НОВИ радиоКОНКУРСИ

Какво прави (и не прави) администрацията?
Публикувай отговор
Аватар
Halfdead
1000+
1000+
Has thanked: 5 times
Been thanked: 18 times

Re: НОВИ радиоКОНКУРСИ

Мнение от Halfdead »

ShukiBG написа: 26 Окт 2023, 17:32 Учудващ е интересът за излъчване и на 4-тата радиопрограма на Юнайтед груп за град Видин, където към момента вече има излъчване на Витоша, Веселина и Меджик.
Ами, първо защото в града свободни честоти има. И второ е вероятно строящия се скоростен път Видин-Ботевград, който представлява някакъв интерес за покриване откъм сигнал.

По време на предишния конкурс за града - около година преди да пуснат Витоша на 95,8 във Видин бях писал някъде из форума че е свободна точно тази честота за града и областта и няма да пречи на нищо. Вероятно някой го е прочел. Иначе защо тръгнаха точно там? :)
Останалите към днешна дата свободни честоти за Видин, за които се сещам и съм сигурен, са:

87,5
88,6
89,8
98,1 или 98,2
103,7
104,3
104,4
107,4
Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!

www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
Nedyalko
100+
100+
Has thanked: 27 times
Been thanked: 23 times

Мнение от Nedyalko »

viliqnkopetkov написа: 26 Окт 2023, 22:32 За Свищов са Витоша и The Voice, а не Веселина и/или Magic, защото почти всички радиа от Русе (РРТС Левент табия) се приемат добре.
Това точно е! В Русе излъчва само едното радио от Юнайтед - Веселина на 93.1.
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Has thanked: 120 times
Been thanked: 88 times
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

Интересно как решават, че в Козлодуй с ограничен таргет и рекламен пазар Magic не им върши работа, а чрез Раднево точно с него евентуално ще покриват Стара Загора и АМ Тракия? Нещо ми е странна логиката им, след като лансират Витоша, а именно нея я няма в този регион.
Методът на подражание винаги е бил пагубен в радиопазара, особено след като единствената причина е битката за реклама. Юнайтед медия в случая се опитват, обезличавайки Витоша, да я превръщат в конкурент на Енерджи.
ShukiBG
1000+
1000+
Has thanked: 320 times
Been thanked: 143 times
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Състезанието за Монтана (98.2MHz) ще е между:
- БТВ Радио
- БГ Радио
- Радио Веселина

За Търговище (105.6MHz):
- Радио N-JOY
- Радио Енерджи
- Радио Витоша
- Радио FM+

Това са радиостанциите, които са подали документи за участие в двата конкурса (и съответно всички са одобрени за участие)!
За Монтана няма какво да се гадае (ще бъде интересно, но сякаш е предрешено), но за Търговище се вижда доста интерес, вече дали е заради покритие на някогашната достроена отсечка от АМ “Хемус” покрай града..не знам - ще разберем на конкурса/-ите за съседния Разград догодина :D . Обаче (според мен) Юнайтед медия с този профил на Витоша (20-45) почти гарантираха завръщането на Енджой за Търговище, колкото и да е жалко и най-очаквано! Грешка има и КРС за отпускането на само на 1 честота в такъв областен град, който е и с най-беден ефир и където очаквано излезе, че има немалко желаещи за излъчване! Дано да съм лош пророк, но (според мен) всичко отново ще е в ущърб на местните жители, които вероятно не само ще получат програма, която и сега слушат ефирно чудесно, че и ще я получат със закъснение поради вероятно обжалване от страна на загубилите.

По-печелившият профил беше на The Voice до 30 години, където конкурентите са по-слаби (най-вече БТВ Медия груп, които нямат такава програма и незавидното положение на конкуренцията от Радиоплей, раздвоени кое радио с профил до 30 години да развиват, при наличието на цели 2).
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Nedyalko
100+
100+

Мнение от Nedyalko »

ShukiBG написа: 14 Ное 2023, 18:33 Тази седмица „състезанието“ за Монтана (98.2MHz) ще е между:
- Радио Веселина

За Търговище (105.6MHz):
- Радио Витоша

Това са радиостанциите, които са подали документи за участие в двата конкурса (и съответно всички са одобрени за участие)!
За Монтана няма какво да се гадае (ще бъде интересно, но сякаш е предрешено), но за Търговище се вижда доста интерес, вече дали е заради покритие на някогашната достроена отсечка от АМ “Хемус” покрай града..не знам - ще разберем на конкурса/-ите за съседния Разград догодина :D . Обаче (според мен) Юнайтед медия с този профил на Витоша (20-45) почти гарантираха завръщането на Енджой за Търговище, колкото и да е жалко и с голяма вероятност най-очаквано! Грешка има и КРС за отпускането на само на 1 честота в такъв областен град, който е и с най-беден ефир и където очаквано излезе, че има немалко желаещи за излъчване! Дано да съм лош пророк, но (според мен) всичко отново ще е в ущърб на местните жители, които вероятно не само ще получат програма, която и сега слушат ефирно чудесно, че и ще я получат със закъснение поради вероятно обжалване от страна на загубилите.

По-печелившият профил беше на The Voice до 30 години, където конкурентите са по-слаби (най-вече БТВ Медия груп, които нямат такава програма и незавидното положение на конкуренцията от Радиоплей, раздвоени кое радио с профил до 30 години да развиват, при наличието на цели 2).
Мислех си, откакто миналата седмица вече е звучило Витоша в Габрово, аз дано се надявам да се стартират Веселина в Монтана и Витоша в Търговище, така че може да се запълният дупката между АМ Хемус и АМ Тракия, трябва да има нов конкурс за радиоразпръскане във Велико Търново (то миналата година имаше конкурс в Горна Оряховица, така че няма нужда). Друг факт е, че трябваше да има освобедната честота за конкурса 95.7 в Монтана.
Аватар
Halfdead
1000+
1000+
Has thanked: 5 times
Been thanked: 18 times

Мнение от Halfdead »

Nedyalko написа: 14 Ное 2023, 20:20 Друг факт е, че трябваше да има освобедната честота за конкурса 95.7 в Монтана.
Това няма как да стане поради наличието на мощната 95,8 Витоша от Видин която се приема слушаемо из Монтана - лично съм проверил. За това и вероятно ще се пробват на 98,2.
Everybody has a radio. To listen to a radio is normal. To listen to a radio, that is far away from you is a DARE!

www.dxing.org - Форумът на България за DX-маниаци!
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

Веселина няма ли добър прием от Враца?
Nedyalko
100+
100+

Мнение от Nedyalko »

BestRadio написа: 15 Ное 2023, 16:49 Веселина няма ли добър прием от Враца?
Има!
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

Въпреки това ще спечелят конкурса... БГ радио също има покритие, но когато закупиха честотите от Беркк-М, отново приоритет имаше Energy.
При една обективност и стимулиране на конкуренцията логично щеше да бъде победител bTV радио!
Относно честота 95.7 MHz и смущенията от Видин, отново стигаме до предубеденост от регулаторите. Честотите са с местен обхват, т.е. за съответния град и прилежащия периметър, макар че в случая обосновката ще е ефективната мощност.

Преди години пък смениха носещата честота на Инфорадио, за да може БГ радио да звучи от съседен областен град. По този начин лишиха възможността от провеждане на конкурс за овакантената честота, наместо предоставянето й в замяна. Корупцията тотално превзе регулаторите, но това никога не е смущавало властта.
ShukiBG
1000+
1000+
Has thanked: 320 times
Been thanked: 143 times
Обратна връзка:

Мнение от ShukiBG »

Защо пък се прибързва с Монтана? Веселина в миналото вече имат случай, в който биват класирани на второ място след конкурсна процедура, която е инициирана от тях. Не се обърна внимание на факта, че Фокус не участват, а навремето именно Фокус даваше този тласък в ефира, който сега се вижда от Юнайтед груп. А нека да си припомник - Кирил Налджиев заяви, че ще има програма "Фокус Северозапад". Е, как ще го бъде? Без да има излъчване в центъра на района ли? Аз не съм останал с впечатление за стабилно покритие на Фокус в Монтана (след лична проверка, може и да греша), въпреки мощното (но преди време отслабено) излъчване от Белоградчик на 89.0MHz...и то при наличие на Силвър от Враца на 88.9MHz, което се слуша с RDS в Белоградчик срещу самата кула! Още отсега го виждам, че сигурно и "Фокус Североизток" ще зазвучи без да има излъчване на Фокус от самия център на този регион, в който също скоро ще се проведе конкурс.

Или за първи път виждаме в сила "партньорството" между Радиоплей и Фокус Медия на конкурсите, след като тези дни видяхме такова както с честота, така и с онлайн излъчване на Фокус в мобилното приложение на другата медийна група?
BestRadio написа: 15 Ное 2023, 19:47 Единствените вероятни конкурси са за градовете Велинград, Видин и Сандански.
А кой е показателят за Видин, че това е възможно? Наистина, сериозно (поне аз) не мога да разбера и затова питам. Това е град, който се намира на границата с цели две държави, равнина и ефирът се очаква да е сравнително препълнен. Аз от години се движа из Добричко и там честоти немалко има, просто е достатъчно далеч града от Румъния и Констанца не препълва ефира. Споменавам Добрич, просто защото за там КРС излязоха със становището за липсва на свободен радиочестотен ресурс. Дано този път КРС си изберат друго областно градче за отпускане на честоти (защото на повечето места има и за мен всичко опира до "отпускане" на честоти) и решат да дадат на него възможност за такова ефирно мнообразие, каквото и към този момент има град Видин!
8) БЕЗ РАДИО НЕ МОГА 8)
FM/MW/LW/SW/AIR Receiver: XHDATA-D808
DAB/DAB+ Receiver: Panasonic RF-D10, Sony XDR-P1DBP
TV: Leadstar D10

Представител от -> Район - Североизточен !
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

Предполага се, че за повечето градове, за които е инициирана конкурсна процедура, отново ще следва познатият отговор - не е възможно планиране на честотен ресурс.
Но да не пропускаме, че има и абсурдни точки като Белослав и Раднево, чрез които се цели опит за честота за голям град по заобиколен път.

Единствените вероятни конкурси са за градовете Велинград, Видин и Сандански.
viliqnkopetkov
100+
100+
Been thanked: 12 times

Мнение от viliqnkopetkov »

Според мен в Монтана трябва да звучи БГ Радио, може в Берковица да намалят мощността, за да не се чува добре в Монтана. В района аудиторията е предимно 65+, а по това радио много се слушат старите естрадни песни, заради тях често го слушам.
Аватар
adenovski
Нов
Нов
Has thanked: 36 times
Been thanked: 16 times
Обратна връзка:

Мнение от adenovski »

Nedyalko написа: 15 Ное 2023, 17:26
BestRadio написа: 15 Ное 2023, 16:49 Веселина няма ли добър прием от Враца?
Има!
През последните 6 месеца три пъти бях в Монтана и в самия град Веселина НЕ СЕ чува от никъде в сравнително нова кола с прилично силен тунер (2017-та година). На околовръстното само се чува.
The Voice Radio & TV Bulgaria
www.thevoice.bg
tekotien
500+
500+
Has thanked: 44 times
Been thanked: 20 times

Мнение от tekotien »

Все ми се иска,да може във варна да приемаме ,радио станции от шумен и добрич ама... нещо няма такива конкурси.
Ако приемате съвет ,подписвайте договор с оператор само за 1 година, никога не обединявайте различните оферти в 1 оферта, когато имате опция ползвайте предплатена услуга !
Публикувай отговор