107.9 в София

Всичко за българските радиостанции - УКВ честоти и покритие, водещи и музикални редактори, сутрешни, следобедни блокове и нощни блокове и други ефирни емоции
Аватар
stk
Нов
Нов

107.9 в София

Мнение от stk »

Здравейте, не знам защо в интерактивната картата на София не е нанесено УКВ станция, които се лови много добре из цялото софийско поле. Това е Пернишкото радио Кракра на 107.9 MHz. Опитвал съм и в колата, а и в източната част на София лови се доста чисто и свободно, без никакви смущения.
Аватар
meloman
500+
500+
Has thanked: 14 times
Been thanked: 15 times

Re: 107.9 в София

Мнение от meloman »

Stk, прав си, че се улавя в източните квартали на столицата, но с изключително големи смущения. Пращи и почти нищо не се чува. А с каква УКВ антена хващаш радио "Кракра" - дипол, триелементна, петелементна или обиковена? От това също зависи дали сигналът ще е хубав или лош?
freaky.greek
100+
100+

Мнение от freaky.greek »

Аз съм го приемал и в доста други квартали, не само в източните. Разбира се, в центъра, където живея, не ми избива.
Eminem - Not Afraid
Now This Will Be A Beautiful Death - Jumping Out The Window, Letting Everything Go
Аватар
BestRadio
1000+
1000+
Has thanked: 277 times
Been thanked: 200 times
Обратна връзка:

Мнение от BestRadio »

Радио... чудо и приказ - плейлист със странна музика и букет от аматьорски направени реклами! Но все пак в АД-то не е кой да е - за да бъде все пак класирано на първо място в конкурсите!
freaky.greek
100+
100+

Мнение от freaky.greek »

BestRadio написа:Радио... чудо и приказ - плейлист със странна музика и букет от аматьорски направени реклами! Но все пак в АД-то не е кой да е - за да бъде все пак класирано на първо място в конкурсите!
Пак добре, че са им оставили местно радио. Иначе, критериите на слушателите там едва ли са кой знае колко високи.
Eminem - Not Afraid
Now This Will Be A Beautiful Death - Jumping Out The Window, Letting Everything Go
Аватар
m3gab0y
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от m3gab0y »

Това нещо никой не го слуша. И вече нито кабелната им нито нета им ползват на въпросните господа там в Перник.

Иначе радиото се лови, но сигнала е доста слаб, при мен в момента това нещо излиза малко по-чисто от Ултрата (с телефон). В добра кола със качествен тунер можеш да слушаш и двете радиа сравнително чисто в цялата западна част на града. Аз по-скоро бил предложил да се нанесе сръбската чалга на 104.4 MHz, ей това нещо вече има шанс да се хване и с радио от магазина за левче (макар и с леки уговорки).
FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
Radio-DXer
Нов
Нов

Мнение от Radio-DXer »

радио пирати са това?
Што прави бугарин во јавна куќа? Ја бара спаска митрова :P
freaky.greek
100+
100+

Мнение от freaky.greek »

Radio-DXer написа:радио пирати са това?
Не, това са радиа, излъчващи в Перник, които се приемат в някои части на София - 97.0 - Радио Ултра, 107.9 - Радио Кракра, а на 104.4 е Belleamie от Сърбия.
Eminem - Not Afraid
secet
100+
100+
Been thanked: 36 times

Мнение от secet »

freaky.greek написа:
BestRadio написа:Радио... чудо и приказ - плейлист със странна музика и букет от аматьорски направени реклами! Но все пак в АД-то не е кой да е - за да бъде все пак класирано на първо място в конкурсите!
Пак добре, че са им оставили местно радио. Иначе, критериите на слушателите там едва ли са кой знае колко високи.
Голяма работа, че са им оставили местно радио!Аз предпочитам да слушам някое по-качествено национално радио от колкото някакви местни аматьорщини.Нямам нищо против местните радиа но поне да са направени както трябва.
freaky.greek
100+
100+

Мнение от freaky.greek »

@secet,

ти от Перник ли си? Защото ако не си, как можеш да знаеш дали случайно радиото не отговаря на локалните изисквания? Има много идиотски радиа, които обаче се харесват на хората от съответния регион.
Eminem - Not Afraid
Аватар
m3gab0y
1000+
1000+
Обратна връзка:

Мнение от m3gab0y »

Не отговаря. Това нещо никой не го слуша. В момента и радиото и кабелната и нета им (Кракра) са на 1 собственик и предлагат най-лошата услуга в града!
FM-RX:
@Home: Sony XDR F1HD + 1/2 Wave Open Dipole antenna
@Car: Sony DSX-A50BT + 1/4 Wave antenna
@Mobile: Sony Xperia-Z with SpiritFM Unlocked + Logitech UE 350 earphones
WiFi RX/TX:
@Home: 2xAirlive N.Power + 5db ant.
@Laptop: Alfa AWUS036H + 10db ant.
Bate Riti
100+
100+
Been thanked: 88 times

Мнение от Bate Riti »

Каква е ситуацията към днешна дата - легендарната честота 107.9 MHz е извадена от употреба за София, доколкото знам това е заради летището, на 108 - 109 MHz са честотите за връзка на авиодиспечерите с пилотите. Поправете ме, ако бъркам нещо. Помня от едно време радио "7 дни", после "Хит 7"... Откакто тази честота не се използва, до София достига сигнал от Перник. Радио "Кракра" беше добро. До 6.06.2024 г., когато свалиха антената от Дома на Профсъюзите радио "Ултра" се хващаше добре в село Владо Тричков, Искърското дефиле. Новият предавател на бл. 40 в жк. Тева като че ли е по-слаб, сега "Ултра" може са се хване трудно и с пращене само във високите квартали на Владо Тричков или горе в Балкана.
Публикувай отговор