Състезанието за Монтана (98.2MHz) ще е между:
- БТВ Радио
- БГ Радио
- Радио Веселина
За Търговище (105.6MHz):
- Радио N-JOY
- Радио Енерджи
- Радио Витоша
- Радио FM+
Това са радиостанциите, които са подали документи за участие в двата конкурса (и съответно всички са одобрени за участие)!
За Монтана няма какво да се гадае (ще бъде интересно, но сякаш е предрешено), но за Търговище се вижда доста интерес, вече дали е заради покритие на някогашната достроена отсечка от АМ “Хемус” покрай града..не знам - ще разберем на конкурса/-ите за съседния Разград догодина

. Обаче (според мен) Юнайтед медия с този профил на Витоша (20-45) почти гарантираха завръщането на Енджой за Търговище, колкото и да е жалко и най-очаквано! Грешка има и КРС за отпускането на само на 1 честота в такъв областен град, който е и с най-беден ефир и където очаквано излезе, че има немалко желаещи за излъчване! Дано да съм лош пророк, но (според мен) всичко отново ще е в ущърб на местните жители, които вероятно не само ще получат програма, която и сега слушат ефирно чудесно, че и ще я получат със закъснение поради вероятно обжалване от страна на загубилите.
По-печелившият профил беше на The Voice до 30 години, където конкурентите са по-слаби (най-вече БТВ Медия груп, които нямат такава програма и незавидното положение на конкуренцията от Радиоплей, раздвоени кое радио с профил до 30 години да развиват, при наличието на цели 2).