И да няма, нищо чудно утре Дойчинова да го уреди...
Радио Фокус - Националният информационен лидер
Re: Радио Фокус - Националният информационен лидер
Радиото е зле! И не, няма нужда да познаваме хората, за да чуем това. Аматьорско, провинциално, но с претенции за "информационен лидер".

Дали ми/ни трябва да "познаваме хората".

Последно промяна от ivo_g на 19 Мар 2023, 00:25, променено общо 1 път.
-
- Нов
- Been thanked: 1 time
-
- Нов
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 24 times
От това, да го спрягате неколкократно в екипа на радиото, до това..."нищо чудно утре да го уреди" (тоест чисто предположение), има разлика. И само да кажа, че НЕ Ива Дойчинова го е "уредила" в БНР. Първо той отиде там, а тя поне 2 години след него, по покана на Кирил Калев - тогавашен директор на програма "Хр.Ботев" (един от първите собственици на ФМ+, тук връзката е ясна). Един пише "протеже", друг допълва "и не само"... големи анализатори и съдници се оказаха всички.
А колкото до коментара на ivo_g преди моя, мисля, че поне 3 пъти в тази тема се уточни, че новата програмна схема е от 20 март, поне по заявката на Дойчинова във ФБ. Изобщо не слушам това радио и не ме вълнува, но тука се излива пълна помия по хора, които нито познавате, нито сте изчакали да тръгне официално новата схема, нито се съобразявате, че има и хора с различни вкусове. Някои хора не обичат патриотарско звучене и българска музика, вашият вкус си остава просто ваш вкус, не задължение радиото да пуска това, което вие искате. Нито пък е задължено да пуска това, което аз искам. Но се въздържам от хейт и помия. "Фокус" по лиценз е информационно радио. Никъде в лицензията няма задължение за процент българска музика. Това е частна медия и тя си преценява каква музика да пуска. Ако иска и чалга ще пуска, за да привлече рекламодатели и да има пари. Казвам го хипотетично. Нямам представа каква ще е великата промяна от 20 март, предполагам само, че ще сменят джинлите (може би) и ще преподредят схемата. Давайте го по-ведро.
- prassyo
- 500+
- Been thanked: 39 times
Днес си пуснах да слушам блока е Йоланда Пелова, но се оказа, че вместо нея води Ивка-лигливка, която се правеше на сериозна журналистка. Не ѝ се получи обаче. Дано да не е свалила от ефир и Пелова, под предлог, че раанимира радиото, защото видяхме колко могат нейните "открития". Освен ако не само само временно в ефир до началото истинската, уж, програма. 

- radiomanbg
- 1000+
- Been thanked: 16 times
Експериментът Дойчинова няма да е нито първия, нито последния! Но не е сигурно какво ще произтече от това радио при условие, че добрите журнаристи няма да се хванат на тази въдица да работят за малко пари и много ентусиазъм. Небъдна работа, ще залиняват както всичко останало в БГ ефира и накрая нищо за слушане!

- BestRadio
- 1000+
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 48 times
- Обратна връзка:
Не знам какво ще се случва от 20.03., но все още седем предавателя са изключени, дори демонтирани. Обещанието бе още преди 6 месеца радиото отново да звучи на всички 60 честоти. Вместо това в още два града също спря ефирът. Няма и индикации за изменения на параметрите на предавателни станции, макар че очевидно това трябва да се свърши.
И аз изслушах интервюто на новия собственик. Там той казва, че ще прави модерно информационно радио. Защо някой тук реши, че ще прави про-руско, патриотарско или друго неслушаемо радио с бутикова аудитория?
Независима информационна медия се издържа от реклами, за реклами трябва рейтинг. Досега радиото никога не е имало рейтинг, то обслужваше властта, никога не е имало независими новини и публицистика.
Кое е по-патриотично? Да въртиш патриотични предавания и да обслужваш властимащите или да даваш на народа истински новини и информация?
Независима информационна медия се издържа от реклами, за реклами трябва рейтинг. Досега радиото никога не е имало рейтинг, то обслужваше властта, никога не е имало независими новини и публицистика.
Кое е по-патриотично? Да въртиш патриотични предавания и да обслужваш властимащите или да даваш на народа истински новини и информация?
Хайде сега провери кой от ръководството на Фокус какви връзки има с властта и пак пиши за "независими новини и публицистика".

PS: Много обичам, когато някакви новорегистрирани с по 1 мнение пишат в една тоналност.

- prassyo
- 500+
Може ли да ни дадеш пример за нещо модерно в новата програма?gogo2gogo написа: ↑18 Мар 2023, 21:22 И аз изслушах интервюто на новия собственик. Там той казва, че ще прави модерно информационно радио. Защо някой тук реши, че ще прави про-руско, патриотарско или друго неслушаемо радио с бутикова аудитория?

Осветли ме за връзките, че явно съм в невидение!ivo_g написа: ↑19 Мар 2023, 00:22Хайде сега провери кой от ръководството на Фокус какви връзки има с властта и пак пиши за "независими новини и публицистика".Друг е въпросът къде му е публицистиката на това "радио".
PS: Много обичам, когато някакви новорегистрирани с по 1 мнение пишат в една тоналност.Браво!
Ти имаш ли представа какво означава публицистика?
Тук като гледам има няколко бивши служители, които пишат, включително и една печална бивша управителка, както и няколко настоящи.
Нека те да кажат какво се е случвало с новините и публицистиката, докато беше Узунов и какво след това. Ако съберат достатъчно достойнство в себе си, за да кажат истината!
- Mediamanager
- Нов
- Been thanked: 5 times
Чакаме наркоманските миксове на Мартен между новинитеprassyo написа: ↑19 Мар 2023, 09:18Може ли да ни дадеш пример за нещо модерно в новата програма?gogo2gogo написа: ↑18 Мар 2023, 21:22 И аз изслушах интервюто на новия собственик. Там той казва, че ще прави модерно информационно радио. Защо някой тук реши, че ще прави про-руско, патриотарско или друго неслушаемо радио с бутикова аудитория?
Кое е по-патриотично? Да въртиш патриотични предавания и да обслужваш властимащите или да даваш на народа истински новини и информация?![]()

- radiomanbg
- 1000+
- Been thanked: 16 times
Истинските новини пораждат високо доверие, а оттам и висок рейтинг! Това трябва и за рекламата да работи ефективно! Не на последно място необходимо е да бъде патриотично насочено, защото това задържа аудиторията! Моля да не се бърка патриотично с нациналистично!gogo2gogo написа: ↑18 Мар 2023, 21:22 И аз изслушах интервюто на новия собственик. Там той казва, че ще прави модерно информационно радио. Защо някой тук реши, че ще прави про-руско, патриотарско или друго неслушаемо радио с бутикова аудитория?

Ако са изпуснали срока за прелицензиране ги губят, но може и да са се отказали от тях! Вероятно ще ги компенсират с по-висока мощност на основните точки в страната, в по-големите градове!BestRadio написа: ↑17 Мар 2023, 18:10 Не знам какво ще се случва от 20.03., но все още седем предавателя са изключени, дори демонтирани. Обещанието бе още преди 6 месеца радиото отново да звучи на всички 60 честоти. Вместо това в още два града също спря ефирът. Няма и индикации за изменения на параметрите на предавателни станции, макар че очевидно това трябва да се свърши.

Първо: Нито съм бивш, нито съм служител.
Второ: Можеш да си сигурен(а), че знам много по-добре какво е публицистика от всички, които сте се събрали в това "радио".
Трето: Четеш, слушаш, проверяваш, използваш си връзките. Работата на журналистите е точно такава. Не да се опияняват от собственото си величие в ефир, а да проверяват всичко, което им се стори съмнително.
Четвърто: Узунов е покойник. За съжаление, радиото още преди неговата кончина беше труп. Това да се сравнявате с онези времена, е слабо казано нелепо. Идеята на всеки инвеститор е да печели. Уви, с този си облик "радио" Фокус няма как да спечели. Най-много да закърпи някой друг разход, но Plovdiv24 ще продължи да изкарва заплатите на всички в "медийната група".
Успех! Рейтинг с пламенна защита във форуми се прави най-умело!

PS:
Това е една страхотна пловдивска дума!
-
- Нов
На абсолютно същото мнение съм. Повдига ми се от телевизии като Алфа, Скат и България 24, какво остава да слушам това и по радиото. Тук четох всякакви жалейки по спряно предаване за руска музика по Радио Фокус. Ама вие сериозно ли? Някой по-горе написа, че имало миксове на Мартен между новините. Да кажем ли пак, че Мартен не работи в това радио? А преди малко чух песен на Павел и Венци Венц, субекти, които той никога не би пуснал по радиото.
В последните 3 страници се начетох на безброй глупости, една от тях беше, че Ива Д. била "банкянско протеже". Е от това по-голяма нелепица не знам дали има. Тя си е заявява многократно политическата принадлежност, и във ФБ, и гостувайки по телевизиите. Ходеше по протестите 2020 г., призоваваше да излязат всички на протести, гостуваше при Крум Савов в ТВ7/8, там каза, че гласувала за ДБ. И тук чета за "банкянско протеже".
Днес пуснах новата програма. Има хубави нови сигнали, някои изпяти, някои не. Въвела е т.нар. opener на кръгъл час, след новини, с говор от водещия до 30 секунди, захлупен пак с изпята "опашка". Реклами винаги след говор, никога между две песни, все неща от ФМ+, които тя въведе и в БНР.
Колкото до водещите, прекалено лигави са за моя консервативен вкус. Предпочитам едно информационно радио да звучи малко по-сериозно, но това си е мое мнение. Някои обичат повече "свежест". Аз лиготии като от Енерджи, Сити, Фреш, Дъ Войс, Енджой, Витоша и т.н. плямпаници не понасям. А водещата, която звучи сега по Фокус (Гавазова) се чувства длъжна да си казва името на абсолютно включване. Пълен нонсенс.
-
- 1000+
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 76 times
- Обратна връзка:
Новите джингли и опаковка - катастрофа (за мен)!
Ставаше дума както за предаването за руска музика, така и тези за френска, азербайджанска, балканска, латино и др. - може да сме обърнали повече внимание на предаването за руската музика, просто защото музикалният редактор имаше вкус и избираше хубави песни..

Новата опаковка и джингли са толкова "модерни", че не може да бъде - тяхното "модерно" ме върна 10-20 години назад. Красимир Узунов остави модерно радио, информационно радио на бъдещето - да се срамуват тези, които не го запазиха! Пълна подигравка - новата опаковка и джингли от 1 септември 2022г. дори бяха много по-добре...Там той казва, че ще прави модерно информационно радио.
Много точно го каза - браво, описа състоянието на Фокус от "встъпването" на Дойчинова - радиото сега е неслушаемо с аудитория, вероятно приятеския кръг на госпожата..друго неслушаемо радио с бутикова аудитория?
Благодарение на Ива няма и да го имаДосега радиото никога не е имало рейтинг

Това ти е удобно, това го споменвашТук четох всякакви жалейки по спряно предаване за руска музика по Радио Фокус. Ама вие сериозно ли?

Ставаше дума както за предаването за руска музика, така и тези за френска, азербайджанска, балканска, латино и др. - може да сме обърнали повече внимание на предаването за руската музика, просто защото музикалният редактор имаше вкус и избираше хубави песни..
От несериозна Ива искаш сериозно информационно радио - няма как да станеПредпочитам едно информационно радио да звучи малко по-сериозно

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

-
- Нов
Тя е просто програмен директор, над нея също има директор и собственици, които са я поканили. Ако на тях не им харесва радиото да звучи така, едва ли ще звучи така. И това за предаването за руска музика си беше пълен абсурд, още преди години. Попадал съм на него поне преди 5-6 г., късно вечер. Изказвам си моето мнение, не е нужно да се съгласяваш. Хубав ден.
- prassyo
- 500+
От днес са нови деведесетарски джингли. Може да са преработени от времето на Поручика, ако някой е запознат, ще се радвам да каже.
-
- 100+
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Новата програмна схема ми хареса. За мен е по живо радиото от преди, очаквам да пускат повече български песни - поне три на час.