Радио към ТВ антена - може ли?
Радио към ТВ антена - може ли?
Здравейте, ползвам за слушане на радио усилвател с тунер Pioneer със стайна антена, но често има смущения. На стената до тунера има вход за телевизионна антена, която много отдавна не се ползва по предназначение и дори незнам дали има кабел в стената, но се надявам че след като има вход има и кабел поне. Горе на покрива няма антени, но може да сложи при нужда. Може ли да ми кажете дали мога да включа радиото към входа на ТВ антената в стената, дали ще хваща нещо? И как точно може да се направи?
-
- 100+
- Been thanked: 6 times
Re: Радио към ТВ антена - може ли?
Здравей, в старите блокове имаше изградена система за колективна тв антена. На последния етаж, ( в асансьорната клетка или другаде) има кутия с усилвател и от там тръгват кабелите към апартаментите. Вероятността това всичко да работи е нищожна. Нищо не пречи да опиташ да свържеш антенния вход на тунера ти с буксата в стената, но не очаквай много.
С подобни общи инсталации можеш да си прецакаш входа на тунера, ако някой е правил свободни съчинения по инсталацията.
В повечето случаи един дипол на прозореца или терасата е достатъчен за относително добро приемане на FM.
В повечето случаи един дипол на прозореца или терасата е достатъчен за относително добро приемане на FM.
Не е блок, а кооперация строена отпреди 20-тина години, ние сме на предполседния етаж. Но сигурно пак има вероятност някой да е пипал нещо, някъде. Това има ли как да се разбере?
И сега има някаква вътрешна антена, която е окачена на кукичка до прозореца, но едно че често се появяват смъщения итрябва да я размърдвам и нагласям и второ - кабеляцитя й ме дразнят на фона светлата стена, затова се чудех за някакъв по-прибран и естетичен вариант за добър сигнал и се сетих за тая ТВ антена, която е точно на стената зад радиото
И сега има някаква вътрешна антена, която е окачена на кукичка до прозореца, но едно че често се появяват смъщения итрябва да я размърдвам и нагласям и второ - кабеляцитя й ме дразнят на фона светлата стена, затова се чудех за някакъв по-прибран и естетичен вариант за добър сигнал и се сетих за тая ТВ антена, която е точно на стената зад радиото