Радио CITY - Хитове до скъсване

Всичко за българските радиостанции - УКВ честоти и покритие, водещи и музикални редактори, сутрешни, следобедни блокове и нощни блокове и други ефирни емоции
Публикувай отговор
Студио UQ
500+
500+
Has thanked: 17 times
Been thanked: 83 times

Re: Радио CITY - Хитове до скъсване

Мнение от Студио UQ »

Предавателят на Бобошево 106.2 МХц се чува чак край София по Витоша!

А кюстендилската честота 88.5 МХц е слаба, и сигурно не се чува извън града. Сигурно нещо като Ловеч на 87.6 МХц.
Аватар
Stani
1000+
1000+
Has thanked: 240 times
Been thanked: 187 times

Мнение от Stani »

Студио UQ написа: ↑26 Дек 2022, 15:09 А кюстендилската честота 88.5 МХц е слаба, и сигурно не се чува извън града.
Навремето тази честота се чуваше в Самоков, на нея се излъчваше единственото местно кюстендилско радио "Осогово" по което вечер имаше поздравителен концерт с поп фолк музика, сръбско, гръцко и др.
Студио UQ
500+
500+

Мнение от Студио UQ »

А сега най-много да чуеш БОЕ от София - 88.4 МХц - сградата на "Енергопроект".

Радио Браво от Стари Лозя, Куманово е на 88.5 МХц.

А кюстендилският предавател е на керемидите на къща :o
Не знаех, че КРС разрешава такива полу-пиратски способи за ретранслиране на радиопрограми!

Изображение
https://www.predavatel.com/bg/2/kyustendil#katranlia
tekotien
1000+
1000+
Has thanked: 152 times
Been thanked: 71 times

Мнение от tekotien »

В последно време не само радио Сити ами и фреш и кво ли не не са хитове до скъсване , по-скоро са хитове до втръсване и писване , през 30 минути едни и същи песни , аз се чудя тон режисьора и музикалния редактор и който там ги пускат как не им писва с дни месеци на ред едни и същи песни....,аз нямам претенции какво да пуска едно радио не говоря да е чалга класика или диско ама да не се повтарят , то направо се чудя има ли комися защита на тв зрителя и радио слушателя ? да ни защитава от музикален тормоз.
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
Аватар
jorko
1000+
1000+
Has thanked: 31 times
Been thanked: 24 times

Мнение от jorko »

Отдавна започнах да се чудя как все още има хора в този форум, които да не разбират от формати..

Contemporary Hit Radio (CHR) е формат, който се фокусира основно върху най-новата музика и най-големите в момента хитове и се води още като Топ 40. Навсякъде по целия свят го има този формат, не знам какво си мислите.. Ако Сити или Фреш твърдите, че "повтарят песните", то погледнете британското Capital FM, където най-високата power ротация е 1,5h и за този формат пак е що годе нормално.

Едно е на човек да не му харесва това, но е друго вече да си мисли, че това нещо не е нормално при положение, че НАВСЯКЪДЕ по целия свят го има този CHR формат. :) Особено пък цяла комисия за защита от музикален тормоз да се призовава, брех.. :D
Аватар
Stani
1000+
1000+
Has thanked: 240 times
Been thanked: 187 times

Мнение от Stani »

Студио UQ написа: ↑26 Дек 2022, 23:56 А сега най-много да чуеш БОЕ от София - 88.4 МХц - сградата на "Енергопроект".

Радио Браво от Стари Лозя, Куманово е на 88.5 МХц.

А кюстендилският предавател е на керемидите на къща :o
Не знаех, че КРС разрешава такива полу-пиратски способи за ретранслиране на радиопрограми!

Изображение
https://www.predavatel.com/bg/2/kyustendil#katranlia
БОЕ от София не се лови, а кюстендилският е възможно още да се приема на определени локации, относно това, че предавателя е на къща, няма нищо нередно, щом има лицензия и е одобрена точката за излъчване от съответните органи.
Студио UQ
500+
500+

Мнение от Студио UQ »

tekotien написа: ↑27 Дек 2022, 02:35 В последно време не само радио Сити ами и фреш и кво ли не не са хитове до скъсване , по-скоро са хитове до втръсване и писване , през 30 минути едни и същи песни , аз се чудя тон режисьора и музикалния редактор и който там ги пускат как не им писва с дни месеци на ред едни и същи песни....,аз нямам претенции какво да пуска едно радио не говоря да е чалга класика или диско ама да не се повтарят , то направо се чудя има ли комися защита на тв зрителя и радио слушателя ? да ни защитава от музикален тормоз.

Пиши жалба/оплакване до съвета за електронни медии СЕМ - [email protected] https://www.cem.bg/infobg/69 за да им направят проверка.

jorko написа: ↑27 Дек 2022, 07:40 Отдавна започнах да се чудя как все още има хора в този форум, които да не разбират от формати..

Contemporary Hit Radio (CHR) е формат, който се фокусира основно върху най-новата музика и най-големите в момента хитове и се води още като Топ 40. Навсякъде по целия свят го има този формат, не знам какво си мислите.. Ако Сити или Фреш твърдите, че "повтарят песните", то погледнете британското Capital FM, където най-високата power ротация е 1,5h и за този формат пак е що годе нормално.

Едно е на човек да не му харесва това, но е друго вече да си мисли, че това нещо не е нормално при положение, че НАВСЯКЪДЕ по целия свят го има този CHR формат. :) Особено пък цяла комисия за защита от музикален тормоз да се призовава, брех.. :D

Значи нарушават формата си - щом излъчват чисто Energy-ийски хитове от 90те, например DJ Bobo.

Stani написа: ↑27 Дек 2022, 11:22БОЕ от София не се лови

Опитай с външна антена и хубаво оборудване, не с телефон.
Аватар
jorko
1000+
1000+

Мнение от jorko »

Студио UQ написа: ↑27 Дек 2022, 13:04 Значи нарушават формата си - щом излъчват чисто Energy-ийски хитове от 90те, например DJ Bobo.
И къде видяхте DJ Bobo по Сити или изобщо парчета от 90-те?? Единственото изключение и по-така наистина старо парче за формата си е "All I Want For Christmas Is You" и то скоро след празниците ще отпадне. Макар, че за него съм съгласен, че няма много място там.

Не знам какво толкова сте се фокусирали върху Сити, при положение, че има радия като радио 1 и Веселина, които вече наистина не спазват своя даден формат, покрай което са и малоумна манджа с грозде..
sewer
100+
100+
Been thanked: 11 times

Мнение от sewer »

jorko написа: ↑27 Дек 2022, 13:43
Студио UQ написа: ↑27 Дек 2022, 13:04 Значи нарушават формата си - щом излъчват чисто Energy-ийски хитове от 90те, например DJ Bobo.
И къде видяхте DJ Bobo по Сити или изобщо парчета от 90-те?? Единственото изключение и по-така наистина старо парче за формата си е "All I Want For Christmas Is You" и то скоро след празниците ще отпадне. Макар, че за него съм съгласен, че няма много място там.

Не знам какво толкова сте се фокусирали върху Сити, при положение, че има радия като радио 1 и Веселина, които вече наистина не спазват своя даден формат, покрай което са и малоумна манджа с грозде..
Какво точно искаш да кажеш с това,че Радио 1 и Веселина са станали манджа с грозде? Веселина винаги са пускали смесица от чалга и поп музика. За радио 1 не виждам да са се променили - едни и същи песни всеки ден.
Аватар
jorko
1000+
1000+

Мнение от jorko »

sewer написа: ↑27 Дек 2022, 14:00 Какво точно искаш да кажеш с това,че Радио 1 и Веселина са станали манджа с грозде? Веселина винаги са пускали смесица от чалга и поп музика. За радио 1 не виждам да са се променили - едни и същи песни всеки ден.
Веселина от 6-7 години насам започнаха да излъчват и поп музика, допреди това бяха само поп-фолк. Но с това да смесват така е абсолютна манджа с грозде за мен. Изпълнители като David Guetta, Tiesto, Ava Max, Alok нямат грам място там. Радио 1 преди година-две може би беше по-зле от сега, когато се появяваха и неща като BTS и Billie Eilish до слогана "Класическите хитове".. :D Сега най-големия негов проблем по-скоро е еднообразието, макар и тук таме пак нещо по-ново да цъфне в техния плейлист.
elman22
1000+
1000+
Has thanked: 342 times
Been thanked: 122 times

Мнение от elman22 »

jorko написа: ↑27 Дек 2022, 13:43 И къде видяхте DJ Bobo по Сити или изобщо парчета от 90-те?? Единственото изключение и по-така наистина старо парче за формата си е "All I Want For Christmas Is You" и то скоро след празниците ще отпадне. Макар, че за него съм съгласен, че няма много място там.
По Сити наистина не се пускат стари песни от 90-те, но по The Voice се пускат, което според мен не е адекватно за формата, но да не се отклонявам от темата ;) . Мисля,че най-старата песен по Сити е от 2002.
Аватар
jorko
1000+
1000+

Мнение от jorko »

elman22 написа: ↑27 Дек 2022, 17:43 По Сити наистина не се пускат стари песни от 90-те, но по The Voice се пускат, което според мен не е адекватно за формата, но да не се отклонявам от темата . Мисля,че най-старата песен по Сити е от 2002.
Даже и от 2002 не е всъщност, понеже по-старо от 2006-2007 там не са пускали от сигурно вече близо 10 години. Разбира се, ако не броим сега гореспоменатото парче на Mariah Carey. :D
Студио UQ
500+
500+

Мнение от Студио UQ »

2002 и 2006-2007 г. e старо за CHR.
Вчера по Сити ТВ даваха DJ Bobo - Somebody Dance With Me, не мога да посоча точен час.

В инфото на програмата на радиото, има ред "и от последните години".
Така че съвсем официално можете да си скъсате етикета CHR.
elman22
1000+
1000+
Has thanked: 342 times
Been thanked: 122 times

Мнение от elman22 »

Преди 1-2 години мисля,че чух Love don't let me go от 2002, но не съм сигурен дали още я пускат.
Аватар
jorko
1000+
1000+

Мнение от jorko »

Студио UQ написа: ↑27 Дек 2022, 18:37 2002 и 2006-2007 г. e старо за CHR.
Така е, само дето казах, че по-стари от 2006-2007 не са се пускали в ефир от близо 10 години, а реално и от двете споменати години вече също отдавна не са се пускали парчета. В момента специфично, (ако не броим коледните парчета) най-старата година в ефир си е даже 2017. Плейлистата я има в onlineradiobox сайта за тези, които наистина се интересуват какво върви там. :) А относно надписа "и от последните години", той така писан може да значи и 5-6 години, не 15-20.. :D

Относно Сити ТВ дори не ме карайте да започвам... Първо, че това е тема за РАДИО Сити, не Сити ТВ и да съм честен плейлистите на Радио Сити и Сити ТВ са толкова различни, че между тях сигурно има ден и нощ разлика. :D По Сити ТВ има доста повече балканско от радиото, а предимно вечер и точно парчета от 90-те. И плейлистата на радиото всъщност е точно пример за спазен зададен формат, а тази на телевизията е най-меко казано разхвърлена. :D Сити ТВ отдавна не ми и харесва на мен, но това си е лично мое мнение вече. Да не засегна пак някой тук.. :D А етикета CHR първо го научете какво означава, пък после който иска да го къса. :D

Относно "Love Don't Let Me Go", нея последно съм я чувал чак през 2009. Хмм.. :-\
secet
100+
100+
Been thanked: 47 times

Мнение от secet »

Леле леле, какви коментари, какво нещо, всеки станал специалист по радио формати и дава акъл какво може да се излъчва, какво не... :D Всъщност ако погледнете плейлистите на някои от чуждестранните CHR станции е нормално да пускат понякога песни от преди 10-15 и дори повече години, естествено със мярка, примерно по 2-3 на час. Аз не виждам какъв е проблема. И това със повтаряемостта също е нормално.
Конкретно за радио Сити преди около 2 години пускаха доста музика от преди 10-на години и честно казано на мен ми харесваше доста повече тогава, звучеше ми по-разнообразно. Въртяха се доста класики които са се звучали много в ефира на радиото преди години и са били големи хитове за времето си. Сега се въртят почти изцяло актуалните хитове, и точно за това и не го слушам много, звучи ми доста постно някак си, еднообразно, но всеки си има вкус. Но е хубава идея според мен че предвид периода пускат коледни песни, тъкмо с това се различават от останалите радиа във формата.
Аватар
meloman No 1
100+
100+
Has thanked: 22 times
Been thanked: 82 times

Мнение от meloman No 1 »

secet написа: ↑27 Дек 2022, 21:31 преди около 2 години пускаха доста музика от преди 10-на години и честно казано на мен ми харесваше доста повече тогава, звучеше ми по-разнообразно
Идеята обаче не е да звучи разнообразно. Аз съм свидетел как номер едно по еърплей през 2011, All My People на Sasha Lopez, хората го помнеха точно година. Тогава, например през 2012 като предложих това за класика или Ether Party, и отговорът беше "ами то е въртяно скоро". Само че животът на такива еднодневни хитчета приключи доста бързо, още през 2013, и ако днес по някое радио се пусне това, народът ще счупи Shazam от търсене, щото информацията е много и лесно отлита. В момента песните, които най-младата целева аудитория на Сити би слушала, са точно 15, не повече, защото интересът към музиката като отделни аудиозаписи не е толкова голям, трябва да са част от видео. Не малка част са стари песни, някои и от 80-те насам, но затова има Енерджи и в този случай заради носталгията "едно време беше по-хубаво" CHR форматът такъв, какъвто беше тогава, увисва. На запад в момента типичен CHR няма поради бизнес причини, България е едно от малкото места, където все още форматът е запазен в предходния му вид. В Румъния, Гърция или Турция, CHR не съществува, само "на хартия" е, има описание "хит формат" и толкова.
Студио UQ
500+
500+

Мнение от Студио UQ »

Energy има най-силната плейлиста, докато Витоша е точно това - смес между CHR и VH-1 (Hot AC?) примерно, което беше като ТВ канал неотдавна.
Предполагам, че Сити (MTV Hits и MTV Live HD) в момента залага на уникалността, за да не звучи баш същото или на 80-90% припокриване с Фреш, Дъ Воис, N-Joy и т.н.
secet
100+
100+
Been thanked: 47 times

Мнение от secet »

Радио Витоша на мен лично най-много ми допада в момента, именно защото въртят нови хитове в комбинация със по-стари хитове, включително такива от периода 2000-2010 година, които не вървят никъде другаде. Но то е със такъв формат. Що се отнася до CHR-ите, във България има три такива от големите вериги, Сити, Фреш и The Voice. Но всяко от тях е различно от другите - всеки музикален редактор си има свой подход.
Преди около 2 години по радио Сити се въртяха много песни като например Flo Rida - Right Round, Iyaz - Replay и други подобни. Това са песни които са се въртяли много по радиото преди и са били големи хитове в определен период. За слушателите на радио Сити аз не мисля че пускането на такива песни е проблем, дори напротив. В крайна сметка такъв тип радиа звучат основно като фон. Песните са си във стила на радиото все пак, дори на един тийнейдър според мен биха му допаднали, дори ще му бъде интересно да чуе хитове от преди години, които са в същия стил, а не само актуалните които така или иначе звучат от всякъде. За CHR радиата, има си ги навсякъде и навсякъде са на челни позиции по рейтинг. Ето например в съседна Румъния - двете най-слушани радиа там са Radio ZU и Kiss FM, които са CHR радиа. Другите хит радиа като Virgin Radio и Pro FM също са на много добри позиции. Подобно е положението и във повечето държави. Дали се вписват напълно във CHR формата - вероятно не. Пускат доста и по-стари песни, но явно така им харесва на хората. В крайна сметка идеята според мен не е да се робува стриктно на определен формат, а да се задоволява слушателят на съответното радио. Масовият слушател въобще не се и замисля и дори не знае какъв формат е радиото което слуша и грам не го интересува - той просто си пуска определено радио, което е най-често е свикнал да си слуша и очаква да чуе музиката, която му харесва - това е.
Ето тук може да видите рейтингите на радиата в Румъния. https://www.paginademedia.ro/audiente-r ... l-20851674
И между другото вижте плейлистите на румънските хитови радиостанции - има ги и тях в onlineradiobox. Ами какво да ви кажа - мисля че нашите са много по-добри. Колкото и българите все да си мислим, че все нашето е най-зле. Ама не мисля че в този случай е така.
Аватар
jorko
1000+
1000+

Мнение от jorko »

Стриймовете на радията на Радиоплей Медия отново не работят днес от няколко часа насам, като поне извън RadioPlay приложението ги няма! :-\
Публикувай отговор