Въпрос относно авторадио
Въпрос относно авторадио
Здравейте на всички.Предстой ми покупка на авторадио и много държа да му е силен тунера.Питането ми към вас е колкото по-висока е чувствителноста толкова повече има шанс да хваща радио или обратното?Общо взето някой ако може да ми разясни за чувствителност и селективност,защото единственото ми условие
важно за мен е това авторадио да е хващач на радия.Иначe съм се спрял на Sony или Pioneer.
Благодаря предварително!
важно за мен е това авторадио да е хващач на радия.Иначe съм се спрял на Sony или Pioneer.
Благодаря предварително!
- jorko
- 1000+
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 9 times
Re: Въпрос относно авторадио
Sony, аз лично поне никога не съм имал проблеми с тях. През годините съм сменил доста от старите Sony Ericsson телефони и на почти всеки един от тях FM радиото откъм приеми им беше 6 точки.
В колата тунера също е на Sony и там също лови много силно. Като цяло доста от техните уреди са с доста добра чувствителност. 

- MCKristiyanPro
- 1000+
- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 39 times
Аз имам уредба Sony CMT-FX205, но тя не лови много добре и прави много хармоници, сега съм я сложил в хола, където ловя румънските радиа с най-високо качество и антената е кабел. Радиото ми в колата е фабрично Philips с фабрична антена, която лови горе-долу добре.
Троян, България
Приемници:
Silvercrest SWDR 500 C1 - основен
NXP TEF6686 with LNA, v5.0 - в ремонт
В колата:
Sony DSX-A410BT

Silvercrest SWDR 500 C1 - основен
NXP TEF6686 with LNA, v5.0 - в ремонт

Sony DSX-A410BT
Сега,като ги разгледах Sony и Pioneer ми направи впечатление,че пайнера 11dbf,а сонито 7dbf чувствителност. демек кое ще лови по добре радио?
-
- 100+
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 13 times
На предишната ми кола, радиото ми беше от марката Pionner и не хващаше хубаво радиостанциите. След като подмених антената на колата с пръчка и сложих някакъв български антенен усилвател с усилване 20 dB между антената и авторадиото. Приемите бяха много добри и надминаха очакванията ми 

-
- 500+
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
Не подценявай и Блаупункта,последните модели на Pioneer ,също са много добри. Ако търсиш ниска цена старите модели Блаупункт с шаркс филтри са добро решение .Тук може да видиш възможностите на Блаупункт DAITONA MP 53ozon-t написа:Здравейте на всички.Предстой ми покупка на авторадио и много държа да му е силен тунера.Питането ми към вас е колкото по-висока е чувствителноста толкова повече има шанс да хваща радио или обратното?Общо взето някой ако може да ми разясни за чувствителност и селективност,защото единственото ми условие
Благодаря предварително!
https://forum.predavatel.com/viewtopic.php?f=24&t=21316 и тук
https://www.dxing.org/viewtopic.php?f=7&t=550
Последните постове са с Pioneer 7800 DAB
- ogibo
- 1000+
На старият автомобил съм с Pioneer. Не бях доволен от приема и подмених кабела до антената и , о чудо. Сега лови малко по-добре от фабричното аудио на акорда ми.
-
- Нов
Нищо хубаво не съм чувала за Pioneer. Самата аз съм притежател на Sony и съм адски доволна.
Лично аз предпочитам да дам по-голяма сума за да съм по-сигурна, че ще получа по-добро качество.
Laptops for sale

Лично аз предпочитам да дам по-голяма сума за да съм по-сигурна, че ще получа по-добро качество.
Laptops for sale
-
- Нов
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 4 times
Нищо против и Сони Нямам Но Усилвателя ми в вкъщи кове Сърбите дори и с стерео Пайнер е марката и съм доволен от към тунер от него аз търся тунер който да селектира станциите точно а не да ги застъпва с другиRadostina_R написа: ↑08 Окт 2020, 10:55 Нищо хубаво не съм чувала за Pioneer. Самата аз съм притежател на Sony и съм адски доволна.![]()
Laptops for sale
-
- 500+
- Has thanked: 44 times
- Been thanked: 20 times
Ах темата била за радио приемник за автобомил,а аз помислих че за радиото авторадио, малко си корегирайте заглавията мерси !
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
- ogibo
- 1000+
А, няма нищо, то в темата е писано преди три години така че няма проблем.

-
- 500+
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 11 times
В раздел Техника е нормално да пише за техника! А, че чукча е само писател е ясно на всички...