Мда, разлика правя.newto написа: Ти сериозно ли? Правиш ли разлика между канал БНТ1 и БНТ HD? Не се заяждам , но първо помисли кой канал имат и кабеларките и чак тогава пиши. Наполовина си прав. В действителност има както канал БНТ HD, така и БНТ 1 HD, но само първия от изброените излъчва реална HD програма. Вторият е просто ъпскейл на БНТ1 SD.
И както забелязваш питането на manechi е
Ако БНТ продължи да си излъчва БНТ 1 HD като си плейва SD и го конвертира в HD ще се си гледаме същото, както и досега.manechi написа:Вярно ли е , че БНТ1 преминава в HD от 20 декември ?
Ето какво излъчват кабеларките и ефира:
Не те чувам, но те виждам с HD-качествоmanechi написа:Ало, Radio-то , БНТ 1 и HD ?! Как ме чуваш, приемам ? За това гледаме имитация на HD канали в България - защото масата народ си няма и понятие от висока резолюция ! Както и да е, важното е, че Radio-to си гледа БНТ 1 с резолюция 1080р !!!
За имитацията не съм виновен аз и не ми вменявай тази вина!
По скоро кажи какво мислиш върху доводите ми, че отговора на твоя пръв въпрос е не, сподели защо според теб това ще се случи и ще отпаднат ХХХХХХ броя зрители на БНТ 1 и защо преди празниците? Ако се върнете назад в тази същата тема ще прочетете постинги, който казват, че на едикой си роднина му дали от магазина SD-приемник и че при сканиране не се показват HD-тата. И това не е единичен случай.