R1B1 написа: ↑04 Яну 2025, 22:36
Аз виждам вашето тенденциозно отношение към всички хора, които се отнасят положително към цифровите технологии и DAB+ в частност.
Интересно е дали смятате също за малоумни и радиостанциите в Норвегия, Швейцария, Малта, Германия, Италия, Обединеното кралство, Чехия, Гърция, Сърбия, Турция, Швеция, Франция и т.н., които вече преминават към DAB+ и забравиха за това FM?
Не съм аз този, който спъва цифровизацията на българския радиоефир! От изброените държави - последната година имах възможността да чуя DAB+ в Швейцария, Германия, Италия, Обединеното Кралство, Северна Ирландия, Сърбия, Франция, Хърватия - предостатъчно наблюдемия. Голяма част от Швейцария съм прекосил и не смятам за правилно налагането на DAB+ от държавния радиооператор и лишаването на населението от избор там. Още като се тръгне от Basel за Olten DAB+ заминава и надеждата оставаШЕ в FM предавателите на SRF. От националния мукс с частните радиостанции във Великобритания съм разочарован - нисък битрейт, съответно лош звук, за щастие има УКВ. DAB+ технологията мога да я похваля в Германия, където частните FM радиостанции имат далеч по-слабо покритие (в малък радиус покриват някои, макар и при наличието на пряка видимост), а на DAB+ е съвсем друго. Цифровата технология наистина даде тласък на немалко радиостанции да получат ефир в държавата, но тя е една от малкото добри примери, където едновременно има сравнително разнообразие + добър звук и добро покритие. DAB+ е добра “придобивка” и за Северна Ирландия също, разнообразието има, за разлика от независимата Ирландия, която все още разчита само на УКВ и т.н.
Винаги съм подкрепял паралелното излъчване/съществуване на FM и DAB+, но само второто в никакъв случай! Мога да се аргументирам, но не мисля че е необходимо, а и ще стане много дълго. Имам предостатъчно наблюдения, за да не виждам DAB+ технологогията като спасение на българския радиоефир.
Не разбрах и за какво бях атакуван от Вас именно за DAB+ ?!? От Вашите мнения бяха изтрито само тези, в които се твърдеше, че излъчването на Енерджи от Младежки хълм (Пловдив) не е ефективно - което не е така.
Ivo_DJ написа: ↑05 Яну 2025, 00:00
Шукрет е превърнал форума в бащиния!
Прекалено много време ти отделих на неверните изказвания! Всяко твое изтрито мнение има аргументация и също се вижда “от когото трябва”. Бъди благодарен, че все още ти стоят заядливите писания (друго писано от твоя страна няма) - ако форумът ми беше “бащиния”, досега да съм ти изтрил не само 2 нападателни поста, а целия профил! Нямам намерение и да продължавам тази дискусия, позоваваща се на лъжите ти. Всяко твое мнение, което представлява обида/нападка към някого и съдържа мой прякор - ще бъде изтривано от мен.