Уважаеми знаещи,
Имам руски FM тунер Ода 102 на УКВ 66 до 74 MHz.Имам и подробна схема на платки и елементи на тунера.Искам да го преобразувам за приемане в амплитудна модулация в същия диапазон без да загуби параметри.Възможно ли е и ако е наема ли се някой да го извърши срещу заплащане?тел.0889474865,[email protected].Благодаря!
Преобразуване на приемнин от FM в AM
- Stani
- 1000+
- Has thanked: 170 times
- Been thanked: 137 times
Re: Преобразуване на приемнин от FM в AM
И защо ти е да го правиш,какво ще приемаш и слушаш на амплитудна модулация?
В изоставения диапазон 66-74 MHz според международния и български план на честотите има малък отрязък 72-74 MHz предвиден за любителска радиоастрономия.Но не такава с огромните чинии а за любителско наблюдение предимно на слънчевите изригвания чрез приемане на радиоизлъчването от Слънцето на амплитудна модулация.Моля който не е осведомен за разпределението на честотите да прочете за това а не да задава ограмотитесни въпроси.Ако може да помогне с технически съвет по питането ми а не да разпалва закачки!Благодаря!
- Stani
- 1000+
- Has thanked: 170 times
- Been thanked: 137 times
Не е закачка колега,просто ми стана интересно и за това попитах, честно казано не знаех за тези слънчеви изригвания в този обхват. Успех в начинанието!
-
- 500+
- Been thanked: 1 time
Иначе може да слушаш на амплитудна модулация самолетите примерно, но над 108 MHzStani написа:И защо ти е да го правиш,какво ще приемаш и слушаш на амплитудна модулация?
-
- 500+
- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 43 times
Едно време живях в центъра на градът ни, приемах всички таксита на къси вълни на обикновенно радио касетофонче,
приемах дори и автобусните диспчъри всичко се чуваше все едно съм да речем в такисто толкова ясно и самите диспчери как даваха поръчката на таксиджиите , преди на фм докато бяха малко радио станциите се приемаха и корабите как говорят и на канал 1 звукът и така си записвах на аудио касети интересни работи от канал 1 без картината. я моля кажете как мога с какви приемници да слушам пак както казвате самолетите или други такива без да нарушавам закона което също е важно !
приемах дори и автобусните диспчъри всичко се чуваше все едно съм да речем в такисто толкова ясно и самите диспчери как даваха поръчката на таксиджиите , преди на фм докато бяха малко радио станциите се приемаха и корабите как говорят и на канал 1 звукът и така си записвах на аудио касети интересни работи от канал 1 без картината. я моля кажете как мога с какви приемници да слушам пак както казвате самолетите или други такива без да нарушавам закона което също е важно !
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
-
- Нов
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 9 times
С евтин RTL-SDR приемник, можеш да слушаш всички модулации между 20 и 1700 MHz а с скъп можеш да слушаш и под 20MHz. Слушането на ефира не е противозаконно, можеш да си имаш проблеми само ако разнасяш чувствителна информация която си чул, който иска да не го слушат, или се криптира, или не си предава информацията по ефира.tekotien написа: ↑14 Яну 2023, 00:02 Едно време живях в центъра на градът ни, приемах всички таксита на къси вълни на обикновенно радио касетофонче,
-
- 500+
- Has thanked: 101 times
- Been thanked: 43 times
Би ли ме насочил към такъв тип евтин приемник , и какво се разбира под едвтин ако е 200 лева хич не е евтин.
има ли значение в коя част на страната се намирам или не ?
има ли значение в коя част на страната се намирам или не ?
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !