Радио Фокус - Националният информационен лидер
- BestRadio
- 1000+
- Has thanked: 86 times
- Been thanked: 64 times
- Обратна връзка:
Re: Радио Фокус - Националният информационен лидер
Цифровизацията на радиото ще бъде същият крах като телевизионната. Малките радиостанции ще изчезнат, някои дори след броени години, когато изтекат пределните срокове за лицензиране.
Ще останат само четирите медийни групи с досегашните им програми и онлайн разновидности...
Ще останат само четирите медийни групи с досегашните им програми и онлайн разновидности...
- GIF
- 1000+
- Been thanked: 7 times
Вервайте в европейското цифрово радиобъдеще на България ! Ако НС приеме цифров министър-председател (нещо като Габриел), може DAB да се поразбута, а може да си останем и само с верването.
По-важно е да се верва ! Свикнали сме !

По-важно е да се верва ! Свикнали сме !

-
- 100+
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 14 times
Вярно е, че е провалена засега, но това не означава, че и в бъдеще ще остане такава. Зависи от управляващите, и ако са различни от тези досега, ще бъде много добре!BestRadio написа: ↑11 Май 2023, 11:36 Цифровизацията на радиото ще бъде същият крах като телевизионната. Малките радиостанции ще изчезнат, някои дори след броени години, когато изтекат пределните срокове за лицензиране.
- meloman No 1
- 100+
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 47 times
- BigBrother
- 1000+
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 16 times
Фокус са си оправили звука в Пловдив. Саундът е бетон 

- NikataDx
- Нов
- Has thanked: 118 times
- Been thanked: 20 times
Е вече RDS-a е статичен като 103.6 в София.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
FM-AM-SW-SSB-AIR-XHDATA-D-808
DAB-DAB+and FM Panasonic RF-D10 and Denver dab 42
SDR-Reciver-Airspy HF+ Discovery/RTL-SDR v.3
FM antenas 2-closed dipole and 3el and 5el yagi
DAB-DAB+and FM Panasonic RF-D10 and Denver dab 42
SDR-Reciver-Airspy HF+ Discovery/RTL-SDR v.3
FM antenas 2-closed dipole and 3el and 5el yagi
- radiomanbg
- 1000+
- Been thanked: 50 times
-
- 1000+
- Has thanked: 237 times
- Been thanked: 111 times
- Обратна връзка:
Почти два месеца след свалянето от ефир, предаването на Фокус “Това е България” с водещ Цоня Събчева все още продължава да съществува! Известно време, поради здравословен проблем на водещата обаче - няма да има нови издания на аудиокаста
това съобщава водещата в своя фейсбук профил.
Дотук добре - в същия момент Чайката продължава да се кърши в ефир всеки петък и всяка неделя, прогонвайки вероятно слушатели и излагащо марката “Фокус” - всеки петък чувам началото, с надеждата поне мъничко да ме грабне, но…не, това не е предаване за сериозната доказана марка “Фокус”, поне според мен
Не знам дали само на мен, но ми се струва, че политическото предаването от 15 часа трябва да размени часовия си пояс с този на предаванията от 17 часа. Крайно несериозно е това - цяла седмица по една готварска рецепта, обзор на спорта и някой лек разговор и смях при водещата Брайт. Специалистът в медията, г-жа Дойчинова, щом се мисли за толкова компетентна и разбираща - защо не се поставя с политическото предаване петък в прайм тайма от 17 часа, а мърмори в неподходящия (за мен) пояс за такова предаване 15-17 часа - явно не й стиска да се състезава с другарката Ризова по една друга медия, която също може да бъде слушана също ефирно на УКВ
- то че при Фокус с предаванията вечер трагедия цари, но поне нека да ни е забавно с изцепки от Ива, отколкото депресия с Чайката
Дори скоро вече всички предаватели да са отново в изправност, не разбирам какво могат да получат слушателите различно, оригинално, сериозно? Няма я сериозността, няма я тежестта на марката, ако преди предоставяше нещо, което да ни накара да предпочетем радиото, то сега с какво “Фокус” може да накара слушателите да слушат? Как може такова нещо - цяла новинарска агенция, а на кръгъл час да повтаряш абсолютно едно и също

Дотук добре - в същия момент Чайката продължава да се кърши в ефир всеки петък и всяка неделя, прогонвайки вероятно слушатели и излагащо марката “Фокус” - всеки петък чувам началото, с надеждата поне мъничко да ме грабне, но…не, това не е предаване за сериозната доказана марка “Фокус”, поне според мен

Дори скоро вече всички предаватели да са отново в изправност, не разбирам какво могат да получат слушателите различно, оригинално, сериозно? Няма я сериозността, няма я тежестта на марката, ако преди предоставяше нещо, което да ни накара да предпочетем радиото, то сега с какво “Фокус” може да накара слушателите да слушат? Как може такова нещо - цяла новинарска агенция, а на кръгъл час да повтаряш абсолютно едно и също

FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10
Представител от

- prassyo
- 500+
- Been thanked: 51 times
Днес опитах да слушам "Цветовете на България с Лидия Гавазова" и не го издържах дълго. Скучно, монотонно четене на безинтересна информация от лигава водеща. Но пък ме унесе следобедната дрямка, докато я слушам. Нищо чудно това да е замисъла на Ива - предаването на Лидия да приспива. 

- radiomanbg
- 1000+
- Been thanked: 50 times
Откажи се,безмислено е! Суховатите неща в ефира само отблъскват!
-
- 100+
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Жалко, че в неделя няма фокусът на спорт. Предаването ми харесва.
- BestRadio
- 1000+
- Обратна връзка:

Антената на бившия х-л "Асеновец" не е демонтирана...
- Stani
- 1000+
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 82 times
По-време на ремонтите на кулата на Яворов всички станции от там бяха изключвани, но Фокус продължаваше да излъчва, да не би Фокус да си излъчва от Асеновец?
От няколко месеца Фокус и Радио 1 не излъчват в Асеновград ,може би заради проблем с предавателя или пък ще го местят незнам...
-
- 100+
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 14 times
Хващат ли се от близките съседни честоти - Пловдив 89.9 МХц, 95.5 МХц? Също от Пазарджик, Пещера?
-
- 1000+
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 19 times
При мен пък на 95.5 мхц е по- лош сигнала ,но явно зависи в коя част на Асеновград си .
- prassyo
- 500+
- Been thanked: 51 times
Тази сутрин в 7:00 нямаше новини, след това нямаше и сутрешен блок. 

- BestRadio
- 1000+
- Обратна връзка:
Значи дори Ива не иска да си слуша това, което "измъдри"...