Преобразуване на приемнин от FM в AM

International DXing - English language forum

Модератори: DX-er, Георги

Spartan
Нов
Нов

Преобразуване на приемнин от FM в AM

Мнение от Spartan »

Уважаеми знаещи,
Имам руски FM тунер Ода 102 на УКВ 66 до 74 MHz.Имам и подробна схема на платки и елементи на тунера.Искам да го преобразувам за приемане в амплитудна модулация в същия диапазон без да загуби параметри.Възможно ли е и ако е наема ли се някой да го извърши срещу заплащане?тел.0889474865,[email protected].Благодаря!
Аватар
Stani
1000+
1000+
Has thanked: 170 times
Been thanked: 137 times

Re: Преобразуване на приемнин от FM в AM

Мнение от Stani »

И защо ти е да го правиш,какво ще приемаш и слушаш на амплитудна модулация?
Spartan
Нов
Нов

Мнение от Spartan »

В изоставения диапазон 66-74 MHz според международния и български план на честотите има малък отрязък 72-74 MHz предвиден за любителска радиоастрономия.Но не такава с огромните чинии а за любителско наблюдение предимно на слънчевите изригвания чрез приемане на радиоизлъчването от Слънцето на амплитудна модулация.Моля който не е осведомен за разпределението на честотите да прочете за това а не да задава ограмотитесни въпроси.Ако може да помогне с технически съвет по питането ми а не да разпалва закачки!Благодаря!
Аватар
Stani
1000+
1000+
Has thanked: 170 times
Been thanked: 137 times

Мнение от Stani »

Не е закачка колега,просто ми стана интересно и за това попитах, честно казано не знаех за тези слънчеви изригвания в този обхват. Успех в начинанието!
radioMW
500+
500+
Been thanked: 1 time

Мнение от radioMW »

Stani написа:И защо ти е да го правиш,какво ще приемаш и слушаш на амплитудна модулация?
Иначе може да слушаш на амплитудна модулация самолетите примерно, но над 108 MHz
tekotien
500+
500+
Has thanked: 101 times
Been thanked: 43 times

Мнение от tekotien »

Едно време живях в центъра на градът ни, приемах всички таксита на къси вълни на обикновенно радио касетофонче,
приемах дори и автобусните диспчъри всичко се чуваше все едно съм да речем в такисто толкова ясно и самите диспчери как даваха поръчката на таксиджиите , преди на фм докато бяха малко радио станциите се приемаха и корабите как говорят и на канал 1 звукът и така си записвах на аудио касети интересни работи от канал 1 без картината. я моля кажете как мога с какви приемници да слушам пак както казвате самолетите или други такива без да нарушавам закона което също е важно !
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
dstb
Нов
Нов
Has thanked: 4 times
Been thanked: 9 times

Мнение от dstb »

tekotien написа: 14 Яну 2023, 00:02 Едно време живях в центъра на градът ни, приемах всички таксита на къси вълни на обикновенно радио касетофонче,
приемах дори и автобусните диспчъри всичко се чуваше все едно съм да речем в такисто толкова ясно и самите диспчери как даваха поръчката на таксиджиите , преди на фм докато бяха малко радио станциите се приемаха и корабите как говорят и на канал 1 звукът и така си записвах на аудио касети интересни работи от канал 1 без картината. я моля кажете как мога с какви приемници да слушам пак както казвате самолетите или други такива без да нарушавам закона което също е важно !
С евтин RTL-SDR приемник, можеш да слушаш всички модулации между 20 и 1700 MHz а с скъп можеш да слушаш и под 20MHz. Слушането на ефира не е противозаконно, можеш да си имаш проблеми само ако разнасяш чувствителна информация която си чул, който иска да не го слушат, или се криптира, или не си предава информацията по ефира.
tekotien
500+
500+
Has thanked: 101 times
Been thanked: 43 times

Мнение от tekotien »

Би ли ме насочил към такъв тип евтин приемник , и какво се разбира под едвтин ако е 200 лева хич не е евтин.
има ли значение в коя част на страната се намирам или не ?
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
Публикувай отговор