме във валутен борд и девалвацията на нашата валута влияе зле и на еврото заради фиксирания курс, картинката става много розова. Очаквам в близките десетилетия ЕК да ни го нахака.
Аватар
LZ2GPB
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от LZ2GPB »

Как ако няма, се задава инфлация? Инфлацията е факт от доста време насам, всичко поскъпва, само развлеченията поевтинявали и с това ми излизат вече не знам за кой път - храни, ток, горива, вода - всичко поскъпва. И караме на светнати фарове целодневно. В другите европейски страни така ли е? Питам, за да се информирам.
Аватар
m3gab0y
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от m3gab0y »

coria,nadal_fan написа:Инфлацията е факт от доста време насам, всичко поскъпва, само развлеченията поевтинявали и с това ми излизат вече не знам за кой път - храни, ток, горива, вода - всичко поскъпва. И караме на светнати фарове целодневно. В другите европейски страни така ли е? Питам, за да се информирам.
Да, в повечето европейски страни е така. Виж, това с фаровете е факт в страни като Ирландия и северните части на острова да кажем.
Но на острова да кажем, или Франция например - скачат и заплатите, а ако това не стане, или не е задоволително, хората протестират (културно) и общо казано се постига един консенсус и се поддържа минимално приемлив баланс.

Но пък и в европейските страни проблема не им е минималната работна заплата. По-скоро се занимават със щатите и близкия изток като от време на време коментират и руснаците.
Точно ти, coria, имаш възможноста сам да се увериш в това, като погледаш малко телевизия, най-вече новините на подходящите канали ;) Ти все пак имаш златната възможност да ги гледаш, докато болшинството - нямат.
FM-RX:
WiFi RX/TX:
Аватар
chebaev
1000+
1000+
Been thanked: 30 times

Мнение от chebaev »

Здравейте на всички!

Искам да ви помоля за нещо. Участвам в конкурса на радио Power FM за водещ на сутрешния им блок и имам нужда от подкрепа, чрез безплатно гласуване в интернет. Ще съм ви много благодарен ако могнете с някой друг глас. Това можете да го направите от този адрес - http://powerfm.bg/oneofus.php

Благодаря ви предварително.
Аватар
chebaev
1000+
1000+
Been thanked: 30 times

Мнение от chebaev »

Благодаря ти coria,nadal_fan
Публикувай отговор