Ефирът на България и съседните страни - за радиоприемането вкъщи и в колата, със сложни антени или с радиото на телефона, феноменални далечни приеми и изненадващи пробиви над Стара планина
PatrioT написа:От няколко дни сигнала на 999 е отвратителен в града трудно се приема , не зная какво бърникат нещо по предавателя или е намалена мощността ...
Но 999 е радиото с най-добро покритие от всички радиа от Бакаджиците до сега ....
Мога да потвърдя, че е с много добро покритие, по магистралата Тракия и път 6 се лови много добре и то на немалка част, по-добре е от Fresh Сливен, което няма ">" и "<" в RDS-а. А от Карнобат към морето вече мога да си хвана Авторадио от Несебър.
Не знам, доколко е реално но в к.к Пампорово успях да хвана съвсем чисто (с телефона си Samsung A 20e) БНР Бургас и БГ Радио от РРС Бакаджик - Ямбол. Тази точка е много добра, даже се чуват радиата в Несебър и Слънчев Бряг И същевременно нищо не приех от РПЦ Бакаджик 2 или Сливен
Навремето като са избирали точката са мислили многостранно и са уцелили точното място. Неслучайно през Бакаджика минава националната релейна линия за Бургас!
Какво пък му има на предавателя? Онзи ден си го слушах с лекота край Шумен - RDS си бачка нормално, звукът е окей - аз имам безброй примери за катастрофални ефирни излъчвания на местни радиостанции в моя района (като Дулово например). И в крайна сметка - калпаво, некалпаво (въпреки че не усетих нещо такова) - важното е, че жителите на Ямбол си имат радио, тяхно си местно радио
БЕЗ РАДИО НЕ МОГА FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808 DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP TV: Leadstar D10
Не знам какво и как го слушате, но в Стара Загора отдавна го няма! Какво са променяли и местили, но се губи още преди Нова Загора, което не е нормално! Жалко!
radiomanbg написа: ↑17 Мар 2023, 19:50
Не знам какво и как го слушате, но в Стара Загора отдавна го няма! Какво са променяли и местили, но се губи още преди Нова Загора, което не е нормално! Жалко!
Преди доста време промениха насочването на предавателя , от тогава сигнала е по-добър на изток и юг , за сметка на запад .
Толкова по-зле за тях, въпреки че по технически изисквания кръговата диаграма на антената трябва да е насочена към Ямбол, реципрочно в посока Нова и Стара Загора! В комбинация, че избраха по-ниска точка на излъчване е пагубно за обхвата и загуба на слушатели! В същото време ако беше на изток ориентирана трябваше с тези близо 500 вата да се приема в самия Бургас, но уви няма ги!! Остава да е насочена в посока Сливен,което води и до далечен прием чак в Шуменско?!
Преди няколко години и на Веселина и на 999 от Ямбол, покритието им към Шумен беше по добро. Между другото радио Варна се чува също добре на 103.4 на яз Тича.