НОВИ радиоКОНКУРСИ
Re: НОВИ радиоКОНКУРСИ
Каква е тази идиотщина още да се обявяват конкурси за аналогов FM? В някои страни вече закриват ФМ, а тука още си играеме на шикалки...
- BestRadio
- 1000+
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 48 times
- Обратна връзка:
Конкурсът за гр. Ловеч ще бъде за честота 105.9 FM със специализиран профил - от 20 до 45 г.
- PatrioT
- 500+
- Been thanked: 2 times
- BestRadio
- 1000+
- Обратна връзка:
Предвид определения програмен профил и слабото участие, сведено до големите вериги възможните кандидати са: Радио Витоша, Радио Energy, Радио Веселина и Радио Fresh!.
-
- 100+
- Been thanked: 6 times
Радио Веселина е с Политематичен, формат Ethno Pop Music. Радио Фреш е със Специализиран, за аудитория до 30 години.
Така остават Вероника, Витоша, Енерджи или някой друг, на радио Дъ Войс не знам профила.
-
- 1000+
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 76 times
- Обратна връзка:
Дъ Войс е с профил до 30 години, подобно на Сити
За Ловеч добра опция би била стартиране на Вероника, която с този профил 20-45 се препокриват с Енерджи, защото например в Ловеч нямат радио за фолк музика. За жалост обаче - тези на конкурса ще бутнат Енерджи, защото района им се пада дупка, а Ловеч е близо до главния път София-Варна. Витоша също е опция, за връзка с предавателя в Севлиево.

За Ловеч добра опция би била стартиране на Вероника, която с този профил 20-45 се препокриват с Енерджи, защото например в Ловеч нямат радио за фолк музика. За жалост обаче - тези на конкурса ще бутнат Енерджи, защото района им се пада дупка, а Ловеч е близо до главния път София-Варна. Витоша също е опция, за връзка с предавателя в Севлиево.

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

- MCKristiyanPro
- 1000+
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 14 times
Надявам се да тръгне Вероника, защо според мен Енерджи ще се конкурира много със Зетра и Сити, а Витошата освен, че тя ще се конкурира със Зетра и Сити, ще е по-добре да направят по-добър предавателя в Севлиево, защото има по-трагично покритие от радиата в Троян.ShukiBG написа: ↑15 Фев 2023, 09:21 Дъ Войс е с профил до 30 години, подобно на Сити![]()
Радио ДИНАМИКО // Radio DYNAMICO - Музика от бъдещето! 

-
- 100+
- Been thanked: 6 times
Според мен конкурса е обявен за да тръгне радио с чалга - мился,че това ще е Вероника. Странно,че не е нагласен конкурса за Веселина. Предполагам знаете,че в момента когато се обявява конкурс той е за определено радио.
Иначе тръгне ли радио с чалга в Ловеч, другите загиват - никой няма да ги слуша.
Иначе тръгне ли радио с чалга в Ловеч, другите загиват - никой няма да ги слуша.
-
- 1000+
- Обратна връзка:
Възможно е да са открили конкурса от страна на Енерджи, защото е радиостанция с повече опит в развитието на мрежа, нещо което липсва при Вероника. Но каква е логиката - става въпрос за една и съща медийна група!!
Най-добрият случай ще е да стартира Вероника, но аз по-скоро си мисля, че тази медийна група и този път ще ни разочарова, навирайки в конкурса Енерджи. В случая конкурсът беше открит от Енерджи с профил 20-45 и съответно конкурсът за честотата е за същия профил - от СЕМ не са си играли на тото какъв профил да изберат, за да набутат някое си радио…
А тези от околностите на Ловеч какво можете да кажете за честота 105.9MHz за Ловеч? Излъчването на Фреш от Тетевен на 105.8 би ли било пречка? Отпреди години имам спомен, че става въпрос за слабо и скромно излъчване там, но кой знае - на някои височини нагоре от Ловеч, най-вече на запад може ли да е проблем?
Най-добрият случай ще е да стартира Вероника, но аз по-скоро си мисля, че тази медийна група и този път ще ни разочарова, навирайки в конкурса Енерджи. В случая конкурсът беше открит от Енерджи с профил 20-45 и съответно конкурсът за честотата е за същия профил - от СЕМ не са си играли на тото какъв профил да изберат, за да набутат някое си радио…
А тези от околностите на Ловеч какво можете да кажете за честота 105.9MHz за Ловеч? Излъчването на Фреш от Тетевен на 105.8 би ли било пречка? Отпреди години имам спомен, че става въпрос за слабо и скромно излъчване там, но кой знае - на някои височини нагоре от Ловеч, най-вече на запад може ли да е проблем?
Може ли само да поясниш, как радио Фреш може да участва в конкурс с профил 20-45? Нещо не се ориентирах - първите две отговарят на профила 20-45, третото е с общ (затова доколкото знам може да участват винаги, независимо от профила, но отново не съм сигурен - Фокус имаха такова участие на 20-45 профил), а Фреш с профил до 30 години как се получава? 20-30 го вмъкват към 20-45, ли? По същата логика не следва ли, че може да има участие и от страна на The Voice?

Представител от

- BestRadio
- 1000+
- Обратна връзка:
Веселина са участвали в конкурс с профил "20-45", иначе профилът им по лицинзия е Политематичен, формат Ethno Pop Music.
Колкото до кандидатурата на Фреш, ето потвърждение за профила, по който са кандидатствали преди време: https://www.cem.bg/actbg/5880.
Лично за мен е абсурдна тази диференциация на 4 профила: общ, до 30 г., 20 - 45 г. и над 35 г. Логично е да има разграничаване по формати - АС, Ноt AC, CHR, sport, News & Talk, Easy listening и пр.
Колкото до кандидатурата на Фреш, ето потвърждение за профила, по който са кандидатствали преди време: https://www.cem.bg/actbg/5880.
Лично за мен е абсурдна тази диференциация на 4 профила: общ, до 30 г., 20 - 45 г. и над 35 г. Логично е да има разграничаване по формати - АС, Ноt AC, CHR, sport, News & Talk, Easy listening и пр.
-
- 100+
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 7 times
Има решение на КРС, че няма да има конкурси за Свиленград, Поморие, Ихтиман, Ботевград, Белоградчик, Горна Оряховица и Благоевград. Причината е ясна - липса на свободен честотен ресурс...
- BestRadio
- 1000+
- Обратна връзка:
-
- 1000+
- Обратна връзка:
Честит празник на всички!
, въпреки че поне за The Voice и Magic FM можеха да пуснат по нещичко на конкурс - крайно време беше The Voice да излезе от тази изолация и да запълни дупката - Северна България.
Интересно ще е да видим сега как ще процедират, “хватката” в Русе не стана със 105.8MHz, сега виждаме как не успяха да избият и във В. Търново, получиха откази за Шумен и Хасково - те почти надупчиха цялата държава, а КРС още не им дава честоти
Благодарение на КРС може най-накрая да бъде “съживен” радиоефира на някои градове, като цяло тези се пробваха в градове със стабилна конкуренция, а да видим няма ли да им “светне” най-накрая, че надеждата е в градовете без конкуренция..
По-скоро КРС не дават честотите на тeзи монополисти (Юнайтед груп) - може би така и трябваПричината е ясна - липса на свободен честотен ресурс...

Интересно ще е да видим сега как ще процедират, “хватката” в Русе не стана със 105.8MHz, сега виждаме как не успяха да избият и във В. Търново, получиха откази за Шумен и Хасково - те почти надупчиха цялата държава, а КРС още не им дава честоти

Благодарение на КРС може най-накрая да бъде “съживен” радиоефира на някои градове, като цяло тези се пробваха в градове със стабилна конкуренция, а да видим няма ли да им “светне” най-накрая, че надеждата е в градовете без конкуренция..

Представител от

Конкурс за Ловеч - 105.9 MHz
От няколко дни в сайта има информация, че СЕМ прави конкурс за 105.9 MHz в Ловеч. Някой има ли идея какво радио ще тръгне там? И има ли някакъв начин ловчанлии да дадат мнението си пред СЕМ какво радио искат да слушат?