Мини FM предавател

Предаватели, приемници, антени, радио-софтуер
Публикувай отговор
Аватар
Stani
1000+
1000+
Has thanked: 107 times
Been thanked: 104 times

Re: Мини FM предавател

Мнение от Stani »

GIF написа:Какви са санкциите за излъчване в обхвата 64 - 74 MHz ?
Преди беше така:
"Чл. 348. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който:

а) построи, държи или ползува радиосредство, което излъчва в етера, без да има писмено разрешение за това;

б) използува радиосредство, което излъчва в етера, без предварително да го е регистрирал с пълни установъчни данни или го използува за цели, непозволени по даденото му разрешение;

в) без предварително писмено разрешение самоволно измени регистрираните данни на радиосредството, което излъчва в етера;

г) пречи или смущава действието на радиосъобщителна, радиоразпръсквателна, телевизионна или радиорелейна станция или радиотранслационна централа,

се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от сто до триста лева, като радиосредството се отнема в полза на държавата.
" сега не знам.
GIF написа: Не знам каква им е ползата на тези, които пускат само музика без реклами и без политика.
Просто тръпка и аз съм ги правил навремето тия работи, но смисъл от това няма.
Аватар
GIF
1000+
1000+
Been thanked: 13 times

Мнение от GIF »

Гръцките "пирати" излъчват на СВ непрекъснато от години с много предаватели - дали е само "тръпка" ?!
Въпросът е защо в Гърция може, а в България не ? Гърция по-европейска страна ли е от България ?
Аватар
Stani
1000+
1000+

Мнение от Stani »

Предполагам, че и у нас ще може тъй като MW обхвата вече не се използува а и УКВ-то ще го последва след десетина години, то и сега може на MW но изисква големи мощности на предавателя и най вероятно на никой не му се занимава а и има риск от глоба а за УКВ вероятно в много градчета си има квартални пирати лъчещи си с малка мощност ;)
Аватар
radiotochka
Нов
Нов

Мнение от radiotochka »

Stani написа:
GIF написа:Какви са санкциите за излъчване в обхвата 64 - 74 MHz ?
Преди беше така:
"Чл. 348. (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който:

а) построи, държи или ползува радиосредство, което излъчва в етера, без да има писмено разрешение за това;

б) използува радиосредство, което излъчва в етера, без предварително да го е регистрирал с пълни установъчни данни или го използува за цели, непозволени по даденото му разрешение;

в) без предварително писмено разрешение самоволно измени регистрираните данни на радиосредството, което излъчва в етера;

г) пречи или смущава действието на радиосъобщителна, радиоразпръсквателна, телевизионна или радиорелейна станция или радиотранслационна централа,

се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от сто до триста лева, като радиосредството се отнема в полза на държавата.
" сега не знам.
GIF написа: Не знам каква им е ползата на тези, които пускат само музика без реклами и без политика.
Просто тръпка и аз съм ги правил навремето тия работи, но смисъл от това няма.
Какво се разбира под "етера"? Наказателната разпоредба включва ли и създаване и разпространение на радио сигнал по радиоточки (с кабел)?
Аватар
Stani
1000+
1000+

Мнение от Stani »

radiotochka написа: Какво се разбира под "етера"? Наказателната разпоредба включва ли и създаване и разпространение на радио сигнал по радиоточки (с кабел)?
Да, без лиценз, подлежи на санкции!
Cvetko20
Нов
Нов

Мнение от Cvetko20 »

Здравейте, някой може ли да ми каже как да закача антена или да изведа жичка на автомобилен трансмитер?
Ето го. Той капсолован и не знам как.
https://www.technopolis.bg/bg/FM-transm ... T/p/305004?
Cvetko20
Нов
Нов

Мнение от Cvetko20 »

Cvetko20 написа:Здравейте, някой може ли да ми каже как да закача антена или да изведа жичка от автомобилен трансмитер?
Ето го. Той капсолован и не знам как.
https://www.technopolis.bg/bg/FM-transm ... T/p/305004?
irinastefanova825
Нов
Нов
Been thanked: 1 time

Мнение от irinastefanova825 »

тази джаджа за кола е доста полезна, има радио трансмитер и зарядно Baseus Enjoy Car
MartinGeorgiev
Нов
Нов

Мнение от MartinGeorgiev »

Готино като това.
irinastefanova825
Нов
Нов
Been thanked: 1 time

Мнение от irinastefanova825 »